Warka nr. 21 Ciemny (u)dolniak
pilznenski 9,3 kg
karmelowy ciemny 0,23 kg
carapils 0,45 kg
caraamber 0,45 kg
caramunich 0,45 kg
wsyp do 27L wody 67*C
62*C 40'
76->67*C 110'
->80*C
wysładzanie 45L
wydajność: 64,9 %
a) 90 minut
marynka 100g 0'
25L 15blg
Czech Pils
b)65 minut
marynka 100g 0'
lubelski 50g 60'
23L 13blg
Czech Pils
Tym razem przesadziłem chyba ze zbyt drobnym śrutowaniem. Pierwszy raz rurka filtracyjna mi się przypchała i leciało jak z kroplówki. Tak więc warzenie rozłożyłem na dwa dni, dzisiaj robiąc chmielenie. Miał to być koźlak i ciemniak. Pierwsze na koźlaka za słabe, drugie mogłoby być słabsze
pilznenski 9,3 kg
karmelowy ciemny 0,23 kg
carapils 0,45 kg
caraamber 0,45 kg
caramunich 0,45 kg
wsyp do 27L wody 67*C
62*C 40'
76->67*C 110'
->80*C
wysładzanie 45L
wydajność: 64,9 %
a) 90 minut
marynka 100g 0'
25L 15blg
Czech Pils
b)65 minut
marynka 100g 0'
lubelski 50g 60'
23L 13blg
Czech Pils
Tym razem przesadziłem chyba ze zbyt drobnym śrutowaniem. Pierwszy raz rurka filtracyjna mi się przypchała i leciało jak z kroplówki. Tak więc warzenie rozłożyłem na dwa dni, dzisiaj robiąc chmielenie. Miał to być koźlak i ciemniak. Pierwsze na koźlaka za słabe, drugie mogłoby być słabsze
Comment