Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10764

    warka 92

    warka 92 marcowe
    skład
    • pilzneński 3200
    • monachijski 1700
    • carapils 400

    zacieranie
    • 55°C 15 min

    teraz przwerwa w temp 70°C jakieś 2 godz bo jadę pojeździć rowerwm
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10764

      warka 92

      zacieranie
      • 55°C 15 min
      • 72-65 °C 140min

      gotowanie 90 min
      • na początku30 g tattenanger granylat 30g
      • 15 min przed końcem tattenanger granulat 10g

      wyszło 23l 13 blg zadane Urquelami od Wesołego .
      Temp fermentacji 10°C
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10764

        warka 93

        warka 93 pils
        skład
        • pilzneński 4000
        • carapils 300 g
        • marynka granulat 30
        • tettenager granulat 30g

        zacieranie
        • woda 12,5l -55°C 15 min
        • 62°C 40 min
        • 72°C 60 min

        gotowanie 60min
        • na początku marynka
        • 15 min przed koncem tattenager

        wyszło 23l 11,5 blg zadane Urguelami od Wesołego -wielkie dzięki
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10764

          warka 94

          warka 94 pils
          skład
          • pilzneński 4400
          • carahell 400
          • magnum granulat 30g
          • tattenager granulat 30g

          zacieranie
          • 13l wody 62°C 60 min
          • 72°C 60 min


          wyszło prawie 25l 12 blg zadane urquelami od wesołego
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10764

            warka 92

            warka 92 marcowe przelana na cichą blg spadło do 3
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10764

              browar wydał pierwszy gadżet
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • wojtomasz
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2006.01
                • 135

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
                browar wydał pierwszy gadżet
                Niezły jubileusz , a i osiągi niezłe, GRATULACJE

                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10764

                  warka 95

                  warka 95 pils plan jest taki
                  skład
                  • pilzneński 4100
                  • zakwaszający 200
                  • carahell 300
                  • challenger 7% granulat 25g
                  • hallertau spalt select granulat 4,4% 30g

                  zacieranie
                  • 62 -60 min
                  • 72 - 30 min

                  gotowanie 60 min
                  • na początku challenger
                  • 15 min przed końcem hallertau
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10764

                    warka 93

                    warka 93 pils zlana na cichą blg spadło do 4
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10764

                      warka 96

                      warka 96 pils dzisiaj poszedłem na całośc i powstała 2 warka
                      skład
                      • pilzneński 4500g
                      • zakwaszający 200g
                      • carahell 300g

                      zacieranie
                      • 62°C 40 min
                      • 72°C 40 min
                      i to na tyle jutro gotowanie
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10764

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
                        warka 95 pils plan jest taki
                        jak napisałem tak zrobilem, wyszło 26l 11,5 blg zadane urquelami z poprzedniej warki
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • anteks
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2003.08
                          • 10764

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
                          warka 96 pils
                          chmielenie 60 min
                          • marynka granulat 25g na początku
                          • saaz granulat 30g w studzeniu

                          wyszło 27l 12 blg zadane urquelami
                          Last edited by anteks; 2008-03-12, 20:34.
                          Mniej książków więcej piwa

                          Comment

                          • anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10764

                            warka 91

                            warka 91 pils zabutelkowana ,blg spadło do 3 , do refermentacji cukier 7g/l
                            Last edited by anteks; 2008-03-14, 11:07.
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • anteks
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10764

                              warka 97

                              warka 97 koźlak majowy
                              skład
                              • pilzneński 3500
                              • monachijski 2000
                              • chelenger 25 g

                              zacieranie w lodówce turystycznej
                              • 67°C-64°C - 120 min

                              chielenie 80 min
                              • na początku cały chmiel

                              wyszło 21l 16 blg zadane urquelami
                              Mniej książków więcej piwa

                              Comment

                              • hasintus
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2006.07
                                • 850

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
                                warka 91 pils zabutelkowana ,blg spadło do 3 , do refermentacji cukier 7g/l
                                Ostatnio stosowałem kilkakrotnie cukier do refermentacji i odnoszę wrażenie że, nadaje od w piwie lekko słodkawy posmak.

                                Comment

                                Przetwarzanie...