Piwowarstwem domowym zainteresowałem się zaraz po tym jak trafiłem na browar.biz, jedynym źródłem informacji był Browamator, dlatego planowałem warzyć z gotowców, a potem z ekstraktów. Po przeczytaniu "Krzysiowego warzenia", "Naczelnika w akcji" zacząłem zastanawiać się nad zacieraniem, ale nie wiedziałem o co w tym chodzi, po co są przerwy itd. Gdy zobaczyłem artykuł Volkera na Browarze, w którym wszystko jest dokładnie wyjaśnione stwierdziłem, że dam sobie spokój z ekstraktami. Potem pojawiły się problemy z pieniędzmi i miejscem, ale wreszcie udało się i właśnie odbywa się pierwsze zacieranie, a browar znajduje się w LA w domu Wojtasa1234.
Wielkie dzięki dla:
Krzysia i Czesa, za "Krzysiowe warzenie" i "Cud zacierania", oraz pomoc na PW
Volkera za artykuł "Temperatura podczas zacierania"
Marusi, Jerzego, Mjp, Chrisa, Naczelnika i Andrebrw za odpowiedzi na moje liczne pytania, a dla Jerzego dodatkowo za transport sprzętu.
oraz dla wszystkich którzy przyczynili się do powstania tego browaru, wasze zdrowie
Wielkie dzięki dla:
Krzysia i Czesa, za "Krzysiowe warzenie" i "Cud zacierania", oraz pomoc na PW
Volkera za artykuł "Temperatura podczas zacierania"
Marusi, Jerzego, Mjp, Chrisa, Naczelnika i Andrebrw za odpowiedzi na moje liczne pytania, a dla Jerzego dodatkowo za transport sprzętu.
oraz dla wszystkich którzy przyczynili się do powstania tego browaru, wasze zdrowie
Comment