2009.09.12-13 - Lublin, I Europejski Festiwal Smaku

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • supersklep
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.01
    • 982

2009.09.12-13 - Lublin, I Europejski Festiwal Smaku

Europejski Festiwal Smaku w Lublinie odbywa się w sobotę i niedzielę 12 i 13 września na starym mieście.Nie jest to typowa impreza piwna ale są dwa ciekawe stoiska Jagiełło i Koreba , myślę że jeszcze na upartego z Browaru Jagiełło gdzieś by na lubelszczyźnie znalazł lane piwko ale Koreb to ciekawostka warta pojechania na ten festiwal.Koreb był też na Chmielakach w tym roku gdzie wychyliłem kufel (raczej kubek plastikowy) Żywego z beczki , a to link do poczytania o imprezie w Lublinie - http://www.koziolek.pl/news.php?did=2&idnews=78730

• yoreck
    • 2004.04
    • 526

Jest jeszcze pyszny lany nie pasteryzowany litewski Svyturys w cenie 5 zł
    zaś Jagiełło leje nie pasteryzowane piwo lipcowe /4 zł/ i ciemnego magnusa /5 zł/

Comment

• kishar
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2003.10
      • 1691

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoreck Wyświetlenie odpowiedzi
      Jest jeszcze pyszny lany nie pasteryzowany litewski Svyturys w cenie 5 zł
      zaś Jagiełło leje nie pasteryzowane piwo lipcowe /4 zł/ i ciemnego magnusa /5 zł/
      Jesteś pewien, że to jest Svytrus ?? ja dostałem go w kubku browaru Kalnapalis a od obsługi nie szło mi się dowiedzieć co to za browar a kegi były z oznaczeniami jakiegoś niemieckiego browaru.
      Można jeszcze kupić butelkowe piwa robione przez Fortune dla Benedyktynów.
      Last edited by kishar; 2009-09-13, 09:33.

Comment

• yoreck
        • 2004.04
        • 526

rozmawiałem po polsku z panią ,która zapewniała że to Svyturys,więc nie sądzę ,żeby kłamała. Ja to piwo piłem jeszcze w kubkach Taurus'a

Comment

Przetwarzanie...
        X