Eichhofener, Eichator Doppelbock

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12564

    Eichhofener, Eichator Doppelbock

    Koźlak dubeltowy, sezonowy, obecnie zaw. alk. 7%, ekstr. ?

    Aromat - słodowy, karmelowy, lekko podpalany
    Barwa - ciemny brąz, pod światło z herbacianymi refleksami
    Piana - umiarkowanie wysoka, gęsta kremowa, pozostawia ślad na szkle.
    Wysycenie - umiarkowane
    Smak - rozbudowane posmaki odsłodowe - przyjemny karmel, z delikatną nutką słodyczy, dodatkowo akcenty czekoladowe z suszoną śliwką, trochę podpalane. Finisz subtelnie goryczkowy, z przyjemnym chlebową nutą. Smak rozbudowany i bardzo dobrze zharmonizowany.
    Treściwość - wysoka, ale nie jest to ciężkie

    Niezwykle smaczne, bogate w różne smakowe niuanse, przy czym gładkie i przyjemne w piciu. Zero mdławości jak w niektórych koźlakach, a alkohol niewyczuwalny, pomimo to lekko rozgrzewa. Bardzo przyjemne i godne polecenia

    Skuteczna odpowiedź wrocławskiej Drink-Hali na tegoroczny atak zimy.
  • Kwadri
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.10
    • 1216

    #2
    Eichator Doppelbock

    Kolor: Ciemny brąz, rubinowy pod światło.
    Piana: Beżowa, nawet wysoka i drobna. Po kilku minutach opada do niepełnej warstwy z grubszym pierścieniem, delikatnie brudząc ścianki.
    Zapach: Bogaty i intensywny. Owoce, rodzynki, nieco kawy, karmel i podpalane nuty. Bardzo ładny.
    Smak: Treściwy, słodowo-karmelowy początek. Tło mocno owocowe. Goryczka niewielka, zastępuje ją posmak palonych słodów, nieco mocniejszy w finiszu. Gładkie, dobrze się pije. Bardzo smaczne.
    Wysycenie: Średnie, ku nieco wyższemu.
    Attached Files
    www.lkschmielowice.futbolowo.pl

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12564

      #3
      Wciąż jeden z moich najbardziej ulubionych dubeltowych koźlaków i cały czas rozbieżność
      pomiędzy danymi na stronie http://www.eichhofener.de/biere/ (ekstr. 19%, alk. 8 %) a danymi na ecie - 7% alk.
      Attached Files

      Comment

      Przetwarzanie...
      X