Czy ktoś wie na jak długo zawitały Pinty do Odessy? W najbliższych dniach raczej nie dam rady tam zawitać a chętnie bym się napił dobrego piwa z kija.
Surowieckiego 10c, Odessa [zamknięte]
Collapse
X
-
-
-
A mówiłem, żeby tej Szychy nie brali. Przynajmniej nie w przypadku ceny 9 złotowej...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Wychodziliśmy wczoraj z Masonem jako jedni z ostatnich klientów i jeszcze był ale podobno resztka.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."Comment
-
No to ładnie nas urządzili/ście - miało być spotkanie przy stoucie 23 grudnia, a tu już beka wypita i znając złośliwość losu następnej nie będzie - bo np cała warka już wyszła w świat.
Ale za to więcej piniędzy w portfelu będziebigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Byłem dziś po pracy, był Atak Chmielu i Wesołych Świąt. Niestety idylla będzie trwać tylko do końca m-a, gdyż z końcem roku wymówili im umowę najmu.Comment
-
Niestety. Zapytałem się, czy Pinta będzie na kranie w stałej ofercie, odpowiedzieli, że mam czas do końca m-ca, gdyż później zamykają z ww powodów.Comment
-
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."Comment
-
Nie wierzę w to co tu przeczytałem...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
To miejsce jest dziwnie pechowe. Do 2007 roku działała tam restauracja Ryberia. Miejsce na starym Ursynowie kultowe - można było skosztować kilkanaście wyśmienitych dań z ryb. Piwo było oczywiście z koncernu, ale przecież nie o to wtedy chodziło.
W 2008 roku powstało Avocado. Miejsce z koncernowym piwem i stałą, lokalną klientelą. Można było zjeść i pizzę i kilka innych rzeczy, do tego obejrzeć jakieś bieżące wydarzenie sportowe (ówczesny najemca był swego czasu pierwszoligowym siatkarzem). Przysmak piwosza, z zasmażanym serem, śliwką w boczku i wędlinami był niepowtarzalny. Klimat też był.
Jakoś późną jesienią 2010 roku nagle pojawiła się na szybie informacja "remont". A wkrótce potem info w sieci - lokal gastronomiczny do wynajęcia, adres taki i taki... Obecni, chyba najsympatyczniejsi i najbardziej pomysłowi najemcy wystartowali niedługo po Wielkanocy tego roku. Od początku zapowiadało się bardzo interesująco - piwa litewskie z nalewaka, bardzo duży wybór piw butelkowych, które można było sobie przelać do szklanki i wypić pod chmurką. Tłumów w ogródku latem tego roku nie trzeba było pytać czy im się podoba - głosowali przeróżnym asortymentem piwa i ukraińską kuchnią, które gościły na ławach i stolikach. Ale prowadzący szli krok dalej - uważnie słuchali gości, a ich sugestie nierzadko pojawiały się w asortymencie lokalu. Z nalewaka przewinęło się tyle browarów, że trudno o większą różnorodność na południu Warszawy. Grudzień to już Pinta i coraz częstsze spotkania tematyczne smakoszy piwa. Kolejne plany i rozmowy o przyszłości...
Jestem z tym adresem, w każdej kolejnej odsłonie, związany jakąś specyficzną pępowiną. I gdy słyszę, że po raz kolejny może dojść do zamknięcia lokalu to mnie bierze wkurw. Bowiem WSZYSTKIE TE PRZEDSIĘWZIĘCIA KOŃCZYŁY w dziwnie podobnych, niejasnych okolicznościach. Odnosi się wrażenie, że właścicielowi miejsca zależy na specjalnym upier..laniu kolejnych najemców. Z tego co wiem, zawsze chodziło o pieniądze. Tym razem też chodzi o zaporową podwyżkę czynszu. Czy właściciel jest więc finansowym sadystą, czy chce to wynająć wszechobecnym Wietnamczykom, czy może zwietrzył szansę na budowę w tym miejscu kolejnego salonu "gier i uciech" ?
Jestem totalnie zniesmaczony...
Ina, Serhij, Rafał, mimo wszystko trzymam za Was kciuki i wierze, że się uda nadal realizować Wasze pomysły. Jak nie tam to gdzie indziej.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
Comment