Polecamy z naszej oferty:
Wyeast 2308 Munich Lager
Drożdże do produkcji wszelakich lagerów. Dają przyjemny, gładki i treściwy smak.
Polecany szczególnie do klasycznych Rauchbierów, koźlaków, w tym majowych (Maibock), do piw marcowych oraz monachijskich ciemnych (Munich dunkel).
- Flokulacja: średnia
- Odfermentowanie: 70%-74%
- Zalecana temperatura fermentacji: 9-13°C
- Tolerancja alkoholu: około 9% ABV
Termin minimalnej trwałości najstarszej partii drożdży przechowywanej w naszej chłodni: 2025-05-24
Drożdże zachowują najwyższą jakość przez 6 miesięcy od daty produkcji umieszczonej na opakowaniu, powyżej tego okresu mogą potrzebować więcej czasu na start. Nie przyjmujemy reklamacji na czas ich startu, pracę i przeterminowanie tj. zakup saszetki z przekroczonym, a podanym na stronie terminem minimalnej trwałości. Prosimy o rozważne zakupy!