Ogłoszenie

Collapse

Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.

Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.

Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.

Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:

który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.

* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)

Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
  • Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
  • Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
    Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.


Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.

BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.

W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.

Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less

2014.03.29 - Rzeszów, II Karpacki Konkurs Piw Domowych

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • WiHuRa
    • 11-2010
    • 129

    2014.03.29 - Rzeszów, II Karpacki Konkurs Piw Domowych

    Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych, Oddział Karpacki, zaprasza piwowarów domowych na:

    II Karpacki Konkurs Piw Domowych

    Kategorie konkursowe to:

    Brown Porter (kategoria 12A wg BJCP i przewodnika po stylach PSPD)
    Dortmunder Export (kategoria 01E wg BJCP i przewodnika po stylach PSPD)


    Konkurs odbędzie się w Rzeszowie 29.03.2014

    Na laureatów II Karpackiego Konkursu Piw Domowych czekać będą dyplomy oraz atrakcyjne nagrody ufundowane przez sponsorów.
    Informacje o nagrodach, sponsorach i konkursie podamy w późniejszym terminie. Na dniach udostępniony zostanie regulamin oraz formularz zgłoszeniowy.

    Zachęcamy, wszystkich do warzenia piw konkursowych oraz udziału w konkursie, który odbędzie się zgodnie z wytycznymi PSPD. W jury zasiądą certyfikowani sędziowie PSPD, a każdy z uczestników otrzyma metryczkę z opisem swojego piwa.

    Zapraszamy również na naszą stronę:
    Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.
    Last edited by WiHuRa; 28-09-2013, 19:50.
  • WiHuRa
    • 11-2010
    • 129

    #2
    OPIS KATEGORII

    12A. Brown Porter

    Podstawowe informacje
    OG: 1.040 - 1.052
    FG: 1.008 - 1.014
    Gęstość początkowa: 10 - 12,9°Blg
    Goryczka: 18-35 IBU
    Gęstość końcowa: 2 - 3,6°Blg
    Kolor: 20 - 30 SRM
    Alkohol objętościowo: 4 - 5,4%
    Temperatura serwowania: 8-12°C

    Porter angielski

    Aromat:
    Ewidentny aromat słodowy wraz z łagodymi nutami palonymi, które mogą mieć czekoladowe cechy. Może również przedstawiać nie palone słodowe cechy (karmelowe, zbożowe, chlebowe, orzechowe, toffi, i/albo słodkie). Aromat angielskich chmieli na poziomie od umiarkowanego do brak. Estry owocowe na poziomie od umiarkowanych do brak. Diacetyl na poziomie od niskiego do brak.

    Wygląd:
    Kolor od jasnobrązowego do ciemnobrązowego, wraz z rubinowymi prześwitami. Dobra klarowność, aczkolwiek może być prawie nieprzeźroczyste. Umiarkowana piana o kolorze od złamanej bieli do jasno żółtobrązowej, która w miarę długo się utrzymuje.

    Smak:
    Smaki słodowe zawierające palone smaki na poziomie od łagodnych do umiarkowanych (często o czekoladowym charakterze) i przeważnie ze znaczącym charakterem karmelowym, orzechowym i/albo toffi. Może zawierać drugoplanowe wspierające smaki takie jak kawowe, lukrecji, ciasteczkowe albo tostowe. Nie powinno zawierać mocnych smaków wynikających ze słodów barwiących (cierpkie, spalenizny, ostre palone smaki), ale małe ilości mogą przyczynić się do gorzkiej, czekoladowej złożoności. Smak chmieli angielskich na poziomie od umiarkowanej do brak. Goryczka chmielowa od średnio słabej do średniej, balans może różnić się od delikatnie słodowej do delikatnie goryczkowej. Przeważnie całkiem dobrze odfermentowane, ale istnieją również nieco słodsze wersje. Diacetyl powinien być na poziomie od umiarkowanie niskiego do braku. Umiarkowane do niskie estry owocowe.

    Tekstura:
    lekka do średnia treściwość. Umiarkowanie słabe do umiarkowanie mocne nagazowanie.

    Ogólne wrażenie:
    Istotny English dark ale wraz z ograniczonymi palonymi cechami.

    Komentarz:
    Od robust portera różni się tym, że zawiera miększe, słodsze oraz mocniej karmelowe smaki, niższą gęstość oraz przeważnie słabsze alkoholowo. Bardziej palony jak brown ale. Wyższa gęstość jak dark mild. Niektóe wersje sąfermenowane drożdzami dolnej fermetacji. Balans przechylony jest bardziej w kierunku słodowym niż goryczkowym. Przeważnie ma angielski charakter. Wersje historyczne z Brettanomyces, kwaskowatością albo z posmakami wędzonymi powinno być ujęte w kategorii Specialty Beer category (23).

    Historia:
    Mające początek w Anglii, porter wyewoluował z mieszanki piw znanej jako ?Entire?. Pekursor stouta. Mówi się, że było popularne wśród tragarzy i innych pracowników fizycznych.

    Surowce:
    Surowce angielskie są najczęściej używane. Może zawierać kilka słodów, w tym słody czekoladowe i/albo inne ciemne palone i karmelowe słody. Wersja historyczna była by oparta na dużej ilości słodu brown. Przeważnie nie zawiera dużej ilości słodów barwiących, albo prazonego jęczmienia. Chmiele angielskie są najczesciej spotykane w tym gatunku.. Woda typu londyńskiego, albo dublińskiego (umiarkowana twardość węglanowa) jest najbardziej tradycyjna. Angielskie, albo irlandzkie drożdże górnej fermtntacji, albo okazjonalnie drożdże dolnej fermntacji. Może zawierać umiarkowane ilości surowców niesłodowanych (cukier, kukurydza, melasa, syrop itd)

    Komercyjne przykłady:
    Fuller's London Porter, Samuel Smith Taddy Porter, Burton Bridge Burton Porter, RCH Old Slug Porter, Nethergate Old Growler Porter, Hambleton Nightmare Porter, Harvey?s Tom Paine Original Old Porter, Salopian Entire Butt English Porter, St. Peters Old-Style Porter, Shepherd Neame Original Porter, Flag Porter, Wasatch Polygamy Porter

    1E. Dortmunder Export

    Podstawowe informacje
    OG: 1.048 - 1.056
    FG: 1.010 - 1.015
    Gęstość początkowa: 11,9 - 13,8°Blg
    Goryczka: 23-30 IBU
    Gęstość końcowa: 2,6 - 3,8°Blg
    Kolor: 4 - 6 SRM
    Alkohol objętościowo: 4,8 - 6,0%
    Temperatura serwowania: 8-12°C

    Dortmunder eksportowy

    Aromat:
    Niski do średni aromat szlachetnych (niemieckich albo czeskich) chmieli. Umiarkowany aromat słodu pilzneńskiego; może być zbożowy do nieco słodkiego. Może mieć początkowy siarkowy aromat (wynikający z wody lub/i drożdży) oraz niski w tle nutka DMS (wynikająca z słodu pilzneńskiego. Brak diacetylu.

    Wygląd:
    Od jasno złoty do głębokiego złotego koloru, klarowne wraz z trwałą białą pianą.

    Smak:
    Ani smaki słodu pilzneńskiego, ani smaki szlachetnego chmielu nie dominują, ale obydwa są dobrze zbalansowane z odrobinką słodowej słodkości, które dają rześkie, orzeźwiające piwo. Zbalansowanie dalej kontynuuje przez finisz oraz goryczkę chmielową utrzymującą się w posmaku (aczkolwiek w niektórych przypadkach mogą być na finiszu odrobinę słodkawe). Czysty, brak owocowych estrów, brak diacetylu. Troszeczkę charakteru mineralnego może być zauważalne, aczkolwiek przeważnie nie przechodzi jako jawny smak i zapach mineralny.

    Tekstura:
    Średnia treściwość, średnie nagazowanie.

    Ogólne wrażenie:
    Zbalansowanie i gładkość są znakiem rozpoznawczym tego stylu. Ma słodowy profil Helles i chmielowy charakter Pilsa oraz jest troszeczkę mocniejszy niż obydwa poprzednie.

    Komentarz:
    Warzony do troszeczke wyższej gęstości niż inne light lager, nadającą delikatną słodową teskture oraz podkreślającą słodowość by dopełnić siarkowe akcenty goryczki chmielowej. Termin ?Export? jest osobną kategorią pod niemieckim piwnym prawem podatkowym i nie jest całkowicie jednoznaczny ze stylem ?Dortmunder?. Piwo z innych miast może być warzone do mocy stylu Export oraz może być oznaczana jako takie.

    Historia:
    Styl występujący lokalnie w przemysłowym regionie Dortmund. W Niemczech Dortmunder w ostatnich latach jest w zaniku.

    Surowce:
    Woda mineralna z wysokim poziomem siarczanów, węglanów oraz chlorków. Niemieckie albo czeskie szlachetne chmiele, słód pilzneńskiego, niemieckie drożdże dolnej fermentacji.

    Komercyjne przykłady:
    DAB Export, Dortmunder Union Export, Dortmunder Kronen, Ayinger Jahrhundert, Great Lakes Dortmunder Gold, Barrel House Duveneck's Dortmunder, Bell's Lager, Dominion Lager, Gordon Biersch Golden Export, Flensburger Gold

    Comment

    • zgoda
      Senior
      • 05-2005
      • 3516

      #3
      Polszczyzna tych tłumaczeń (tłumoczeń?!) woła o pomstę do nieba. O zgodności historycznej nie chce mi się wspominać nawet.
      Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

      Comment

      • WiHuRa
        • 11-2010
        • 129

        #4
        Zanim ogłosimy wszystkie nagrody dla laureatów w poszczególnych kategoriach (okolice stycznia 2014) już dziś ogłaszamy:

        Nagroda Główna II Karpackiego Konkursu Piw Domowych

        Zdobywca I miejsca w kategorii Brown Porter uwarzy 1000l piwa, według zwycięskiej receptury, w Starym Browarze Rzeszowskim. Dla zwycięscy, na czas pobytu w Rzeszowie, Stary Browar sponsoruje również dwa noclegi.

        Więcej o samy Browarze można poczytać na stronach:
        Znana restauracja w Rzeszowie - Stary Browar Rzeszowski to pierwszy na Podkarpaciu browar restauracyjny oferujący własnej produkcji piwo. Dla wszystkich wielbicieli złocistego trunku.

        https://www.facebook...rowarRzeszowski

        Już dziś zapraszamy do warzenia w piw na nasz konkurs! Pracujemy aktualnie nad ciekawymi nagrodami dla laureatów konkursu, każdy piwowar dostanie metryczki swojego piwa, konkurs sędziować będę certyfikowani i doświadczeni sędziowie.

        Na dniach powinna pojawić się oficjalna podstrona PSPD Karpackiego KPD wraz ze wszystkimi niezbędnymi informacjami, regulaminem oraz formularzem zgłoszeniowym.

        Comment

        • WiHuRa
          • 11-2010
          • 129

          #5
          Na stronie PSPD pojawiła się podstrona naszego konkursu wraz z wszystkimi niezbędnymi informacjami.

          Na tej stronie (u dołu) znajduje się pdf z regulaminem oraz formularzem zgłoszeniowym.

          Jest już lista nagród dla laureatów a także nagroda dla wszystkich finalistów poszczególnych kategorii.

          Główna nagroda (przypomnienie)

          Zdobywca I miejsca w kategorii Brown Porter uwarzy 1000l piwa, według zwycięskiej receptury, w Starym Browarze Rzeszowskim. Dla zwycięscy, na czas pobytu w Rzeszowie, Stary Browar sponsoruje również dwa noclegi.

          Nagrody dla wszystkich finalistów obydwu kategorii!

          Pamiątkowa szklanka typu Nonic z logo Karpackiego KPD. Szklanki będą dołączane do dowolnego zamówienia w sklepie Alepiwo. Po złożeniu zamówienia w sklepie szklanka zostanie dołączona do paczki.

          1. Kategoria BROWN PORTER

          I miejsce
          Browamator: 3 wybrane zestawy surowców, fermentor (kranik, rurka, skala), kalendarz Weyermanna 2013 - wwww.browamator.pl
          Gozdawa: zestaw piwo Gozdawa - Gold Gose www.gozdawa.org/koneser-goldcose
          Piwoszarnia: bon 60 zł do wykorzystania w sklepie Piwoszania - www.piwoszarnia.pl
          Alembik: bon 50 zł do wykorzystania w sklepie Alembik - www.alembik.eu
          Gadżety PSPD

          II miejsce
          Browamator: 2 wybrane zestawy surowców, fermentor (kranik, rurka, skala), gadżety Weyermanna - wwww.browamator.pl
          Gozdawa: zestaw piwo Gozdawa - Gold Gose www.gozdawa.org/koneser-goldcose
          Piwoszarnia: bon 40 zł do wykorzystania w sklepie Piwoszania - www.piwoszarnia.pl
          Alembik: bon 30 zł do wykorzystania w sklepie Alembik - www.alembik.eu
          Gadżety PSPD

          III miejsce
          Browamator: 1 wybrany zestawy surowców, fermentor (kranik, rurka, skala), gadżety Weyermanna - wwww.browamator.pl
          Gozdawa: zestaw piwo Gozdawa - Gold Gose www.gozdawa.org/koneser-goldcose
          Piwoszarnia: bon 20 zł do wykorzystania w sklepie Piwoszania - www.piwoszarnia.pl
          Alembik: bon 20 zł do wykorzystania w sklepie Alembik - www.alembik.eu
          Gadżety PSPD

          *Nagrody i bony nie uwzględniają kosztów dostawy (nie dotyczy gadżetów PSPD).

          2. Kategoria DORTMUNDER

          I miejsce
          Browamator: 3 wybrane zestawy surowców, fermentor (kranik, rurka, skala), kalendarz Weyermanna 2013 - wwww.browamator.pl
          Gozdawa: zestaw piwo Gozdawa - Gold Gose www.gozdawa.org/koneser-goldcose
          Piwoszarnia: bon 60 zł do wykorzystania w sklepie Piwoszania - www.piwoszarnia.pl
          Alembik: bon 50 zł do wykorzystania w sklepie Alembik - www.alembik.eu
          Gadżety PSPD

          II miejsce
          Browamator: 2 wybrane zestawy surowców, fermentor (kranik, rurka, skala), gadżety Weyermanna - wwww.browamator.pl
          Gozdawa: zestaw piwo Gozdawa - Gold Gose www.gozdawa.org/koneser-goldcose
          Piwoszarnia: bon 40 zł do wykorzystania w sklepie Piwoszania - www.piwoszarnia.pl
          Alembik: bon 30 zł do wykorzystania w sklepie Alembik - www.alembik.eu
          Gadżety PSPD

          III miejsce
          Browamator: 1 wybrany zestawy surowców, fermentor (kranik, rurka, skala), gadżety Weyermanna - wwww.browamator.pl
          Gozdawa: zestaw piwo Gozdawa - Gold Gose www.gozdawa.org/koneser-goldcose
          Piwoszarnia: bon 20 zł do wykorzystania w sklepie Piwoszania - www.piwoszarnia.pl
          Alembik: bon 20 zł do wykorzystania w sklepie Alembik - www.alembik.eu
          Gadżety PSPD

          *Nagrody i bony nie uwzględniają kosztów dostawy (nie dotyczy gadżetów PSPD).

          Comment

          • WiHuRa
            • 11-2010
            • 129

            #6
            W między czasie do grona sponsorów dołączył Twój Browar.
            Szczegółowe info wszystkich nagród na stronie konkursu:
            Punktacja do Pucharu Kategoria Dortmunder (Zgłoszonych piw 26, mnożnik 1,26) Andrzej Miler 7,56 Przemysław Nowicki 6,30 Jerzy Miler 5,04 Szymon


            Dziś zaś rozpoczyna się przyjmowanie zgłoszeń na konkurs. Przypomnę, że formularz zgłoszeniowy należy pobrać z:


            Adres do wysyłki zgodnie z regulaminem to:

            Piwa Regionalne
            "II Karpacki KPD"
            ul. Paderewskiego 1J,
            35-328 Rzeszów

            Paczki przyjmujemy do 24.03 (poniedziałek) włącznie, zaś wpłaty należy wnieść do 27.03 (data zaksięgowania wpłaty).

            Można przekazać piwa osobiście, jednak proszę pamiętać, że zgodnie z regulaminem, muszą one zostać spakowane, zabezpieczone, z dołączonym w środku formularzem zgłoszeniowym.

            Comment

            • WiHuRa
              • 11-2010
              • 129

              #7
              ZAPROSZENIE:
              29.03.2014 tj. sobota, zapraszam wszystkich chętnych na imprezę związaną z II Karpackim KPD.

              Konkurs, wydarzenia towarzyszące oraz ogłoszenie wyników odbędzie się w Starym Browarze Rzeszowskim. Karpacki OT wraz z głównym sponsorem konkursu - Starym Browarem Rzeszowskim, przygotował kilka ciekawych wydarzeń.

              Browar będzie otwarty już od godziny 9:00 a od godziny 10:00 będzie można zajrzeć do warzelni Starego Browaru, w której to piwowarzy Starego Browaru opowiedzą o sprzęcie i warzeniu. O 11:00, przy otwartej kuchni Starego Browaru, na stoisku PSPD rozpoczniemy pokaz warzenia piwa sposobem domowym.

              O godzinie 17:00 planowane jest ogłoszenie wyników II Karpackiego KPD.

              Piwowarzy Starego Browaru przygotowali również premierę nowego piwa (już leżakuje), specjalnie na II Karpacki KPD. Nie zdradzam na razie co, będzie to niespodzianka i to całkiem smaczna. Uroczyste odszpuntowanie pierwszej beczki o godzinie 19:00.

              Zapraszam również do odwiedzenia strony Browaru w Rzeszowie:
              Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.

              oraz
              Znana restauracja w Rzeszowie - Stary Browar Rzeszowski to pierwszy na Podkarpaciu browar restauracyjny oferujący własnej produkcji piwo. Dla wszystkich wielbicieli złocistego trunku.


              Do zobaczenia!
              Last edited by WiHuRa; 13-03-2014, 13:38.

              Comment

              • WiHuRa
                • 11-2010
                • 129

                #8
                62 browary domowe zgłosiły do II Karpackiego KDP 77 piw, 51 w kategorii Brown Porter oraz 26 w kategorii Dortmunder Export. Eliminację do konkursu odbędą się w piątek tj. 28.03.2014. Dziękujemy za zgłoszenia oraz życzymy powodzenia!

                Ze zgłoszonych piw tylko jedna paczka uległa uszkodzeniu z winy przewoźnika ale szybko dotarła do nas dodatkowa butelka.

                Lista zgłoszeń do konkursu.

                1. Brown Porter

                1. Adam Czogalla
                2. Andrzej Miller
                3. Artur Pasieczny
                4. Borys Banasiak
                5. Dariusz Cieśla
                6. Grzegorz Czempik
                7. Grzegorz Gerula
                8. Grzegorz Pyzalski
                9. Jacek Michna
                10. Jacek Stachowski
                11. Jan Krysiak
                12. Jarosław Zgoda
                13. Jerzy Mijał
                14. Jerzy Miller
                15. Katarzyna Oktuszewska
                16. Krzysztof Budzyński
                17. Krzysztof Jagła
                18. Krzysztof Kula
                19. Krzysztof Kulec
                20. Krzysztof Rut
                21. Krzysztof Zach
                22. Łukasz Kantor
                23. Łukasz Pawlak
                24. Łukasz Rokicki
                25. Maciej Brzana, Marek Zajdel
                26. Maciej Piaszczyński
                27. Małgorzata Banach
                28. Marcin Jędrzejwski
                29. Marek Dziedzic
                30. Mariusz Bystryk
                31. Mariusz Gomułczak
                32. Mateusz Lisowski
                33. Michał Barancewicz
                34. Michał Karpiński
                35. Michał Lutowski
                36. Michał Pawlak
                37. Michał Śniegowski, Krzysztof Lewandowski
                38. Michał Walas
                39. Paweł Grabka, Artur Jakubas, Mateusz Kralka
                40. Paweł Podolski
                41. Piotr Domański
                42. Radosław Wiech
                43. Rafał Kłosiński
                44. Stanisław Mączka
                45. Tomasz Dzieciątkowski
                46. Tomasz Ołtuszewski
                47. Tomasz Szołno
                48. Tomasz Tomiczak
                49. Tomasz Gorzka
                50. Waldemar Pitala
                51. Wojciech Trześniowski

                2. Dortmunder Export

                1. Akradiusz Suchecki
                2. Akradiusz Woźniak
                3. Andrzej Miller
                4. Damian Gałązka
                5. Dawid Madej
                6. Grzegorz Gerula
                7. Jacek Jędrzejczak
                8. Jacek Michna
                9. Jan Krysiak
                10. Jerzy Mijał
                11. Jerzy Miller
                12. Krzysztof Budzyński
                13. Krzysztof Zach
                14. Łukasz Gustkiewicz
                15. Łukasz Kantor
                16. Maciej Brzana, Marek Zajdel
                17. Małgorzata Banach
                18. Marek Dziedzic
                19. Mariusz Bystryk
                20. Michał Buda
                21. Paweł Podolski
                22. Przemysław Nowicki
                23. Szymon Niebudek
                24. Tadeusz Kruk
                25. Waldemar Pitala
                26. Wojciech Ściana
                Last edited by WiHuRa; 28-03-2014, 08:45.

                Comment

                • WiHuRa
                  • 11-2010
                  • 129

                  #9
                  Dziś późnym wieczorem odbędą się eliminacje do jutrzejszego finału.
                  W sobotę finał rozpoczniemy do rana a ogłoszenie wyników w Starym Browarze Rzeszowskim zaplanowane jest na godzinę 17:00. Chwilę później pojawi się również oficjalna informacja w internecie wraz z listą wszystkich finalistów.

                  Zachęcam do śledzenia naszej strony na FB, na pewno będą zdjęcia i gorące informacje w trakcie trwania konkursu.
                  Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.

                  Comment

                  • WiHuRa
                    • 11-2010
                    • 129

                    #10
                    Kategoria Dortmunder Export, laureaci wraz z punktacją wszystkich finalistów:

                    1. Andrzej Miller - 38,25
                    2. Przemysław Nowicki - 35,25
                    3. Jerzy Miller - 32,75
                    4. Szymon Niebudek - 32,25
                    5. Michał Buda - 31,50
                    6. Łukasz Gustkiewicz - 29,25
                    7. Małgorzata Banach - 28,50
                    Wojciech Ściana - 28,50
                    8. Łukasz Kantor - 27,75
                    9. Waldemar Pitala - 27,50

                    Kategoria Brown Porter, laureaci wraz z punktacją wszystkich finalistów:

                    1. Marcin Jędrzejwski - 41,50
                    2. Paweł Podolski - 38,00
                    3. Jacek Stachowski - 32,25 (po dogrywce)
                    4. Artur Piaseczny - 32,25
                    5. Michał Lutowski - 31,50
                    6. Michał Walas - 30,75
                    7. Radosław Wiech - 30,25
                    8. Krzysztof Kulec - 28,75
                    9. Waldemar Pitala - 28,75
                    10. Grzegorz Pyzalski - 28,50
                    11. Krzysztof Kula - 26,00
                    12. Borys Banasiak - 25,75

                    Gratulujemy!
                    Nagrodę Główną zgarnął Marcin Jędrzejewski i to jego Brown Porter zostanie uwarzony w Starym Browarze Rzeszowskim!
                    Last edited by WiHuRa; 30-03-2014, 15:09.

                    Comment

                    • WiHuRa
                      • 11-2010
                      • 129

                      #11
                      Wszystkie metryczki z eliminacji zostały wysłane (nie dostała 1 osoba, która nie podała adresu email w zgłoszeniu). Jeśli ktoś nie otrzymał proszę o info na PW.

                      Jutro będą wysyłane metryczki z finału.

                      Comment

                      • WiHuRa
                        • 11-2010
                        • 129

                        #12
                        Dziś finałowe metryczki w kategorii Brown Porter poszły do finalistów.
                        Jutro Dortmunder i jeśli chodzi o metryczki będzie pozamiatane.

                        W przyszłym tygodniu będę realizował wysyłki nagród do laureatów.

                        Comment

                        • WiHuRa
                          • 11-2010
                          • 129

                          #13
                          Zgodnie z zapowiedzią metryczki finałowe z Dortmundera zostały wysłane. Tym samym zakończyłem etap wysyłania wszystkich metryczek. Jeśli ktoś nie dostał, proszę reklamować na PW.

                          W tym tygodniu powinienem ogarnąć temat paczek dla laureatów.

                          Przypominam, że wszyscy finaliści z obydwu kategorii mogą otrzymać za darmo szklankę (568ml) nonic z logo II KKPD. Szklanka będzie dołączana do dowolnego zamówienia w sklepie alepiwo.pl. Proszę się upominać o nie telefonicze/email przy zamówieniu!

                          Laureaci dostaną szkło w paczce ode mnie wraz z dyplomami i nagrodami rzeczowymi.

                          Comment

                          Przetwarzanie...
                          X
                          😀
                          🥰
                          🤢
                          😎
                          😡
                          👍
                          👎