Lakierowanie puszek

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • whisky-blog
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.07
    • 35

    Lakierowanie puszek

    Nie tylko od zewnątrz ale i od środka... Macie dobre/złe doświadczenia ?
    21
    Powłoka w środku puszki mnie nie interesuje
    14,29%
    3
    Nie zastanawiałem się nad wewnętrzną powłoką puszki
    14,29%
    3
    Może ona mieć wpływ na smak piwa
    28,57%
    6
    Zagadnienie warte rozważenia
    42,86%
    9
    whisky-blog
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #2
    Z czym niby?
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • whisky-blog
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2010.07
      • 35

      #3
      Jak w temacie.
      whisky-blog

      Comment

      • abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10861

        #4
        Umówmy się, nie pije się piwa z puszek.
        Piwna turystyka według abernackiego

        Comment

        • Seta
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.10
          • 6964

          #5
          Nie wiem czy to jest "lakierowanie" ale puszki pokrywane są od środka jakimś neutralnym dla smaku polimerem(?). Ponoć jego ubytki lub zbyt cienka warstwa może powodować metaliczny posmak puszkowego piwa.
          Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

          Comment

          • Seta
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2002.10
            • 6964

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
            Umówmy się, nie pije się piwa z puszek.
            Irlandzkich też?
            Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

            Comment

            • abernacka
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10861

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
              Irlandzkich też?
              Również
              Piwna turystyka według abernackiego

              Comment

              • Seta
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2002.10
                • 6964

                #8
                Bez widgeta nie będzie azotu, a bez azotu nie będzie azotu, chociaż "ginez" coś tam ponoć z butelką już wykombinował?
                Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                Comment

                • abernacka
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10861

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
                  Bez widgeta nie będzie azotu, a bez azotu nie będzie azotu, chociaż "ginez" coś tam ponoć z butelką już wykombinował?
                  Widzisz jest mały problem. "Gineza" tak samo cenię jak tyskie.
                  Piwna turystyka według abernackiego

                  Comment

                  • Seta
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2002.10
                    • 6964

                    #10
                    A to przepraszam, ale wicie rozumicie, toż to klasyk. Draj stout bez ginesa by nie istniał. Widgety są też w różnych krim ejlach. Bo nie samym pilsem piwosz żyje...
                    Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                    Comment

                    • whisky-blog
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2010.07
                      • 35

                      #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                      Widzisz jest mały problem. "Gineza" tak samo cenię jak tyskie.
                      Tyskie bierze wodę z jeziora (pod ziemnego - wulkan w tym pomógł) z trzech studni. W niczym nie jest gorsze do puki do póty woda nadal jest dostępna... ale Tyskie też jest w puszce i czy lakier którym jest ona wewnątrz powlekana wpływa na jakość ?
                      whisky-blog

                      Comment

                      • abernacka
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10861

                        #12
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
                        (...) Bo nie samym pilsem piwosz żyje...
                        Tego mi akurat nie musisz przypominać.
                        Piwna turystyka według abernackiego

                        Comment

                        • jacer
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2006.03
                          • 9875

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika whisky-blog Wyświetlenie odpowiedzi
                          W niczym nie jest gorsze do puki do póty woda nadal jest dostępna... ale Tyskie też jest w puszce i czy lakier którym jest ona wewnątrz powlekana wpływa na jakość ?
                          W niczym nie jest gorsze od czego?

                          Lakier nie wpływa, bo nie ma na co wpływac. Piwosz piw puszkowych nie pija.
                          Milicki Browar Rynkowy
                          Grupa STYRIAN

                          (1+sqrt5)/2
                          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                          No Hops, no Glory :)

                          Comment

                          • Seta
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2002.10
                            • 6964

                            #14
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika whisky-blog Wyświetlenie odpowiedzi
                            Tyskie bierze wodę z jeziora (pod ziemnego - wulkan w tym pomógł) z trzech studni. W niczym nie jest gorsze do puki do póty woda nadal jest dostępna... ale Tyskie też jest w puszce i czy lakier którym jest ona wewnątrz powlekana wpływa na jakość ?
                            W Tyskim NIC nie wpływa na jakość! Jakość w Tyskim jest na niezmiennym poziomie!!
                            Bez znaczenia są jeziora, puki, lakiery i opakowania.

                            W ogóle o co Ci chodzi z tym jeziorem bo nieco zamroczony jestem???
                            Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                            Comment

                            • abernacka
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2003.12
                              • 10861

                              #15
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika whisky-blog Wyświetlenie odpowiedzi
                              (...)ale Tyskie też jest w puszce i czy lakier którym jest ona wewnątrz powlekana wpływa na jakość ?
                              Przecież kolega Seta wytłumaczył tobie, kilka postów wcześniej, dlaczego piwa puszkowego się nie tyka. Pomijając to, dochodzi jeszcze kwestia estetyczna która skutecznie odpycha mnie od tego opakowania.
                              Piwna turystyka według abernackiego

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X