Na północno-zachodnich peryferiach miasta Martin, około 3 km od dworca kolejowego znajduje się niewielki i zaciszny hotel "Victoria", a w nim od początku maja tego roku działa minibrowar.
Co prawda minibrowar dopiero się rozkręca i oferta ogranicza się do dwóch piw, ale zapowiedzi i reklamy kolejnych marek brzmią bardzo obiecująco.
Minibrowar działa na zapleczu restauracji hotelowej na parterze, a piwa można się napić w samej restauracji, choć o tej porze roku przyjemniej jest usiąść na zewnątrz w patio sąsiadującym z kortami tenisowymi.
W ofercie mamy:
Victoria Classic (Svetle 12 %), oraz Victoria Classic (Tmave 13%).
Jak dla mnie jedno i drugie było prawdziwą rewelacją!
Można zamówić w kuflach o pojemności 0,3 / 0,4 / 0,5 l. Zarówno jasne jak i ciemne w jednej cenie odpowiednio: 1,10 / 1,30 / 1,60 €.
Jak dla mnie ceny w miarę umiarkowane.
Piwo podaje się w firmowych kuflach, a firmowe podstawki wykonane są z drewna !
Można je kupić za 0,50 €, ceny szkła niestety się nie dowiedziałem.
Piwo oferowane jest też na wynos w butelkach plastikowych 1 litr, lub szklanych jedno lub dwulitrowych, a także w pięciolitrowych kegach.
I tu ciekawostka: Jeden litr piwa w butelce plastikowej kosztuje 1,60 euro, czyli tyle ile pół litra w kuflu !
Za butelki i kegi pobierana jest kaucja. Za plastik trzeba dopłacić 0,60 €, za szkło 12 i 15 €, a za keg 6 €.
Już wkrótce w ofercie będą następujące piwa:
Victoria Specjal (Weizen 13%, Redale 14%, Doppebock 15%)
Victoria Superspecial (Porter 18%).
Jest więc jasne, że trzeba tu będzie wrócić i to pewnie nie raz.
Piwo z Martina bywa też w otwartym w zeszłym roku minibrowarze Svit koło Popradu.
Zdjęcia w galerii:
Co prawda minibrowar dopiero się rozkręca i oferta ogranicza się do dwóch piw, ale zapowiedzi i reklamy kolejnych marek brzmią bardzo obiecująco.
Minibrowar działa na zapleczu restauracji hotelowej na parterze, a piwa można się napić w samej restauracji, choć o tej porze roku przyjemniej jest usiąść na zewnątrz w patio sąsiadującym z kortami tenisowymi.
W ofercie mamy:
Victoria Classic (Svetle 12 %), oraz Victoria Classic (Tmave 13%).
Jak dla mnie jedno i drugie było prawdziwą rewelacją!
Można zamówić w kuflach o pojemności 0,3 / 0,4 / 0,5 l. Zarówno jasne jak i ciemne w jednej cenie odpowiednio: 1,10 / 1,30 / 1,60 €.
Jak dla mnie ceny w miarę umiarkowane.
Piwo podaje się w firmowych kuflach, a firmowe podstawki wykonane są z drewna !
Można je kupić za 0,50 €, ceny szkła niestety się nie dowiedziałem.
Piwo oferowane jest też na wynos w butelkach plastikowych 1 litr, lub szklanych jedno lub dwulitrowych, a także w pięciolitrowych kegach.
I tu ciekawostka: Jeden litr piwa w butelce plastikowej kosztuje 1,60 euro, czyli tyle ile pół litra w kuflu !
Za butelki i kegi pobierana jest kaucja. Za plastik trzeba dopłacić 0,60 €, za szkło 12 i 15 €, a za keg 6 €.
Już wkrótce w ofercie będą następujące piwa:
Victoria Specjal (Weizen 13%, Redale 14%, Doppebock 15%)
Victoria Superspecial (Porter 18%).
Jest więc jasne, że trzeba tu będzie wrócić i to pewnie nie raz.
Piwo z Martina bywa też w otwartym w zeszłym roku minibrowarze Svit koło Popradu.
Zdjęcia w galerii:
Comment