Tutaj kolejny Tell. Niestety nie posiadam go
Etykiety rycerskie
Collapse
X
-
Tell
Twój Tell, mimo, że podobny to jednak bardziej niebezpieczny. Producent mojego przewidział, że mogą się znaleźć chętni, którzy po Tellowym 4- lub 6-paku zapragną powtórzyć jego strzelecki wyczyn, stąd te nędzne 0,4 %. Niemniej jednak szkoda, że go nie posiadasz - chyba bym zaryzykował.
A teraz wielka chwila - człowiek, który nie wymaga żadnego przedstawienia.
GAJUSZ JULIUSZ CEZAR
Comment
-
-
Mała rycerska zagadka
Przed urlopem umieszczę doskonale znanego wszystkim wojownika i śmiertelnego wroga G.J.CEZARA, ktorego wielokrotnie doprowadzał go do szału.
Stawiam dowolne piwo oferowane przez sklepik "Piwa Świata" w warszawskim Blue City, dla forumowicza, który odgadnie imię tej osoby.
Etykietę zamieszczę we wtorkowy wieczór.
Pozdrawiam i czekam na wasze typy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechowPrzed urlopem umieszczę doskonale znanego wszystkim wojownika i śmiertelnego wroga G.J.CEZARA, ktorego wielokrotnie doprowadzał go do szału.
Stawiam dowolne piwo oferowane przez sklepik "Piwa Świata" w warszawskim Blue City, dla forumowicza, który odgadnie imię tej osoby.
Etykietę zamieszczę we wtorkowy wieczór.
Pozdrawiam i czekam na wasze typy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechowEtykiet z wymienionymi Gnejuszem i Pompejuszem niestety nie posiadam, więc żaden z nich.
Mała podpowiedź - dość " lekko" podchodzę do zagadki, czego i wszystkim życzę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechowMała podpowiedź - dość " lekko" podchodzę do zagadki, czego i wszystkim życzę.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Zagadka
Piwo dla Twilight Alehouse'a. Faktycznie Obeliks jest zbyt ciężki.
Natomiast małe wyjaśnienie Gnejuszowo-Pompejuszowe. Gości było dwóch i jak to w starożytnym Rzymie przeginali z mnogością imion. Ojciec - Gnejusz Pompejusz Wielki, zwany Pompejuszem i syn - Gnejusz Pompejusz Młodszy, zwany Gnejuszem. Obaj zresztą zginęli ( pośrednio ) z rąk Cezara.
Jutro umieszczę odpowiedni skanik.
Comment
-
-
Comment
-
-
Wznowa pourlopowa.
Ruszam ponownie temat po małej przerwie.
Dzisiaj pierwszy chorwacki ( oficjalny ) król z dynastii Trpimiroviczów – Tomislav.
Człowiek dzielny i zasłużony dla tego pięknego kraju, jednocząc go na początku X wieku.
Graficy chorwaccy z lekka Tomislava pomniejszyli, ale swoje zrobił i tak.
Comment
-
-
Comment
-
-
Ciągnę morski wątek
Ciągnę morski wątek z lekką zmianą klimatu.
Tym razem znana chyba dość dobrze w Polsce etykieta duńskiego piwa Red Erik.
Ten islandzki wiking zwany też Erykiem Rudym przybył z kumplami w roku 982 na piękną zieloną Grenlandię, z lekka ją zasiedlając. I jeszcze jedna, może istotniejsza kwestia – syn Eryka Czerwonego, Leif Eriksson kilkanaście lat później próbował powymieniać się na różne fanty z Indianami, ale nie bardzo mu to wyszło i zostawił cały biznes Kolumbowi.
PS. I etykiety z Kolumbem są, a z Leifem nie ma - taka to już ludzka sprawiedliwość.
Comment
-
-
Powrót do tematyki Cezar. Cezarken, Belgia.
Etykieta jeszcze przyklejona do butelki - stąd to zniekształcenie (właśnie degustowałem to piwo - opis za kilka minut w odp. dziale).
Ta etykieta jest przeznaczona dla Ciebie Warzechow (wysłałem wcześniej PW) ale chciałem się pochwalić publicznie tym szczęśliwym Wielkim Człowiekiem.„Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Czadowska grafika w starym, dobrym komiksowym stylu.
Wielkie dzięki pezet za ładny dodatek do mojej galerii wodzów - wojowników.
Jak już ruszyłem podziękowania, to:
duże piwko dla TomX ( bardzo ciekawa dla mnie egzotyka), Leslie ( Jeep i cudowny mały rycerzyk, którego wkrótce zaprezentuję ) i Lecha ze Słupska ( nicka nie mogę sobie przypomnieć ) za rewelację tematyczną z Koszalina i dużo, dużo innych.
Na koniec Kibi - ale on i tak wszystko wie.
Comment
-
Comment