Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

F&A Home Brewery

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Serce w kolorze blaugrana
    • 05-2011
    • 3657

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Gdybyś lał w butelki to może odstawisz jedną? W przyszłym miesiącu będe śmigał przez Wrocek lub na WWP?
    Anteks, a Ty to widział?
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
    Wymiany nie planuję z powodu zamierzonego zakegowania całości ale o degustacji dam znać. Warszawa blisko Wrocławia przeca
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

    Comment

    • anteks
      maruda
      • 08-2003
      • 10738

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedzi
      Anteks, a Ty to widział?
      Groch też?
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • dyczkin
        Serce w kolorze blaugrana
        • 05-2011
        • 3657

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
        Groch też?
        To o grochu był cytat, zgoda się pytał już
        Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

        Moje warzenie // Piwny Wojownik

        Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

        Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

        Comment

        • Maggyk
          Szara Adminiscjencja
          • 05-2004
          • 5615

          Fido a może być zrobił na WWP stoisko gastronomiczne: na pierwsze byłaby kartoflanka, na drugie groch (oby bez kapusty), a o piwo na deser to już my się zatroszczymy?
          Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
          Piwo domowe -
          Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

          Reklama w BROWARZE
          PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

          Comment

          • gwzd
            Senior
            • 01-2012
            • 622

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
            A z nudów panie, z nudów...

            Piłeś piwo z ziemniaków albo z grochu bo ja nie a jestem ciekaw. Pewnie nigdzie nie można takiego kupić to zrobiłem.
            W listopadzie na lotnisku Schoenefeld w Berlinie kupiłem niemieckie piwo ziemniaczane. Nic specjalnego to nie było. Zwykły lager, a w aromacie wyczuwalny surowy, obrany ziemniak.

            Comment

            • fidoangel
              Senior
              • 07-2005
              • 3489

              O, lubię jak temat troszkę się rozrusza

              @gwzd czy to było to piwo http://browar.biz/forum/showthread.p...924#post990924? Ono nie jest z ziemniaków tylko z sokiem z ziemniaków.

              Nie wiem czy coś z tego będzie bo drożdże ostatnio zakupione jakieś dziwne są. Nottinghamy a piwo wędzone po tygodniu fermentacji nie zamierza sie klarować. Następne warki podobnie, mimo że fermentacja ruszała po kilku godzinach, mętne całkiem.

              Nie chciałbym pięciu fermentorów do Szczecina wysyłać...
              "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

              Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

              Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
              Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
              Sprawdź >>>Przewodnik<<<

              Comment

              • gwzd
                Senior
                • 01-2012
                • 622

                Na pewno nie to, ale w sumie bardzo prawdopodobne, że to był miks piwa z sokiem. Zatem udanego eksperymentu

                Comment

                • fidoangel
                  Senior
                  • 07-2005
                  • 3489

                  Psia krwia, właśnie studzi się 14 warka w tym roku uwarzona i skapłem się, że to był jedyny wolny fermentor, który był przeznaczony do przelewania na cichą. A "zupki" już trzeba by przelać. Trzeba jutro na siłę coś w kegi wsadzić, może pilsy już dofermentowały?
                  Jutro jadziem na wieś zobaczyć.
                  "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                  Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                  Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                  Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                  Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                  Comment

                  • Marcin_wc
                    Senior
                    • 09-2005
                    • 2115

                    Niezłe tępo! Wychodzi warka co trzy dni.

                    Comment

                    • zgoda
                      Senior
                      • 05-2005
                      • 3516

                      Emeryci mają dużo czasu.
                      Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

                      Comment

                      • leona
                        PremiumUżytkownik
                        • 07-2009
                        • 5853

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc Wyświetlenie odpowiedzi
                        Niezłe tępo! Wychodzi warka co trzy dni.
                        Właśnie nie tępo a zdecydowanie mocne tempo

                        Comment

                        • Marcin_wc
                          Senior
                          • 09-2005
                          • 2115

                          Coś mi nie pasowało. Ale ze mnie tępak.

                          Comment

                          • fidoangel
                            Senior
                            • 07-2005
                            • 3489

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
                            Emeryci mają dużo czasu.
                            Tjaaaa, prędzej ludzie na Marsa polecą nim ja emerytury doczekam.
                            "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                            Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                            Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                            Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                            Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                            Comment

                            • fidoangel
                              Senior
                              • 07-2005
                              • 3489

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
                              Dzisiaj zapasy wzrosły o 4 skrzynki:

                              2 #33 A oraz 2 #34 B
                              Oba piwa były na T-58 ,odfermentowały do 6,5blg i dostały po 15 łyżeczek cukru (na fermentor) do nagazowania.
                              I właśnie popijam
                              Sześć lat w butelkach i mimo, że nie były to mocne piwa to doskonale zniosły tak długie leżakowanie. Smaczne, bez śladów czegokolwiek nieprawidłowego choć 34B jakby lekko kwaskowate. Stały na budowie, zimą prawie zamarzały, latem gorąco miały i nic im to nie zaszkodziło.

                              A tak wysokie odfermentowanie spowodowało, że dłuuuuuugo musiałem gaz, co jakiś czas, upuszczać.
                              "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                              Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                              Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                              Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                              Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                              Comment

                              • fidoangel
                                Senior
                                • 07-2005
                                • 3489

                                Obie "zupki" poszły na cichą i od razu na balkon, mętne.

                                "Grochówka" zeszła do 2,5 Blg i jakaś kwaskowata, dziwna.
                                "Kartoflanka" zeszła do 4 Blg, pięknie pachnie, smaczna, coś w kierunki sahti.
                                "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                                Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                                Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                                Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                                Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎