Produkcja przeiesiona z sarisa do topolcan.Tak informuje etykieta.Musze przyznać że piwo nieznacznie zyskało na smaku.Fantastyczny delikatny smak,goryczkowy ,chmielowy,ale nie przesadzony ani nie wodnisty(tak jak w przypadku np smadnego mnicha itp).Myśle ,że jest to najlepsze piwo na razie jakie piłem jezeli chodzi o 10 tki.4 proc alk.Flaszka już zunifikowana z napisem sabm na dole na szkle.Ładna aczkolwiek to nie to samo co nrw.W sumie nie ma czego się czepiać bo piwo mozna pić hektolitrami,mimo iż jest to twarda koncernówa słowacka.
Topvar, Kozel Svetly (licen)
Collapse
X
-
Piwo przywiezione w prezencie przez tatę ze Słowacji. Puszka 0,5l. Moc 4%, Ekstrakt? Kolor typowy. Dość jasny, ale w takim lekkim piwie to normalność. Piana duża, ale nie jednorodna i szybko opadła do nikłych resztek. Zapach słaby, ładny. Raczej chmielowy niż słodowy. Początkowo trochę metaliczny. Metaliczność zresztą wyraźnie wyczuwalna w pierwszych łykach. Do tego chmielowość i goryczka. Całość dość wodnista, mało treściwa. Na szczęście nie czuć słodkości. Niestety piwo w smaku już mocno koncernowe. Jeszcze lepsze od naszych, ale już mu niedaleko. Wysycenie niskie, czuć jego brak. Opakowanie raczej nie robi wrażenia. Jasne kolory w plastikowym deseniu. Wizerunek kozła potraktowany jak coś na piwo do Biedronki. Grafika i kolorystyka brzydka. Takie sobie trochę wodniste piwo. Słabe i nie dostarczające głębszych doznań smakowych, trochę nijakie, ale nie niedobre. Można pić byle jak. Jak dla mnie przeciętna piwo 3 (1 – 6).To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Nie piszecie o tym samym.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment