Polecamy z naszej oferty:
Wyeast 2565 Koelsch
Prawdziwe drożdże górnej fermentacji - osadzają się na powierzchni fermentowanego piwa. Nadają piwom lekko owocowy aromat, który jest tym intensywniejszy, im wyższa temperatura fermentacji. Nie produkują diacetylu. Stosowane do wyrobu piw "szybkich" (krótkie leżakowanie).
Polecane szczególnie do piw typu Koelsch, Berliner Weisse, Altbier, Cream Ale, piw owocowych i z przyprawami.
- Flokulacja: niska
- Odfermentowanie: 73%-77%
- Zalecana temperatura fermentacji: 13-21°C
- Tolerancja alkoholu: około 10% ABV
Termin minimalnej trwałości najstarszej partii drożdży przechowywanej w naszej chłodni: 2025-02-17
Drożdże zachowują najwyższą jakość przez 6 miesięcy od daty produkcji umieszczonej na opakowaniu, powyżej tego okresu mogą potrzebować więcej czasu na start. Nie przyjmujemy reklamacji na czas ich startu, pracę i przeterminowanie tj. zakup saszetki z przekroczonym, a podanym na stronie terminem minimalnej trwałości. Prosimy o rozważne zakupy!