Weizen Doppelbock. Pszeniczny dubeltowy kozioł, mój pierwszy brytyjski
Browar nie boi się warzyć piw w stylu niemieckim. Uwarzył już m.in. pilsnera "Bayern", koelscha
Alk. 8%
Aromat - owoce, trochę kwaskowe, trochę śliwki, ciut banana, karmel
Piana - kremowa, wysoka, umiarkowanie trwała, ale nie znika całkiem, trochę zostaje na szkle
Barwa - ciemnobrązowo-brunatna, mętne
Wysycenie - wysokie, podszczypuje, takie jak ma być
Smak - wyraźne śliwki /węgierka/ - z leciuteńką cierpkością, suszona śliwki - z lekką słodyczą, nieco palonych tonów i karmelu. Alkohol troszeczkę rozgrzewa, ale w smaku
praktycznie go nie czuć
Treściwość - jest pełne, ale nie jest ciężkie
No cóż... to piwo może zawstydzić wielu bawarskich piwowarów.
Moim zdaniem świetny, gładki i bardzo dobrze pijalny dubeltowy kozioł z Derbyshire
Browar nie boi się warzyć piw w stylu niemieckim. Uwarzył już m.in. pilsnera "Bayern", koelscha
Alk. 8%
Aromat - owoce, trochę kwaskowe, trochę śliwki, ciut banana, karmel
Piana - kremowa, wysoka, umiarkowanie trwała, ale nie znika całkiem, trochę zostaje na szkle
Barwa - ciemnobrązowo-brunatna, mętne
Wysycenie - wysokie, podszczypuje, takie jak ma być
Smak - wyraźne śliwki /węgierka/ - z leciuteńką cierpkością, suszona śliwki - z lekką słodyczą, nieco palonych tonów i karmelu. Alkohol troszeczkę rozgrzewa, ale w smaku
praktycznie go nie czuć
Treściwość - jest pełne, ale nie jest ciężkie
No cóż... to piwo może zawstydzić wielu bawarskich piwowarów.
Moim zdaniem świetny, gładki i bardzo dobrze pijalny dubeltowy kozioł z Derbyshire
Comment