Browar nadRzeczny, Ciemniak Wyborczy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • cielak
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 2890

Browar nadRzeczny, Ciemniak Wyborczy

alk.4,4%
    eks. 12%
    Rozlano 5.10.2005
    Kolor- piekny, ciemny z lekko rubinowymi przebłyskami
    Piana- krótko żyła, ale obrączka była prawie do konca
    CO2- dla mnie za słabe
    Zapach- bardzo wyraźny, palono-kawowo-słodowy. Super.
    Smak- Naprawdę pyszny. Głęboka paloność, lekka goryczka po chwili. Bardzo wyraźny i mocny smak, pozostający długo w kubkach smakowych.
    Pozostawia odczucie "aksamitości" na języku.
    Opakowanie- but.0,33, etykieta zastępcza

No to jestem pod głębokim wrażeniem panie Strzelczyk76!
    Jest to jedno z najlepszych piw, z browarów domowych i nie tylko, jakie piłem.
    Super, pyszny ciemniak i jak by Ci jeszcze jakis został to ja chetnie go przygarnę!!
    No to ostatni łyk
    zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19306

cóż, o siebie mogę dodać jedynie, że nie czekałem tak długo przez co piwko miało jeszcze dużo karmelowych nutek zbyt wyraźnie zaznaczonych a do palonej goryczki trzeba było dłużej poczekać z wypiciem. niemniej bardzo mi smakowało

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Niemcy, Bischberg, Regnitzstraße 2, Brauerei Zur Sonne
      dadek
      Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
      2025-01-28, 02:04
    • iron
      Hoppebräu, Bernstein Zwickel
      iron
      Piwo z kalendarza adwentowego

Blg 12 Alk 5,3%

Kolor ciemnozłoty
      Piana średniopęcherzykowa długo się utrzymująca
      Wysycenie spore
      Zapach słodowo chlebowy
      Smak bogaty „okrągły” słodowość zrównoważona wyraźną przyjemna i długą goryczką...
      2024-12-17, 22:23
    • Gringo
      Mołdawia, Kiszyniów, Strada Aleksandru cel Bun 83, Vdrovapub
      Gringo
      Mołdawia, Kiszyniów, Strada Aleksandru cel Bun 83, Vdrovapub

Pub znajdujący się w sercu miasta, który posiada chyba najlepszą luzacką atmosferę ze wszystkich miejsc odwiedzonych w Kiszyniowie.

Zacznijmy od piwa: W lokalu napijemy się lanych piw z browaru Beermaster który
      ...
      2024-11-08, 20:23
    • dadek
      Belgia, Bruksela, Rue Dieudonné Lefèvre 4, La Source
      dadek
      Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
      2024-10-14, 02:47
    • dadek
      Belgia, Bredene, Duinenstraat 47, Brouwerij Betsy
      dadek
      Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
      2024-10-06, 22:38
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...