Najbardziej kretyńskie wypowiedzi przedstawicieli browarów - zbiór

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox
    Cytrynowy radler. To nowy produkt Browarów Lubelskich Perła. - Zupełna nowość (...) mówią władze firmy
    Wręcz przełom w polskim browarnictwie. Nastaje nowa era.

    K...a, czy ci ludzie czytają to, co mówią?

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox
    Browar Witnica chce z kolei podbić serca piwoszy tradycyjnymi smakami. Niedawno wypuścił na rynek piwo Lubuskie Śliwkowe ...
    Mnie osobiście "tradycyjne smaki" kojarzą się ze schabowym czy bigosem. W końcu scgab ze śliwkami i bigos z wkładem śliwkowym to klasyka.
    Last edited by Krzysiu; 2013-07-30, 16:10.

    Comment

    • WojciechT
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2012.09
      • 2546

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
      Wręcz przełom w polskim browarnictwie. Nastaje nowa era.

      K...a, czy ci ludzie czytają to, co mówią?
      Ale spójrz na to z drugiej strony. Czy rzecznik prasowy ma powiedzieć "Tak, przespaliśmy czas, w którym mieliśmy wprowadzić naszego radlera na rynek, więc wprowadzamy go z rocznym opóźnieniem. Będzie smakował dokładnie tak samo, jak pozostałe koncernowe radlery, a rywalizować będziemy nie na jakość, tylko na cenę, bo tego oczekuje od nas przeciętny, średnio rozgarnięty konsument".

      Długo by jako rzecznik nie popracował

      Comment

      • Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

        Można było powiedzieć tak:
        Cytrynowy radler. To nowy produkt Browarów Lubelskich Perła - mówią władze firmy.
        Moim zdaniem nie trzeba kłamać w każdej wypowiedzi i robić idiotów z ludzi słabo zorientowanych w temacie. Już i tak wystarczy "lokalny browar" o produkcji półtora miliona hektolitrów rocznie.

        Comment

        • Cooper
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2002.11
          • 6057

          No bo Krzysiu wg rzeczników podzial na browary w Polsce (wersja dla przeciętnego masowego cebulaka) jest taki: duze masowe browary to Żywiec, Lech, Tyskie czyli te "które widzicie w telewizji" (chyba że znów w Bulandzie nie wolno reklamować piwa w tv. Nie wiem, nie nadążam bo raz wolno a raz nie) oraz "małe, lokalne" (modne słowo które trzeba powtarzać) czyli np My. Czarne i białe. O tym że istnieje z kilkanaście na prawdę małych zakładów i browary restauracyjne, niedorzecznik już nie wspomina.
          Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
          1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

          Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

          Comment

          • TTOP
            Porucznik Browarny Tester
            • 2013.03
            • 449

            może to nie rzecznik, ale ktoś związany z browarem musiał stworzyć ten ciekawy tekst na kontretykiecie do nowej szaty (?) Goolmana z Perły. Wyrazisty smak szlachetnej goryczki i do tego w klasycznym lagerze? Moim zdaniem elegancko, szczególnie w porównaniu z rzeczywistymi walorami tego trunku.
            Attached Files

            Comment

            • Wujcio_Shaggy
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.01
              • 4628

              Eee, to za słabe do tego tematu… Prawie każdy koncernowy lager ma "wyrazisty smak", "szlachetną goryczkę" i jest "długo warzony". Gdyby jeszcze napisali, że to "piwo marcowe w typie lagera" (taki tekst stoi na kontrze chorwackiego Tyskwca, czyli Ožujsko) – to by było coś.
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

              Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

              @WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

              Comment

              • Krzysiu
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.02
                • 14936

                Wypowiedź kwalifikująca się tu tylko częściowo, bo nie przez przedstawiciela browaru wykonana, tylko przez forumowicza:
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szawiński
                : Teraz Holba dodaje do piwa takie ścierwo jak syrop glukozowo-fruktozowy, którego spożywanie prowadzi nie tylko do otyłości, ale i cukrzycy...
                Ale uważam, że wyróznienie w tym temacie należy się jak psu miska.

                Comment

                • chemmobile
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2009.03
                  • 2168

                  Trochę naciągane. Marketingowy bełkot to jedno - czasem nawet rzecznik/przedstawiciel w niego nie wierzy, ale taką ma pracę. Tutaj mamy przypadek braku elementarnej wiedzy szkolnej, a pustkę po niej zastąpiła wiara w jakieś internetowe bzdury.
                  Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                  Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

                  Comment

                  • fermentator
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2013.11
                    • 36

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
                    Wręcz przełom w polskim browarnictwie. Nastaje nowa era.

                    K...a, czy ci ludzie czytają to, co mówią?


                    Mnie osobiście "tradycyjne smaki" kojarzą się ze schabowym czy bigosem. W końcu scgab ze śliwkami i bigos z wkładem śliwkowym to klasyka.
                    Tak, niech ktoś zrobi piwo o smaku schabowego! albo bigosu! Piłem już ostrygowe, rouge z boczkiem, skoro już dotarła do nas rewolucja, to niech zrobią ze schabowym! Polacy nie gęsi!
                    http://piwoicydr.wordpress.com/

                    Comment

                    • WojciechT
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2012.09
                      • 2546

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fermentator Wyświetlenie odpowiedzi
                      Tak, niech ktoś zrobi piwo o smaku schabowego! albo bigosu! Piłem już ostrygowe, rouge z boczkiem, skoro już dotarła do nas rewolucja, to niech zrobią ze schabowym! Polacy nie gęsi!
                      Skoro jest piwo z boczkiem, to czemu nie ze schabowym

                      Comment

                      • docent
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2002.10
                        • 5205

                        Marketing manager marki Heineken, pan Wojciech Bogusz rzecze:
                        Co roku staramy się wychodzić naprzeciw coraz wyższym oczekiwaniom konsumentów. Np. design jest jednym z tych czynników, który powoduje, że oferta staje się atrakcyjna, szczególnie pośród coraz bardziej świadomych i wyrafinowanych konsumentów, do których chcemy dotrzeć z naszą ofertą. Tak było w tym roku, gdy wprowadziliśmy nową butelkę ,,Future Bottle" z opakowaniem zaprojektowanym przez zwycięzcę globalnego konkursu ,,Your Future Bottle" w 2012 roku - dodaje.

                        - W 2013 roku rozpoczęliśmy także całkowicie nowy packaging. Zmiany są cechą marek o charakterze progresywnym, a że innowacyjność mamy w naszym DNA, te zmiany są zawsze tylko na lepsze. Przyszły rok przyniesie ich wiele - dodaje.
                        Pełny tekst tutaj.
                        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                        Comment

                        • VanPurRz
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2008.09
                          • 4229

                          Dobry towar jest w mieście. Wciągać, wciągać, gupi ludzie
                          "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

                          Comment

                          • Makaron
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.08
                            • 2107

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                            Marketing manager marki Heineken, pan Wojciech Bogusz rzecze:


                            Pełny tekst tutaj.
                            Dawno nie czytalem takiej nowomowy.

                            Generalnie zapowiedz zmian etykiet i butelek
                            "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

                            Comment

                            • Sokół83
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.12
                              • 1598

                              To całe zarządzanie, marketing, trenerzy, coache, NLP, zarządzanie zasobami ludzkimi itp. przekroczyły już w naszych czasach pewną masę krytyczną i stały się samonapędzającą ściemą. Żeby sprzedać piwo, nie trzeba robić dobrego piwa, tylko wymyślać butelki, opakowania, wzory, loga, wdrażać program identyfikacji z marką, wymyślać nowe hasła reklamowe i niestandardowe metody promocji. Najbardziej jednak przeraża mnie to, że to działa na całe masy ludzi przekonanych, że "Jak wypiję Heinekena to będę na czasie, zrobię się fajny i przystojny jak Małaszyński, a dupy same będą pchały się łóżka."
                              Last edited by Sokół83; 2013-11-20, 08:50.
                              Z INNEJ BECZKI

                              www.fotopolska.eu

                              Comment

                              • Krzysiu
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.02
                                • 14936

                                A mi się podoba "packaging". Akurat mam do wysłania parę rzeczy, to zrobię sobie packaging i pójdę na pocztę.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X