Nowe i powroty
Nowości i powroty z dwóch prężnie działających polskich browarów rzemieślniczych
Browar Profesja
▉ Marynarz - American India Pale Ale - zdecydowany aromat chmielowy i owocowy, zdecydowana goryczka z odpowiednią słodowością, słody: Pale, Pszeniczny, Pilzneński, chmiele: Simcoe, Willamette, Ahtanum, Cascade, Centennial, Zeus, Citra, ekstrakt 15.0%, alkohol 6.1%, IBU 77
▉ Pielgrzym - Belgian Dubbel - złożony smak i aromat, aromaty słodowe z nutami ciemnym owoców, delikatne, słody: Jęczmienny (Pilzneński, Monachijski, Aromatic, Special X), chmiele: Perle, Magnum, Hallertauer Tradition, dodatki: pszenica niesłodowana, rodzynki, cukier trzcinowy, ekstrakt 16.5%, alkohol 7.1%, IBU 13
▉ Smolarz - American Stout - ciemny, nieprzejrzysty, spora goryczka z palonymi słodami, smak palonej kawy i czekolady przełamany aromatem uzyskanym z leżakowania wraz z płatkami dębowymi Cherry, słody: Pale Ale, Monachijski, Czekoladowy, Pszeniczny Karmelowy, Karmelowy 30, Palony Jęczmień, Płatki Owsiane, chmiele: Simcoe, Admiral, ekstrakt 14.0%, alkohol 5.7%, IBU 55
▉ Alchemik - Wild American India Pale Ale - przefermentowana w 100% dzikimi drożdżami, podkreśla dominację amerykańskich chmieli, uwydatnia belgijskie aromaty, słody: Pale Ale, Monachijski I, Caramelpils, Aroma, Melanoidowy, Sepcial X, chmiele: Admiral, Ahtanum, Simcoe, Mosaic, Cascade, dodatki: Pszenica niesłodowana, drożdże: Brettanomyces bruxellensis Trois, ekstrakt 15.9, alkohol 6.8%, IBU 43
▉ Bard - American Pale Ale - nisko nasycony, aromat owoców tropikalnych i kwiatów z podbudową słodowo-karmelową, umiarkowana goryczka i zbalansowana słodowość, słody: Pale Ale, Wiedeński, Pszeniczny, Karmelowy, Caramber, chmiele: Chinook, Cascade, Citra, drożdże: California Ale, ekstrakt 13.0%, alkohol 5.9%, IBU 52
Browar Kraftwerk
▉ Skarbek - Citra Pale Ale - słody jęczmienne i pszeniczne, chmiele: Citra, Ahtanum, Simcoe, Columbus, ekstrakt 12.0%, alkohol 5.1%
▉ Manitou - India Pale Ale - słody jęczmienne i pszeniczne, chmiele: Citra, Ahtanum, Simcoe, Columbus, ekstrakt 14.0%, alkohol 5.8%
Nowości i powroty z dwóch prężnie działających polskich browarów rzemieślniczych
Browar Profesja
▉ Marynarz - American India Pale Ale - zdecydowany aromat chmielowy i owocowy, zdecydowana goryczka z odpowiednią słodowością, słody: Pale, Pszeniczny, Pilzneński, chmiele: Simcoe, Willamette, Ahtanum, Cascade, Centennial, Zeus, Citra, ekstrakt 15.0%, alkohol 6.1%, IBU 77
▉ Pielgrzym - Belgian Dubbel - złożony smak i aromat, aromaty słodowe z nutami ciemnym owoców, delikatne, słody: Jęczmienny (Pilzneński, Monachijski, Aromatic, Special X), chmiele: Perle, Magnum, Hallertauer Tradition, dodatki: pszenica niesłodowana, rodzynki, cukier trzcinowy, ekstrakt 16.5%, alkohol 7.1%, IBU 13
▉ Smolarz - American Stout - ciemny, nieprzejrzysty, spora goryczka z palonymi słodami, smak palonej kawy i czekolady przełamany aromatem uzyskanym z leżakowania wraz z płatkami dębowymi Cherry, słody: Pale Ale, Monachijski, Czekoladowy, Pszeniczny Karmelowy, Karmelowy 30, Palony Jęczmień, Płatki Owsiane, chmiele: Simcoe, Admiral, ekstrakt 14.0%, alkohol 5.7%, IBU 55
▉ Alchemik - Wild American India Pale Ale - przefermentowana w 100% dzikimi drożdżami, podkreśla dominację amerykańskich chmieli, uwydatnia belgijskie aromaty, słody: Pale Ale, Monachijski I, Caramelpils, Aroma, Melanoidowy, Sepcial X, chmiele: Admiral, Ahtanum, Simcoe, Mosaic, Cascade, dodatki: Pszenica niesłodowana, drożdże: Brettanomyces bruxellensis Trois, ekstrakt 15.9, alkohol 6.8%, IBU 43
▉ Bard - American Pale Ale - nisko nasycony, aromat owoców tropikalnych i kwiatów z podbudową słodowo-karmelową, umiarkowana goryczka i zbalansowana słodowość, słody: Pale Ale, Wiedeński, Pszeniczny, Karmelowy, Caramber, chmiele: Chinook, Cascade, Citra, drożdże: California Ale, ekstrakt 13.0%, alkohol 5.9%, IBU 52
Browar Kraftwerk
▉ Skarbek - Citra Pale Ale - słody jęczmienne i pszeniczne, chmiele: Citra, Ahtanum, Simcoe, Columbus, ekstrakt 12.0%, alkohol 5.1%
▉ Manitou - India Pale Ale - słody jęczmienne i pszeniczne, chmiele: Citra, Ahtanum, Simcoe, Columbus, ekstrakt 14.0%, alkohol 5.8%
Comment