Zgadzam się z babalumkiem, smak Lwówka zależny jest od warki z której pochodzi, piwo to jednak nie jest napewno na wodzie z rzeki, piję je od 3 miesięcy i zauważyłem nieznaczne różnice w smaku. Są gusta i guściki lecz zawsze smakuje mi bardziej od popularnych koncerniaków i ma w sobie coś niepowtarzalnego ( i może w tym jego urok) Nie jestem jakimś tam super znawcą, ale piana i nasycenie co2 jest zawsze oki.
Lwówek Śląski, Książęce
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: super złotawy,akuratny na 12 [5]
Piana: bardzo gęsta biała,długo sie utrzymuje, do końca tworzy śniężny dywanik [5]
Zapach: czuć lekko chmiel i jakieś owocowe aromaty [4]
Smak: prawie SUPER.Odczuwam bardzo lekki kwaskowy smak,poza tym smakuje naprawdę rewelacyjnie tak jak prawdziwe piwko bez chemii.Przypomina mi produkty z Czarnkowa !!! [4.5]
Wysycenie: wystarczające,babelkuje przez cały czas [4.5]
Opakowanie: jednorazowa butelka podobna do czeskich( być może taka sama),kapsel zwykły z napisem 12.1,etykieta bez kontry ale ładna i z wszelkimi informacjami. [4]
Uwagi: Pierwszy raz je widzę na Górnym śląsku! Właściciel małego sklepiku wziął na próbe 8 szt-już nie ma- więc jest nadzieja na większą ilość! PZDR
Moja ocena: [4.375]Ostatnia zmiana dokonana przez woosaa; 2006-11-06, 12:01.mb WOSComment
-
Kolejny raz pije to piwko. Zakupione w sklepie na milickim Rynku. Baaardzo dobre, mimo tego, że termin do spożycia minął 19.09.2006
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Dziś byłem przejazdem w Lwówku Śląskim. Pierwsze co rzuciło się w oczy to piękny ratusz na rynku a dookoła komunistyczne bloki (jak ja niecierpie komunistów!!!) szukaliśmy z kolega jakiegoś spożywczaka coby nabyć piwa. Weszliśmy do Żabki i pytamy czy jest piwo lwóweckie a pani mówi: tu za rogiem jest sklep firmowy. Radość nasza była wielka więc nabyliśmy półtorej skrzynki
i do tego po firmowym kufelku za 5zł.
A teraz do rzeczy.
Przepyszne piwko, termin spożycia 17.02.2007, cena 1,79zł
gesta piana, wyszla z pokala, utrzymuje się dywanik i oblepia ścianki; zapach slodowo-chmielowy. Smak: słodowy z goryczką na koncu, wysycenie w sam raz, szczypie leciutko w język.
Dlaczego nie kupiłem całej skrzynki dla siebie wrrrr
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
-
aha, piwo pasteryzowane jest w butelkach 0,33lMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny, złocisty, klarowny. [5]
Piana: Gęsta i trwała. Super! [5]
Zapach: Mógłby być ciut intensywniejszy. Wyczuwalny lekki zapach owocowy. [4.5]
Smak: Delikatne i świetnie wyważone połączenie słodyczy z nutą goryczy. [5]
Wysycenie: Idealne. Piwo cały czas pracuje. [5]
Opakowanie: Nareszcie zmieniono butelkę. Złota etykieta bez kontry sugeruje historię i tradycję warzenia piwa. Bardzo ładnie [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.825]Comment
-
Na to nie wpadliby chyba najlepsi marketingowcy.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wedge7Złota etykieta bez kontry sugeruje historię i tradycję warzenia piwa. Bardzo ładnie
Dla mnie brak kontry sugeruje oszczędzanie na czym tylko się da, albo też świadczy o tym, że w Lwówku nie naklejają kontry, bo już naklejenie etykiety sprawia im problem.
Comment
-
Jakby Twoja wersja była prawdziwa, napewno zrezygnowaliby takżePierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyrNa to nie wpadliby chyba najlepsi marketingowcy.
Dla mnie brak kontry sugeruje oszczędzanie na czym tylko się da, albo też świadczy o tym, że w Lwówku nie naklejają kontry, bo już naklejenie etykiety sprawia im problem.
z krawatki...
Comment
-
Ostatnio trafiły mi się wyjątkowo udane warki tego piwa, naprawdę niebo w gębie. Za to koło mnie wciąż dostępny jest w starego typu zwrotnych butelkach (nie wiem jak to się nazywa PET? zwykła??), ostatnio trafiłem na lekko odpryśnięte szkło i odklejającą się etykietę. Ale co tam...
MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
Ta butelka to pewnie EURO.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumekOstatnio trafiły mi się wyjątkowo udane warki tego piwa, naprawdę niebo w gębie. Za to koło mnie wciąż dostępny jest w starego typu zwrotnych butelkach (nie wiem jak to się nazywa PET? zwykła??), ostatnio trafiłem na lekko odpryśnięte szkło i odklejającą się etykietę. Ale co tam...
MM961
4:-)Comment
-
Kapsel i tak trzeba założyć, a czy firmowy, to już bez różnicy... Zresztą jaki on firmowy - z oznaczeniem ekstraktu?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika roboxi z firmowego kapsla ...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment