Piwo gotowe do oceny
Grodzka 15, Extra Special Bitter
Collapse
X
-
Grodzka 15, Extra Special Bitter
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ładny, rubinowo - bordowy, całkiem mętne. Nie wiem jaka barwa obowiązuje dla ESB ale mi się podoba. [5]
Piana: Ciemnobeżowa, mocna, drobnooczkowa. Przy podaniu na 4 cm, opada po dwóch łykach, w postaci grubego kożucha utrzymuje się aż do dna oblepiając ścianki kufla. [4.5]
Zapach: Intensywny jak z warzelni, bardzo przyjemny, czekoladowo - piernikowy, mocna słodowość, karmel, nuty korzenne i ciemny miód. [5]
Smak: Tu równie bogato. Bukiet słodko - kwaskowych egzotycznych owoców (suszone morele, figi), dojrzałych śliwek ładnie komponuje się z ciemnym i karmelowym słodem, zbożową i piernikową nutą. Dopełnia całości pojawiająca się po chwili na podniebieniu wyraźna chmielowa goryczka. Bardzo smaczne. [5]
Wysycenie: Idealne, gaz obecny, nie przeszkadzający. [5]
Opakowanie: Fajny, gruby, pękaty kufel firmowy, minus za brak podkładki. [4]
Uwagi: Piłem 16.07 w browarze, za 10 zł/0,5 l i muszę przyznać że to piwo mnie zachwyciło. Polecam.
Moja ocena: [4.9]
-
-
Trzeba przyznać, że to rzeczywiście bardzo dobre piwo...
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny, miedziany, lekko mętny [5]
Piana: Piana niewielka, szybko znikła, być może było to spowodowane zbyt niską temperaturą piwa. [2.5]
Zapach: średniointensywny, słodowy, karmel, nuty owocowe. [4]
Smak: słodowo-karmelowy, wyraźna owocowość, goryczka dość mocna, bardzo przyjemna. Piwo smaczne, orzeźwiające. [4.5]
Wysycenie: trochę za małe [4.5]
Opakowanie: kufel firmowy jak na zdjęciu Dadka i firmowa podkładka. [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.175]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoda79 Wyświetlenie odpowiedziDadek gdzie degustowałeś? W Lublinie?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74 Wyświetlenie odpowiedziPiana: Piana niewielka, szybko znikła, być może było to spowodowane zbyt niską temperaturą piwa. [2.5]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoda79 Wyświetlenie odpowiedziDadek gdzie degustowałeś? W Lublinie?
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Lekko brązowawy mahoń z wiśniowym błyskiem. Za ciemny na ESB [3.5]
Piana: Szara, drobna, niska i krótka czyli norma [5]
Zapach: Owocowa słodowość nieco zbyt landrynkowa, dobrze zaznaczony chmiel. Po ogrzaniu wychodzi lekki alkohol i niepokojące nuty palone [3.5]
Smak: Dość intensywna słodowa słodycz, mocny smak chmielowy, goryczka średnio wysoka, bardzo dobrze ułożona i niepozostająca [4.5]
Wysycenie: Niskie, bardzo dobre [5]
Opakowanie: Kadzie, pełna informacja, dedykowana etykieta, tylko ten kufel-bomba mało ejlowy [4.5]
Uwagi: Bardzo smaczne piwo, niestety, jak na styl, chyba zbyt "przypalone". Za ciemne, dające aromaty przypiekane i niby dobrą, wytrawną końcówkę ale też ocierającą się o smaki palone.
Moja ocena: [4.175]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny brąz. Nieco zbyt ciemny dla stylu. Pod światło rubinowe, opalizujące. [4]
Piana: Kremowa, nieco zbyt ciemna. Małej obfitości ale cienką warstwą utrzymuje się długo. [4.5]
Zapach: Owocowe estry, karmel i odrobina alkoholu. Chyba czai się też zielone jabłko. [4]
Smak: Na początek karmelowa owocowość. W finiszu trochę mocno przypieczonej, nieco pozostającej skórki od chleba. Goryczka wyraźna, o dobrej jakości. Rozgrzewające. [4]
Wysycenie: Nagazowanie średnie. [5]
Opakowanie: Minimalistyczne, ale jest wszystko co potrzeba. [4]
Uwagi: Trochę zbyt rozgrzewający charakter i niepotrzebny dodatek słodów palonych.
Moja ocena: [4.1]
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziKoledzy i koleżanki! Czy można toto piwo kupić na wynos jakoś? Będę w poniedziałek przejeżdżał przez Lublin, ale niestety jako kierowca...
Comment
-
-
Niestety najczęściej dostępny jest tylko pils, dunkel ewentualnie pszenica. Jak byłem ostatnio ESB w butelce nie było.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziKażde piwo sprzedają w bączkach 0,33 l. Pytanie tylko czy nadal jest dostępne?
Odpowiadając na pytanie Sety, ESB już nie ma.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74 Wyświetlenie odpowiedziI w butelkach litrowych, a żeby sprawdzić, czy piwo jest dostępne najprościej zadzwonić do browaru. Telefony są na ich stronie internetowej.
Odpowiadając na pytanie Sety, ESB już nie ma.
Nie ma już w butelce? Czy w beczce też?
Comment
-
Comment