Uboga oferta piwna w sklepach w Trójmieście.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
    (...) Nie twierdzę, że nie byłoby fajnie gdyby w Gdańsku można kupić 100 piw z małych czeskich browarów i 200 z małych frankońskich browarów. Ja piszę jak jest i dlaczego.
    Niech będzie 5/10 ciekawych piw, ale naprawdę interesujących. Wskazałem tobie przykłady skąd można czerpać z niedalekiej odległości od Trójmiasta piwa
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
      Niech będzie 5/10 ciekawych piw, ale naprawdę interesujących. Wskazałem tobie przykłady skąd można czerpać z niedalekiej odległości od Trójmiasta piwa
      Czy ja prowadzę sklep w Trójmieście. Idź do dyrektora, do Anola, czy gdzie tam chcesz i zainteresuj ich ofertą choćby Zofmaru. Zobaczymy z jakim efektem.
      blog.kopyra.com

Comment

• abernacka
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10862

Po cichu liczę, że właściciele sklepów w Trójmieście podejmą dyskusję w tym temacie. Zależy mi na urozmaiceniu asortymentu w naszych sklepach. Niech piwosze z północy poznają również inne smaki niż te, które znają od dawien dawna. O mnie się nie martw ja poradzę sobie...

Comment

• jacer
          • 2006.03
          • 9875

Ludzie, czy słyszeliście o czymś takim jak rachunek ekonomiczny, tudzież opłacalność?
          Ja o opłacalności nie piszę tylko z kim można sie dogadywać. Opłacalność to inna sprawa. Ciekawe ilu ludzi by kupowało te piwa w Trójmieście, czy jest tam juz rynek na takie piwa?
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

Comment

• Pendragon
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
            No i Lubin jeszcze jest. Do Lubina uderzajcie pomorzanie
            Nie wiem czy akurat via Lubin, ale my tu mamy już dostęp do Krakonosa, Primatora i Svijan.
            I do kilku jeszcze innych czeskich browarów także (Maly Rohozec, Czerna Hora, Opat, Nova Paka...). Ja tam nie narzekam na asortyment. Od pół roku jest całkiem dobrze, a jakby tak jeszcze 3-4 czeskie browary doszły i Zawiercie to już nie odstawalibyśmy niemal wcale od Łodzi czy Wrocławia "butelkowo" i byłoby rewelacyjnie.
            Abernacka, jak wiadomo, jest miłośnikiem piwa niemieckiego, więc faktycznie ma prawo narzekać. Może z tego marudzenia jednak coś dobrego wyjdzie?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• jacer
              • 2006.03
              • 9875

No to jak macie to pewnie od nich. Jak wożą to może by mogli wrzucić kilka skrzynek innych.
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
              No Hops, no Glory :)

Comment

• Pendragon
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

Importerem piwa niemieckiego został Sulimar.
                Kopyr, a czy wiesz może (może od nich je ściągasz) jakie browary mają w ofercie?
                Poza Engelem, bo to już od ponad roku importowali.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• kopyr
                  • 2004.06
                  • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                  Nie wiem czy akurat via Lubin, ale my tu mamy już dostęp do Krakonosa, Primatora i Svijan.
                  Tak. To DARS ściąga do Polski te piwa.

We Wrocławiu z niemieckimi też wcale nie jest taki miód. W ogóle tamten teren jest słabo spenetrowany. Problem jest chyba z huśtającym kursem €.
                  blog.kopyra.com

Comment

• kopyr
                    • 2004.06
                    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                    Kopyr, a czy wiesz może (może od nich je ściągasz) jakie browary mają w ofercie?
                    Poza Engelem, bo to już od ponad roku importowali.
                    Jeszcze chyba Kapuzinera i Monschofa.
                    blog.kopyra.com

Comment

• Bombadil13
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2005.05
                      • 2479

Ja popieram Marcina niemalże w każdym zdaniu.
                      Pamiętam czasy gdy powstał Dom Piwa w Gdyni, a Smak działał jako jedyny sklep z piwem w Gdańsku. Wchodziłem do sklepu i kupowałem 20-50 piw każde inne, każde którego nie piłem. Teraz odwiedzam Smak, Bociana, Zuzę i często nie kupuję nic, Nic mnie nie kusi, nic mnie nie pociąga. Czy ja jestem taki zmanierowany???
                      Jestem wdzięczny właścicielom trójmiejskich sklepów za to że są, za to że zawsze mogę kupić u nich piwo, ale że tak powiem "spoczeli na laurach" i popadli w rutynę.
                      Proszę Was o urozmaicenie. Mnie modra luna i czereśniowe nie pociąga. Za to Kowala, Bartka albo Marcowego, Weizen Bocka chętnie bym się napił.
                      Last edited by Bombadil13; 2010-06-07, 18:14.
                      Poszukuję

Comment

• abernacka
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                        (...) Ciekawe ilu ludzi by kupowało te piwa w Trójmieście, czy jest tam juz rynek na takie piwa?
                        Te piwa niczym się nie różnią od tych które teraz można kupić w Trójmieście. Nie powiesz mi przecież, że taki browar Konstancin czy np. Svijany są bardziej cenione i znane od np. Stralsunder Brauerei, szaremu piwoszowi.

Ps. Kapuziner i Monschof również mnie nie interesuje

Comment

• kopyr
                          • 2004.06
                          • 9475

Te piwa niczym się nie różnią od tych które teraz można kupić w Trójmieście. Nie powiesz mi przecież, że taki browar Konstancin czy np. Svijany są bardziej cenione i znane od np. Stralsunder Brauerei, szaremu piwoszowi.

Ps. Kapuziner i Monschof również mnie nie interesuje
                          Wiecie w czym tkwi problem? W tym samym, co sprawia, że małe polskie browary potrafiły tylko produkować coraz tańsze piwo. Problem tkwi w tym, że prowadzeniem browarów, importem piw, sprzedażą piw zajmują się ludzie, którzy nie kochają piwa, którzy na piwie się nie znają.
                          Mnie też Kapuziner nie ekscytuje, ale skąd mają to wiedzieć ludzie z Sulimaru?
                          Zakładam abernacka, że w temacie piw z Górnej Frankonii zaginasz każdego hurtownika i detalistę w Polsce, nie wyłączając mnie. Ja ze swoją znajomością stylów piwa zaginam większość piwowarów z browarów komercyjnych i pewnie wszystkich prezesów i dyrektorów. Jeżeli prezes jednego z małych browarów po spróbowaniu piwa domowego pyta "ale gdzie wy te wszystkie słody kupujecie?" - autentyk. To o czym my rozmawiamy. W moim sklepie nie ma Corony, Kingfishera, Asahi czy Kirin. Dlaczego? Bo wiem, że te piwa nie są ani egzotyczne, ani ciekawe, ale skąd ma to wiedzieć kierownik dajmy na to z delikatesów Alma?
                          blog.kopyra.com

Comment

• abernacka
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.12
                            • 10862

(...)Problem tkwi w tym, że prowadzeniem browarów, importem piw, sprzedażą piw zajmują się ludzie, którzy nie kochają piwa, którzy na piwie się nie znają.
                            (...)

Tutaj masz całkowitą rację.
                            Ale właśnie po to jest ta dyskusja żeby jeden z drugim właścicielem sklepu nie pisał na tym forum kwiatków typu mamy prawie wszystko lub, że u nich jest prawdziwy raj dla piwoszy. Ten wątek ma na celu (mam taką nadzieję) zaktywizowanie ich do działania.

Comment

• Bombadil13
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2005.05
                              • 2479

sprzedażą piw zajmują się ludzie, którzy nie kochają piwa, którzy na piwie się nie znają.
                              Tak, ale napewno dyrektor (być może anol i bocian) kocha piwo i do niego apeluje abernacka, a ja pod tym apelem się podpisuje.
                              Poszukuję

Comment

• Bombadil13
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2005.05
                                • 2479

Ten wątek ma na celu (mam taką nadzieję) zaktywizowanie ich do działania.
                                Dobrze zrozumiałem i popieram
                                Poszukuję

Comment

Przetwarzanie...
                                X