Anteks piwowarzy
				
					Collapse
				
			
		
	X
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Piwo to wygrało w swojej kategorii Biała Wrona 2012 na SlowacjiWarka 216 Stout
 Skład- Pilzneński 4000g
- Monachijski 400g
- Wędzony 200g
- Pszeniczny 200g
- Cararoma 200g
- Pszenica palona 200g
- Czekoladowy 200g
- Marynka gran 25g
- Lubelski gran 40g
 - 120min 70-65°C
 - 0' Marynka
- 50' Lubelski
 Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2012-02-15, 01:48.Mniej książków więcej piwaComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Warka 220
 
 Warka 220 Jasne dekokcone
 Skład- Bohemski 4200g
- Marynka gran 20g
- Hallertau Trad 35g
 - 55°C
 - około 1/3 odlana do dekokcji
 - 70°C 30 min
 - gotowanie 10 min
 - wlanie do zacieru głównego 72* 30 min
 - 0'Marynka 15g
- 30' Hallertau 20g
- 60' Marynka 5g
- 60' Hallertau 15g
 Mniej książków więcej piwaComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Warka 221
 skład
 - Wędzony 3000g
 - Wiedeński 3000g
 - Cararoma 250g
 - Carabelge 250g
 - Marynka gran 20g
 - Lubelski gran 20g
 
 Zacieranie
 - 55°C wsypane słody i grzanie do 62°C
 - 62°C 25 min
 - 72°C 45 min
 
 Gotowanie 60 min
 - 0' Marynka
 - 50' Lubelski
 wyszło około 27l 17 blg
 Rano zadam drożdżaMniej książków więcej piwaComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Warka 222 07.03.2011
 Skład
 - Pilzneński 4000g
 - Monachijski 1000g
 - Marynka gran 20g
 - Saaz Late 40g
 
 Zacieranie
 - Słody wsypane do wody, temp ustalona na 55°C
 - część zacieru odlana i podgrzana do 62°C przerwa 10 min
 - Gotowanie 10 min
 - Wlanie do zacieru głównego, ustalenie temp na 72°C, przerwa 50 min
 - Filtracja
 Gotowanie 60 min
 - 0' Marynka 20g
 - 30' Saaz 20g
 - 50' Saaz 20g
 Zadane Bohemian LagerMniej książków więcej piwaComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 225 AIPA 23.03.12
 Skład
 - Pale Ale 5000g
 - Wiedński 300g
 -Special B 150g
 - Citra 40g
 - Amarilo 50g
 - Danstar Winsor
 
 Zacieranie
 - 70-65°C 120 min\
 
 Gotowanie 70 min
 - Citra 0'
 - Amarillo 65'
 Zadane DanstaramiOstatnia zmiana dokonana przez anteks; 2012-03-26, 21:38.Mniej książków więcej piwaComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Warka 226 26.03.2012
 skład
 - pilzneński 6500g
 - monachijski 1000g
 - Marynka 40g
 -Saaz 60g
 Zacieranie
 -55* 10 min ( 5l -72* 10 min, 100* 10 min, wlanie do zacieru głównego)
 - 62*( około 10l- 72°C 15 min, 100*- 10 min, wlanie do zacieru głównego)
 - 72°C 40 min
 Gotowanie 60 min
 - 30' Marynka 40g
 - 60' Saaz 20g
 - 85' Saaz 40g
 Wyszło około 44l 13 blgMniej książków więcej piwaComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Warka 227 28.03.12
 Skład
 - Pilzneński 4000g
 - Monachijski 1000g
 - Marynka 25g
 - Saaz 50g
 Zacieranie
 - 62°C 15 min( około 8l odlane 72°C 15 min, 100°C 10 min, wlane do zacieru głównego)
 - 72°C 50 min
 
 Gotowanie 90 min
 - 30' Marynka 25g
 - 60' Saaz 20g
 - 89' Saaz 30gMniej książków więcej piwaComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Warka 228
 
 Warka 228 29.03.12
 Skład
 - Pilzneński Wędzony 4500g (Weyermann? od Dori)
 - Marynka 20g gran
 - Lubelski 25g gran
 Zacieranie
 - 55°C 10 min, dolanie gorącej wody
 - 62°C ( czę zacieru 72°C 15 min, 100°C 10 min)
 - 72°C około 60 min
 
 Gotowanie 90 min
 - 30' Marynka 20g
 - 80' Lubelski 25g
 blg około 12 26l zadane W34/70
 Bardzo słaba wędzonka, gdyby nie napis na fermentorze pomyślał bym że pils
 
 
 Warka 221 rozlana, blg spadło do około 3. Piękny wędzony zapach key:
							
						Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2012-04-07, 20:02.Mniej książków więcej piwa key:
							
						Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2012-04-07, 20:02.Mniej książków więcej piwaComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Warka 230
 
 Warka 230 12.04.12
 Skład
 - Pale Ale 3500g
 - Biscut 200g
 - Cara50 300g
 - Palony 100g
 - East Kent Goldings 100g
 
 Zacieranie
 65-70°C 120 min
 
 Gotowanie 70 min
 - 10' 35g
 - 40' 30g
 - 70' 35g
 
 Wyszło około 28l 10 blg, zadam 1028 London AleMniej książków więcej piwaComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 232 Pszenica
 
 Warka 232 Pszenica
 Skład
 -Pszeniczny 2000g
 - Pilzneński 2000g
 - Saaz gran 23g ( bo tyle akurat zostało w puszce)
 Zacieranie
 - 45C* 15min
 - 52C* 15min
 - 62°C 20 min
 - 72°C 60 min( miało być 30 ale musiałem wyjść)
 Gotowanie 60 min
 - Saaz 23g na początku
 Wyszło 20l, 12 blg zadane gęstwą 3068 od Przema- dziękiOstatnia zmiana dokonana przez anteks; 2012-05-24, 03:03.Mniej książków więcej piwaComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Warka 229 Wielkanocne
 Skład
 - Wiedeński 5000g
 - cararoma 200g
 - karmel jasny 200g
 - Biscut 200g
 - jęczmień palony 200g
 - Suchy ekstrakt około 1000g
 -Marynka 20g
 - Lubelski 30g
 
 Zacieranie
 - 62°C 10min( około 8l odlane, 72°C 15 min, 100°C 10 min, wlane do zacieru głównego)
 - 72°C 45 min
 Gotowanie 70 min
 - 0' Marynka 20g
 - 60' Lubelski 30g
 15.06.12 zabutelkowane z dodatkiem cukru 4,2g/l, blg 4Mniej książków więcej piwaComment
Related Topics
				
					Collapse
				
			
		
	- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
 zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
 XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
 
 
 Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem...
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Pozlovice to miasteczko położone niedaleko uzdrowiska Luhačovice, tak dosłownie pięć kilometrów od. Mieścinę otacza zalesiony krajobraz zdominowany przez szczyt Pogórza Vizovickiego - Komonec. Szczyt ten jest częstym celem podróży turystów, rowerzystów i przebywających w okolicy kuracjuszy.... Pozlovice to miasteczko położone niedaleko uzdrowiska Luhačovice, tak dosłownie pięć kilometrów od. Mieścinę otacza zalesiony krajobraz zdominowany przez szczyt Pogórza Vizovickiego - Komonec. Szczyt ten jest częstym celem podróży turystów, rowerzystów i przebywających w okolicy kuracjuszy....- 
							Channel: Czechy
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Drodzy Piwowarzy! Drodzy Piwowarzy!
 
 11 - 27 lipca - nieczynne - urlop!
 
 Zamówienia wysyłamy do 10. lipca - czwartek - włącznie,
 potem - począwszy od poniedziałku, 28. lipca ... ...- 
							Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
 2025-06-30, 18:39
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Browar kontraktowy z miasteczka Nové Strašecí w Czechach Środkowych. Warzą komercyjnie od 2017 r. (wcześniej piwowarzy domowi). Browar kontraktowy z miasteczka Nové Strašecí w Czechach Środkowych. Warzą komercyjnie od 2017 r. (wcześniej piwowarzy domowi).
 Piwo uwarzone z okazji mistrzostw świata w hokeju.
 
 https://www.facebook.com/pivovarstrasak/
 
 Pale Ale
 chmiele: Simcoe, Lemondrop, Mosaic...- 
							Channel: Czechy
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Przestronny lokal z samoobsługowym barem tworzącej się sieci Cybertap. Vis a vis Browariatu. Przestronny lokal z samoobsługowym barem tworzącej się sieci Cybertap. Vis a vis Browariatu.
 
 Plus za bezpłatną kartę, którą doładowujesz przy kasie i leje się ile tam się chce w ramach dostępnego budżetu. Różne szkła do wyboru. Gastronomia - jest tu pizzeria. Ogródek na...- 
							Channel: Śląskie
 
- 
							
- Loading...
- Koniec listy.
 
		
	 
		
	 
							
						
Comment