Polecamy z naszej oferty:
Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen
Doskonałe niemieckie drożdże do piw pszenicznych, bardzo dobra produkcja estrów bananowych i posmaków goździkowych.
Polecane do piw typu Dunkelweizen, Hefe-Weizen, Weizen, Weizenbock, a także do piw żytnich (Roggen/Rye beer).
- Flokulacja: niska
- Odfermentowanie: 73%-77%
- Zalecana temperatura fermentacji: 18-24°C
- Tolerancja alkoholu: ok. 10% ABV
Termin minimalnej trwałości najstarszej partii drożdży przechowywanej w naszej chłodni: 2025-04-10
Drożdże zachowują najwyższą jakość przez 6 miesięcy od daty produkcji umieszczonej na opakowaniu, powyżej tego okresu mogą potrzebować więcej czasu na start. Nie przyjmujemy reklamacji na czas ich startu, pracę i przeterminowanie tj. zakup saszetki z przekroczonym, a podanym na stronie terminem minimalnej trwałości. Prosimy o rozważne zakupy!