Kilka dni temu kupiłem kilka sztuk Kasztelan Niepasteryzowanego. Po wypiciu dwóch butelek przyszła ochota na trzecią, ostatnią. Na szczęście zanim ją otworzyłem i wypiłem, zauważyłem kawałek poskręcanego drutu na samym dnie. Piwo zatrzymałem nadal nieotworzone. Jak postąpić w takiej sytuacji ?
Znalazłem w Kasztelanie kawałek zwiniętego drutu
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Przedewszystkim wrzucić tutaj fotkiPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku -
Znalazłem w Kasztelanie kawałek zwiniętego drutu
Kilka dni temu kupiłem kilka sztuk Kasztelan Niepasteryzowanego. Po wypiciu dwóch butelek przyszła ochota na trzecią, ostatnią. Na szczęście zanim ją otworzyłem i wypiłem, zauważyłem kawałek poskręcanego drutu na samym dnie. Piwo zatrzymałem nadal nieotworzone. Jak postąpić w takiej sytuacji ?Comment
-
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
-
1. Napisać do browaru, taki urok butelek zwrotnych, że czasem czegoś się nie uda wypłukać.
2. Poczekać na przesyłkę od nich z "podziękowaniem" w postaci czteropaku albo czegoś.
3. Wylać ten czteropak do zlewu i zacząć pić dobre piwoComment
-
Last edited by Komar_Pafnucy; 2014-07-15, 20:54.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."Comment
-
Sprawdź jeszcze po kodzie, z którego browaru pochodzi to piwo (litera i pierwsza cyfra po literze poniżej daty przydatności do spożycia).Comment
-
Ludzie potrafią wrzucać różne rzeczy do butelek a potem oddawać takie popielniczki do zbytu... z drugiej strony butelka mogła być łupem jakiegoś zbieracza, ale z jego perspektywy drut też nadaje się do zbytu... Ciekawe, że w Niemczech i Czechach, gdzie się automaty do skupu, nie pamiętam żebym słyszał o takich przypadkach...Comment
-
Ludzie potrafią wrzucać różne rzeczy do butelek a potem oddawać takie popielniczki do zbytu... z drugiej strony butelka mogła być łupem jakiegoś zbieracza, ale z jego perspektywy drut też nadaje się do zbytu... Ciekawe, że w Niemczech i Czechach, gdzie się automaty do skupu, nie pamiętam żebym słyszał o takich przypadkach...Comment
-
Nie ma chyba znaczenia jaka butelka trafi do skupu. Wydaje mi się że o to by nie miała "wkładki" dba jakiś skaner już na linii produkcyjnej w browarze. Przed rozlewem piwa albo po nim. Wg mnie ewidentnie wina browaru. Teraz dzięki naszym browarbizowym kryptologom po kodzie na kontrze możemy ustalić którego.
PS: upss... właśnie zauważyłem ze pisząc piję KasztelanaLast edited by Cooper; 2014-07-15, 21:49.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Comment
Comment