Wg ratebeer Bersalis jest kontraktowany w browarze Huyghe, a w Oud Beersel warzony jest tylko lambik. Informacje zawarte na stronie samego browaru potwierdzają, że lambik, gueze, kriek i framboise to historia i istota tego browaru. Na temat Kadeta znalazłem tylko, że został wprowadzony w lipcu 2009 r. http://www.oudbeersel.com/en/brewery/history/ (trzeci wers od dołu) i po prostu jest w ofercie browaru.
Ekstrakt nieznany, alk. 4,5 % vol.
Zapach: owoce, marmolada, żywica, chmiel, orzeźwienie, wzrastająca cierpkość. Dokładnie w takiej kolejności. Ładnie.
Piana lekko beżowa, niezbyt wysoka i gęsta, to i szybko opada; cieniutki placuszek, nic na szkle. Gaz: drobne szybkie bąbelki szerokim strumieniem delikatnie szczypią i jednocześnie masują.
Kolor złoty leciuteńko opalizujący na pomarańczowo.
Smak bez słodyczy, wytrawny wytrawnością przypraw (kolendra - wg browaru przypraw nie ma ) i drożdży, jest kwasek. Dalej chmiel, cały czas kwasek i mocniejszy chmiel w finiszu.
Trochę puste, metaliczne mało treściwe, ale mimo to niezłe. "Smak triplea, pijalność lagera" - tak piwo reklamuje browar. Jest w tym i przesada, bo mocno rozwodniony ten tripel, i trafna, najkrótsza, charakterystyka piwa.
Ekstrakt nieznany, alk. 4,5 % vol.
Zapach: owoce, marmolada, żywica, chmiel, orzeźwienie, wzrastająca cierpkość. Dokładnie w takiej kolejności. Ładnie.
Piana lekko beżowa, niezbyt wysoka i gęsta, to i szybko opada; cieniutki placuszek, nic na szkle. Gaz: drobne szybkie bąbelki szerokim strumieniem delikatnie szczypią i jednocześnie masują.
Kolor złoty leciuteńko opalizujący na pomarańczowo.
Smak bez słodyczy, wytrawny wytrawnością przypraw (kolendra - wg browaru przypraw nie ma ) i drożdży, jest kwasek. Dalej chmiel, cały czas kwasek i mocniejszy chmiel w finiszu.
Trochę puste, metaliczne mało treściwe, ale mimo to niezłe. "Smak triplea, pijalność lagera" - tak piwo reklamuje browar. Jest w tym i przesada, bo mocno rozwodniony ten tripel, i trafna, najkrótsza, charakterystyka piwa.
Comment