Jedno z najciekawszych piw jakie w życiu piłem i takie coś wyprodukowano w Niemczech.
Methusalem to Strong Sour Altbier znany też pod nazwą Adambier - popularny trunek warzony przez wiele wiele lat (podobno od średniowiecza aż do lat sześćdziesiątych XX w Dortmundzie).
Piwo ma 10% alkoholu i piękną etykietę.
Niestety warunki w jakich piłem to piwo nie były sprzyjające do robienia notatek czy zdjęć.
W smaku było ciekawie słodko, kwaśno ale zarazem i gorzko. Pomieszanie z poplątaniem. Butelka pół litrowa w żadnym przypadku nie nadawałaby się do wypicia w pojedynkę. Nas było trzech. Alkohol w smaku niewyczuwalny.
Polecam jako ciekawostkę
Methusalem to Strong Sour Altbier znany też pod nazwą Adambier - popularny trunek warzony przez wiele wiele lat (podobno od średniowiecza aż do lat sześćdziesiątych XX w Dortmundzie).
Piwo ma 10% alkoholu i piękną etykietę.
Niestety warunki w jakich piłem to piwo nie były sprzyjające do robienia notatek czy zdjęć.
W smaku było ciekawie słodko, kwaśno ale zarazem i gorzko. Pomieszanie z poplątaniem. Butelka pół litrowa w żadnym przypadku nie nadawałaby się do wypicia w pojedynkę. Nas było trzech. Alkohol w smaku niewyczuwalny.
Polecam jako ciekawostkę