czy aby na pewno? przeczytaj uważniej. napisane jest, że wariant "w słowacji" jest nowszy i "raczej urzędowy". tradycja w języku jest bardzo istotna. ja wybieram wersję "na słowacji". polecam w poradni zagadnienie dotyczące mołdawii: http://poradnia.pwn.pl/lista.php?szu...B3dawia&kat=18
Jedynym powodem aż takiej zwyżki cen jest...euro. Nas niestety też to czeka, gdy nam w końcu kiedyś też wcisną ten szajs...
Jakbym Kaczyńskiego słyszał
Poczytaj sobie najpierw o Economic and Monetary Union, roli Europejskiego Banku Centralnego i koncepcji wspólnej waluty.........a dopiero póżniej zabieraj głos !!! Określenie euro mianem szajsu, świadczy jedynie o kompletnym braku elementarnej wiedzy na ten temat i jest mocno kompromitujące.
Poczytaj sobie najpierw o Economic and Monetary Union, roli Europejskiego Banku Centralnego i koncepcji wspólnej waluty.........a dopiero póżniej zabieraj głos !!! Określenie euro mianem szajsu, świadczy jedynie o kompletnym braku elementarnej wiedzy na ten temat i jest mocno kompromitujące.
hehe, co zmienia obrazek na papierku, że odrazu staje się lepszy?
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Jakbym Kaczyńskiego słyszał
Gratuluję głębokiej wiedzy. Uważasz, że gdyby nie wprowadzono euro, to piwo na Słowacji i tak by podrożało?
Gratuluję głębokiej wiedzy. Uważasz, że gdyby nie wprowadzono euro, to piwo na Słowacji i tak by podrożało?
Ja tylko wypowiedziałem się na temat określenia waluty euro jako szajsu. Ktoś, kto tak to określa, nie ma zielonego pojęcia o czym mówi. Jeśli ktoś nie rozumie dlaczego warto przejść na euro, to wystarczy sobie przypomnieć ostatnie osłabienie złotówki wobec wszystkich walut. A było to bardzo duże osłabienie, wywołane ruchami spekulacyjnymi. Dolar poszybował z poziomu 2.10zł na prawie 4.00zł. Gdybyśmy mieli euro, nie byłoby problemu.
Ja tylko wypowiedziałem się na temat określenia waluty euro jako szajsu. Ktoś, kto tak to określa, nie ma zielonego pojęcia o czym mówi. Jeśli ktoś nie rozumie dlaczego warto przejść na euro, to wystarczy sobie przypomnieć ostatnie osłabienie złotówki wobec wszystkich walut. A było to bardzo duże osłabienie, wywołane ruchami spekulacyjnymi. Dolar poszybował z poziomu 2.10zł na prawie 4.00zł. Gdybyśmy mieli euro, nie byłoby problemu.
A co jest złego w wahaniach kursów?
Pogadaj z Holendrami lub Włochami to powiedzą ci jak bardzo kochaja to euro. Holendrzy zdaję się, że zaczeli zbierać podpisy za powrotem guldena.
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Miedzy innymi w tym, że firmy nie mogą dokładnie oszacować ewentualnych zyskow lub strat w podliczeniu rocznym a jeżeli chodzi o mnie przez te wahnięcia musiałem ograniczyć wyjazdy do europy zachodniej.
Może podam jeden przykład jakże dla mnie ważny. średnia cena półlitrowego kufla w browarze wynosi 2,5euro. Licząc po kursie sierpniowym z ubieglego roku płacilem ok.8,3zł, będąc w lutym musiałem już wydać 12,3zł. Mała różnica?!
Może podam jeden przykład jakże dla mnie ważny. średnia cena półlitrowego kufla w browarze wynosi 2,5euro. Licząc po kursie sierpniowym z ubieglego roku płacilem ok.8,3zł, będąc w lutym musiałem już wydać 12,3zł. Mała różnica?!
A jak ustalą kurs wymiany euro na 4,80zł to będzie jeszcze drożej. A tak są szanse, że czasami jest taniej. Jedyna rada, kupić wtedy więcej eurosów
(1+sqrt5)/2
Masz klapki na oczach. Dzięki temu, że nie mamy euro i złotówka osłabła, polska gospodarka jakoś się trzyma. Zobacz, co się dzieje w krajach bałtyckich (mają walutę powiązana na stałe euro) albo nawet na samej Słowacji: bardzo duży spadek produkcji, cięcia emerytur ...
Comment