Alk. 6.5%, but. 0.75 l z szampańskim korkiem, widziałem też flaszki 0.30 l, cena niecałe 4E.
Wg informacji na kontrze "jedyne piwo na świecie" warzone z czterech zbóż: jęczmienia, pszenicy, owsa i żyta - z tym jedynym to chyba z deka przesadzili Chyba górna fermentacja, dofermentowane w butelce.
Brązowe, mętne, mocno nagazowane, olbrzymia, sztywna i trwała piana, szczególnie efektownie wygląda w litrowym kuflu.
Zapach winno-kwaskowy z wyraźnym ciemnym słodem, nazywam taką kompozycję "ciasto owocowe".
Smak lekko kwaskowaty (nie do przesady), owocowy, słodowy, podpalany, z goryczką, treściwy. Dobry koźlak w holenderskim stylu.
Wg informacji na kontrze "jedyne piwo na świecie" warzone z czterech zbóż: jęczmienia, pszenicy, owsa i żyta - z tym jedynym to chyba z deka przesadzili Chyba górna fermentacja, dofermentowane w butelce.
Brązowe, mętne, mocno nagazowane, olbrzymia, sztywna i trwała piana, szczególnie efektownie wygląda w litrowym kuflu.
Zapach winno-kwaskowy z wyraźnym ciemnym słodem, nazywam taką kompozycję "ciasto owocowe".
Smak lekko kwaskowaty (nie do przesady), owocowy, słodowy, podpalany, z goryczką, treściwy. Dobry koźlak w holenderskim stylu.
Comment