Polecamy z naszej oferty:
Wyeast 1214 Belgian Abbey
Drożdże do fermentacji górnej piw typu klasztornego. Estrowe i bardzo złożone, odporne na alkohol, idealne do fermentacji wysoko ekstraktywnych piw.
Polecane zwłaszcza do Dubbla, Tripla, Witbiera oraz wszelakich belgijskich piw specjalnych.
- Flokulacja: średnia do niskiej
- Odfermentowanie: 74%-78%
- Zalecana temperatura fermentacji: 20-24°C
- Tolerancja alkoholu: około 12% ABV
Termin minimalnej trwałości najstarszej partii drożdży przechowywanej w naszej chłodni: 2025-06-03
Drożdże zachowują najwyższą jakość przez 6 miesięcy od daty produkcji umieszczonej na opakowaniu, powyżej tego okresu mogą potrzebować więcej czasu na start. Nie przyjmujemy reklamacji na czas ich startu, pracę i przeterminowanie tj. zakup saszetki z przekroczonym, a podanym na stronie terminem minimalnej trwałości. Prosimy o rozważne zakupy!