Kilka pytań w jednym
I.
a) używając 1,8kg czystego ekstraktu jęczmiennego + 1,8 czystego jęczmiennego + 1,25 jęczmiennego, i 25 gramów szyszek goryczkowego + 50 g szyszek aromatycznego uzyskam wystarczające nachmielenie? Może użyć 50/100 ? I jeszcze jedno, nie mogę się dodzwonić do Browamatora, a może ktoś wie czy oni podając na opakowaniach, zawartość alfa kwasów, mają na myśli zawartość w określonej paczce czy w 100 gramach? bo mam np.: paczkę 50 gramów goryczkowego o zawartości 7,6 alfa kwasów (i stąd pytanie czy na 100 gram czy w tych 50)?
II.
b)jakie nachmielenie, zastosować przy 1,8 czystego ekstraktu pszenicznego + 1,8 czystego pszenicznego + 1,25 czystego jęczmiennego należy zastosować?
c) w jak wyżej, według moich wyliczeń wynika, że pszenica będzie stanowiła 60 % ale jestem noga z matematyki więc jeżeli ktoś mógłby to potwierdzić to byłoby miło.
I.
a) używając 1,8kg czystego ekstraktu jęczmiennego + 1,8 czystego jęczmiennego + 1,25 jęczmiennego, i 25 gramów szyszek goryczkowego + 50 g szyszek aromatycznego uzyskam wystarczające nachmielenie? Może użyć 50/100 ? I jeszcze jedno, nie mogę się dodzwonić do Browamatora, a może ktoś wie czy oni podając na opakowaniach, zawartość alfa kwasów, mają na myśli zawartość w określonej paczce czy w 100 gramach? bo mam np.: paczkę 50 gramów goryczkowego o zawartości 7,6 alfa kwasów (i stąd pytanie czy na 100 gram czy w tych 50)?
II.
b)jakie nachmielenie, zastosować przy 1,8 czystego ekstraktu pszenicznego + 1,8 czystego pszenicznego + 1,25 czystego jęczmiennego należy zastosować?
c) w jak wyżej, według moich wyliczeń wynika, że pszenica będzie stanowiła 60 % ale jestem noga z matematyki więc jeżeli ktoś mógłby to potwierdzić to byłoby miło.
Comment