warka 11(B)
Kolejna warka.W sumie 2,5 kg slodu: 10% k.jasny, 12% k.ciemny, 50%pilzneński, 28% monachijski; 25g marynki, 25g lubelskiego.
przerwa 20 min w 65 st.C
przerwa 25 min w 72st.C
Chmiel goryczkowy dodaje zawsze w momencie, gdy brzeczka zaczyna się gotować.Z aromatycznym różnie(czasem w dwóch poracjach, czasem w jednej).W tej warce połowę aromtu wrzuciełm po 30 min gotowania, drugą część 8 min przed końcem.
Piwo odfermentowało dość szybko, 18.03.2004 trafiło do butelek.
Kolejna warka.W sumie 2,5 kg slodu: 10% k.jasny, 12% k.ciemny, 50%pilzneński, 28% monachijski; 25g marynki, 25g lubelskiego.
przerwa 20 min w 65 st.C
przerwa 25 min w 72st.C
Chmiel goryczkowy dodaje zawsze w momencie, gdy brzeczka zaczyna się gotować.Z aromatycznym różnie(czasem w dwóch poracjach, czasem w jednej).W tej warce połowę aromtu wrzuciełm po 30 min gotowania, drugą część 8 min przed końcem.
Piwo odfermentowało dość szybko, 18.03.2004 trafiło do butelek.
Comment