Ogłoszenie

Collapse

Zasady działu Sklepy z Piwem

Zasady opisywania lokali:

1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat

2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu

Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale

Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less

Kraków, Miodowa 28a (Kazimierz) Regionalne Alkohole

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • plasma555
    Senior
    • 06-2013
    • 608

    Kilka nowości w środku tygodnia oraz sporo uzupełnień, a także kilka promocji!

    Browar Gościszewo Sołtys (Roggenbier).
    Ekstrakt: 14%, alkohol: 5,2%

    Browar Olimp Higieja (American Earl Grey Pils).
    Ekstrakt: 11%, alkohol: 5%, 30 IBU, chmiele: Citra, Chinook, Simcoe, dodatki: herbata Earl Grey.

    Oraz wyjątkowa nowość z Browaru Fortuna - Miłosław Sosnowe APA. Ekstrakt: 12%, alkohol: 4,8%, 37 IBU, chmiele: Simcoe, Cascade, Chinook, Citra, Herkules, dodatki: pędy sosny.

    Na promocję wskoczyły:
    - Browar ROCH Marwari i Nokota - 4,50zł
    - Browar Jabłonowo Dubel - 3,50zł

    Uzupełnienia:
    - Pracownia Piwa Dwa Smoki, Huncwot, Hadra, Krakowskie Śniadanie
    - Doctor Brew Sorachi Ace, Kinky Ale, Azacca, Summit, American Weizen
    - Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy Śmietanka, Pomarańczarnie, Tajemnice Króla,
    - Browar PINTA Modern Drinking, Barleywine
    - Browar Zakładowy Czarna Robota

    Zapraszamy!!!
    Attached Files
    Regionalne Alkohole Zakopane: https://www.facebook.com/pages/Smaki...9189802?ref=hl

    Regionalne Alkohole Kraków: https://www.facebook.com/RegionalneAlkoholeMiodowa28

    Comment

    • plasma555
      Senior
      • 06-2013
      • 608

      Czas na dzielenie się weekendowymi nowościami!

      Fabrica RARA Pepper (American Pale Ale).
      Ekstrakt: 12,5%, alkohol: 5,2%, chmiele: Mosaic, Simcoe, Citra, Cascade. Dodatki: pieprz zielony.

      Jan Olbracht uwarzył pierwsze zwycięskie piwo tegorocznej edycji Kuźni Piwowarów.
      Jest to Red IPA autorstwa Janusza Mocarskiego.
      Ekstrakt: 16,5%, alkohol: 6,5%, 70 IBU, chmiele: Cascade, Centennial, Citra, Simcoe, Mosaic.

      Browar Revolta uraczył nas stylem India Pale Ale.
      Ekstrakt: 15%, alkohol: 6,2%, 70 IBU, chmiele: Citra, Simcoe, Cascade, Chinook, Zeus.

      Browar BIRBANT Pils Amerikan Szejk.
      Ekstrakt: 12%, alkohol: 5,4%, 42 IBU, chmiele: Citra, Mosaic, Cascade, Marynka, Lubelski.

      Oraz Brokreacja z jedną nowością - The Dealer (American Pale Ale). Ekstrakt: 12%, alkohol: 4,7%, 30 IBU, chmiele: BroKREACJA Blend (chmielenie zmienne).

      Zapraszamy!!!
      Attached Files
      Regionalne Alkohole Zakopane: https://www.facebook.com/pages/Smaki...9189802?ref=hl

      Regionalne Alkohole Kraków: https://www.facebook.com/RegionalneAlkoholeMiodowa28

      Comment

      • plasma555
        Senior
        • 06-2013
        • 608

        Na koniec pięknego i słonecznego weekendu mamy dla Was sporo nowości z kraju i z zagranicy oraz wiele ciekawych powrotów

        Zacznijmy od dwóch nowości spoza Polski:
        - Anchor Brewing Company Old Foghorn (Barley Wine)
        Alkohol: 8,8%, chmiel: Cascade
        - Brewery Timmermans Tradition Faro
        Alkohol: 4%

        A teraz czas na sporą dawkę polskich wytworów piwowarskich:
        - Browar Kraftwerk Wild Safari (New Wave German Ale)
        Ekstrakt: 12%, alkohol: 5,1%, chmiele: TnT, Yellow SUB, Huell Melon, Hallertauer Blanc.
        - Browar BIRBANT & Jabeerwocky No Future (English IPA).
        Ekstrakt: 15,5%, alkohol: 6,2%, 55 IBU, chmiele: Challenger, Minstrel, Willamette, Fuggles, Endeavour, East Kent Goldings.
        - Browar PINTA & O'Hara's Irish Craft Beers Lublin to Dublin 2016 (Foreign Extra Stout).
        Ekstrakt: 18,5%, alkohol: 7%, chmiele: Lubelski i Marynka.
        - Browar Hajer & Minibrowar Reden - Chorzów Ajntopf (SMASH APA, oficjalne piwo Silesia Beer Fest).
        Ekstrakt: 11,5%, alkohol: 4,5%, 31 IBU, chmiel: Citra.
        - Browar Zakładowy Ciężki Ładunek (Podwójne IPA).
        Ekstrakt: 19%, alkohol: 8,1%, 99 IBU, chmiele: Tomahawk, Centennial, Chinook, Citra, Simcoe.

        Przyjechał również pokal z Browar Wrężel.

        Uzupełnienia:
        - Browar Kormoran 1 na 100
        - Browar Raduga Metropolis i African Queen
        - Trzech Kumpli - Browar Lotny Starter
        - Brokreacja The Teacher, Alchemist
        - Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy Piernikowy Foch
        - Browar Profesja Marynarz
        - Browar PINTA Oto Mata IPA
        - Browar Jana Manana, Octavio
        - Browar Piwoteka Zacny Zalcman
        - Browar Kingpin Rocknrolla
        - Browar BIRBANT Imperial Citra, American Weizen
        - Piwo Browar AleBrowar Crazy Mike
        - Rodenbach Classic, Grand Cru
        - Mort Subite Gueze
        - Anchor Brewing Company Liberty Ale

        Zapraszamy!!!
        Attached Files
        Regionalne Alkohole Zakopane: https://www.facebook.com/pages/Smaki...9189802?ref=hl

        Regionalne Alkohole Kraków: https://www.facebook.com/RegionalneAlkoholeMiodowa28

        Comment

        • plasma555
          Senior
          • 06-2013
          • 608

          Kolejny dzień pełen łakoci i witamin!

          Fabrica RARA:
          - Smocze Oczy (Orange American Pale Ale z dodatkiem herbaty Tai Mu Long Zhu z jaśminem).
          Ekstrakt: 12,5%, alkohol: 5,2%, chmiele: Citra, Ahtanum, Amarillo, dodatki: suszona skórka słodkiej pomarańczy.
          - Perła Tajwanu (American Wheat z dodatkiem herbaty Si Ji Chun Oolong).
          Ekstrakt: 12%, alkohol: 5%, chmiele: Magnum, Centennial, Willamette, Amarillo, Citra.

          Z Browar Maryensztadt;
          - Wawa Wita (Witbier).
          Ekstrakt: 12,4%, alkohol: 4,4%, dodatki: skórki cytrusów, płatki owsiane, kolendra.
          - Wheat You (American Wheat).
          Ekstrakt: 13%, alkohol: 5,4%, dodatki: brzoskwinie, skórka cytrynowa.
          - Czarnolas (Double India Black Ale).
          Ekstrakt: 18%, alkohol: 7,6%,
          - Żywot Barleya (English Barley Wine).
          Ekstrakt: 22%, alkohol: 9,2%,

          Browar Szpunt Wheaton (American Wheat).
          Ekstrakt: 12%, alkohol: 4,9%, 40 IBU, chmiele: Citra, Centennial, Amarillo,

          Piwojad Czternastka Pils.
          Ekstrakt: 14%, alkohol: 5,8%, chmiel: Żatecki.

          Browar ReCraft & Krewni Znajomi (American Pale Ale).

          Ekstrakt: 12%, alkohol: 5%, 25 IBU.

          Zapraszamy!!!
          Attached Files
          Regionalne Alkohole Zakopane: https://www.facebook.com/pages/Smaki...9189802?ref=hl

          Regionalne Alkohole Kraków: https://www.facebook.com/RegionalneAlkoholeMiodowa28

          Comment

          • plasma555
            Senior
            • 06-2013
            • 608

            Kolejny słoneczny dzień i znów niemały wysyp nowości!

            Powrócił w sporym składzie Browar Słodowy Dwór - dwa nowe piwa i kilka uzupełnień:
            - Zachód Nad Wigrami (Hibiscus Wheat).
            Ekstrakt: 12,5%, alkohol: 5%, 7 IBU, dodatki: płatki pszenne, hibiskus, cynamon, skórka słodkiej pomarańczy.
            - Czarna Hańcza (Porter Wędzony).

            Antybrowar:
            - Prostak (New Zealand IPA).
            Ekstrakt: 15,%, alkohol: 6,4%, 60 IBU, chmiele: Vic Secret, Waimea, Magnum.
            - Antydepresant (Hefeweizen Kaffir).
            Ekstrakt: 13%, alkohol: 5,6%, 15 IBU, chmiel: Columbus, dodatki: liście limonki kaffir.

            W kooperacji polsko-niemieckiej (Freigeist Bierkultur i Browar Kingpin) powstało dośc nietypowe piwo hybrydowe - Gratzhainer, czyli Gratzer i Lichtenheiner w jednym! Alkohol: 5,4%.

            Beer Bros. Muodafocka (American Weizen).
            Ekstrakt: 14,5%, alkohol: 5,7%, chmiele: Mosaic, Citra, Cascade, Ahtanum, Aurora. Dodatki: płatki owsiane, skorka pomarańczy.

            Browar Solipiwko Barrel Nygus (Double Milk Stout WBA).
            Ekstrakt: 19,1%, alkohol: 7,4%, 38 IBU, chmiele: Marynka i Lubelski, dodatki: laktoza, płatki jęczmienne.

            Browar Kingpin i Pracownia Piwa:
            - Till Dawn (India Pale Ale).
            Ekstrakt: 16,5%, alkohol: 6,8%, chmiele: Centennial, Amarillo, Simcoe, Citra, Cascade. Dodatki: imbir, trawa cytrynowa, zest i sork z limonek.

            Uzupełnienia:
            - Browar Deer Bear Lemon Tree
            - Browar PERUN Sabat Czarownic
            - Browar Słodowy Dwór Augustowskie Noce, Białe Podlaskie, Białowieskie, Mgły Pszeniczne, Biebrzańskie.

            Zapraszamy!!!
            Attached Files
            Regionalne Alkohole Zakopane: https://www.facebook.com/pages/Smaki...9189802?ref=hl

            Regionalne Alkohole Kraków: https://www.facebook.com/RegionalneAlkoholeMiodowa28

            Comment

            • plasma555
              Senior
              • 06-2013
              • 608

              Dzisiaj cała Polska świętuje awans do ćwierćfinałów Mistrzostw Europy w piłce nożnej!
              Nic nie umili zwycięskiej fety tak jak dobre piwo

              Kilka nowości w sklepie:
              Browar Hopkins:
              - Notre-Dame (Belgian Dark Ale).
              Ekstrakt: 12,5%, alkohol: 5%, 27 IBU, chmiele: Magnat, Admiral, dodatki: płatki jęczmienne, cukier kandyzowany, skórka gorzkiej i słodkiej pomarańczy.
              - Einstein (Single Hop AIPA).
              Ekstrakt: 14,5%, alkohol: 5,8%, 55 IBU, chmiel: Eureka.

              Inne Beczki Sleeping Car Porter (Milk Porter).
              Ekstrakt: 16%, alkohol: 5,5%, chmiele: Sladek, Żatecki.

              Browar Twigg Torsion Balance (Amber Ale).
              Ekstrakt: 14%, alkohol: 5,3%, 30 IBU, chmiele: Magnum, Citra, Styrian Goldings.

              Browar Bojanowo Mohegan (American Dark Lager).
              Ekstrakt: 14%, alkohol: 6%, chmiele: Marynka, Pacifica.

              Uzupełnienia i powroty:
              - Browar Wrężel Summer Ale, Wheat IPA
              - ArcyBrowar AIPA
              - Browar Faktoria Winchester
              - Browar Stu Mostów ART+ 5

              Zapraszamy!!!
              Attached Files
              Regionalne Alkohole Zakopane: https://www.facebook.com/pages/Smaki...9189802?ref=hl

              Regionalne Alkohole Kraków: https://www.facebook.com/RegionalneAlkoholeMiodowa28

              Comment

              • plasma555
                Senior
                • 06-2013
                • 608

                Dziś świętujemy Światowy Dzień Swawoli oraz Pokątnych Figli w Towarzystwie! Takie okazje najlepiej świętować w towarzystwie zaufanych przyjaciół oraz wspaniałych nowości z polskich browarów rzemieślniczych!

                Browar Zakładowy zaprasza do Domu Wczasowego. To Pszeniczne IPA uwarzone zostało z dodatkiem odmian Simcoe i Centennial, a także suszonej skórki słodkiej pomarańczy oraz cytryńca chińskiego. Ekstrakt: 16%, alkohol: 6,6%, IBU: ~60.

                Propan od Antybrowaru to Wheat American India Pale Ale na chmielach Centennial, Simcoe, Citra, Amarillo, Columbus oraz Cascade. Ekstrakt: 14%, alkohol: 5,6%, IBU: 55.

                Szczyrzycki Browar Cystersów "Gryf" i Generał, czyli Strong Lager z dodatkiem chmieli Marynka i Lubelski. Ekstrakt: 16%, alkohol: 6,3%.

                Do tego nowe, bardzo oryginalne szkło przedstawia Browar Bazyliszek.

                Serdecznie zapraszamy!
                Attached Files
                Regionalne Alkohole Zakopane: https://www.facebook.com/pages/Smaki...9189802?ref=hl

                Regionalne Alkohole Kraków: https://www.facebook.com/RegionalneAlkoholeMiodowa28

                Comment

                • plasma555
                  Senior
                  • 06-2013
                  • 608

                  Nie wiemy jak zacząć tego posta...
                  Mamy prawdziwy wysyp nowości i kilka piw zasługujących na osobne wspomnienie. Może zaczniemy od tych drugich

                  Wszyscy myśleli, że to już koniec, a tu psikus!
                  Imperator Bałtycki z Browar PINTA jest dostępny w sklepie.
                  Jak zawsze obowiązuje reglamentacja - 1 butelka/na głowę
                  i oczywiście brak możliwości rezerwacji (jest go naprawdę mało).

                  Do tego pierwszy raz w historii Browar Dukla zasilił nasz sklep w tak dużym i niesamowitym składzie (część piw już mieliśmy, ale i tak się pochwalimy ):
                  - Na początek cztery leżakowane wersje porteru bałtyckiego z suską sechlońską - w beczkach po sherry, rumie, bourbonie i brandy.
                  Ekstrakt: 21%, alkohol: 8,5%, 35 IBU. Również reglamentacja, jak wyżej (tego piwa jest jeszcze mniej!!!).
                  - Tajemniczy Jeździec (Session IPA). Ekstrakt: 10,5%, alkohol: 4%.
                  - Ostatni Sprawiedliwy (Pszeniczne). Ekstrakt: 12,5%, alkohol: 5,2%.
                  - Dziki Samotnik (American Amber Ale). Ekstrakt: 14,5%, alkohol: 5,7%,
                  - Biało Czerwoni (IPA). Ekstrakt: 14%, alkohol: 5,5%.
                  - Bawidamek (Double IPA). Ekstrakt: 18%, alkohol: 7,5%.
                  - Dębowa Panienka (Grodziskie). Ekstrakt: 7,7%, alkohol: 2,9%.
                  - Miss Lata (Summer Ale). Ekstrakt: 12,5%, alkohol: 4,2%.
                  - Mała Czarna (Cream Stout). Ekstrakt: 14%, alkohol: 4,8%.
                  - Wielki Szu (West Coast IPA). Ekstrakt: 14%, alkohol: 5,5%,
                  - Piękna Nieznajoma (American Pale Ale). Ekstrakt: 12,5%, alkohol: 5,2%.

                  Uff... reszta jutro - ZAPRASZAMY!!!
                  Attached Files
                  Regionalne Alkohole Zakopane: https://www.facebook.com/pages/Smaki...9189802?ref=hl

                  Regionalne Alkohole Kraków: https://www.facebook.com/RegionalneAlkoholeMiodowa28

                  Comment

                  • plasma555
                    Senior
                    • 06-2013
                    • 608

                    Za kilka godzin mecz Polska - Portugalia. Już dawno nie byliśmy tak zestresowani, ale równocześnie pełni wiary w lepszą przyszłość. Mamy też nowości piwne, które pomogą ukoić nerwy, a następnie uczcić historyczny triumf naszej reprezentacji!

                    Browar Kingpin i Cajaneiro to propozycja dla spragnionych egzotycznego orzeźwienia. To Session IPA z owocami cajá nachmielono odmianami Centennial, Mosaic, Amarillo, Citra oraz Simcoe. Ekstrakt: 11,5%, alkohol: 4,7%.

                    Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy przedstawia kolejnego kwaśnego Piotrka z Bagien - Funky Wild Fruit Wiśnia! Chemil: Hallertau Tradition, dodatek: owoce wiśni. Ekstrakt: 12,5%, alkohol: 5,6%, IBU: 15.

                    Browar Waszczukowe oferuje tym razem Dzielnego Irka, czyli Irish Red Ale. Ekstrakt: 16,5%, alkohol: 6,4%.

                    Na etykietach ponownie pojawił się najbardziej znany niedźwiedź w historii Polski! Tym razem Wojtka postanowił uczcić debiutujący na rynku piw rzemieślniczych Browar Koneser. Rzeczony Wojtek to Golden Ale; ekstrakt: 14%, alkohol: 5,5%.

                    Na koniec propozycja dla kierowców. Doctor Brew i Be Free, czyli piwo bezalkoholowe na chmielach Ella i Centennial. Ekstrakt: 8%, IBU: 16.

                    Serdecznie zapraszamy!
                    Attached Files
                    Regionalne Alkohole Zakopane: https://www.facebook.com/pages/Smaki...9189802?ref=hl

                    Regionalne Alkohole Kraków: https://www.facebook.com/RegionalneAlkoholeMiodowa28

                    Comment

                    • plasma555
                      Senior
                      • 06-2013
                      • 608

                      W sam raz na weekend kilka nowości i uzupełnień!

                      Browar Wiślany w składzie:
                      - Gentleman Pils. Ekstrakt: 9%, alkohol: 4,1%, chmiele: Sybilla, Marynka
                      - Gentleman AIPA. Ekstrakt: 15%, alkohol: 6%, 55 IBU, chmiele: Citra, Amarillo, Tomahawk.
                      - Gentleman Weizen. Ekstrakt: 12,8%, alkohol: 5,5%, 25 IBU, chmiel: Iunga.
                      - Gentleman English Pale Ale. Ekstrakt: 15%, alkohol: 6%, 55 IBU, chmiele: Pilgrim, Bramling Cross, Goldings, Fuggles.

                      Cornelius:
                      - Lychee. Ekstrakt: 12,5%, alkohol: 3%, dodatki: sok z liczi.
                      - Tropic. Ekstrakt: 13%, alkohol: 3%, dodatki: sok z passiflory, bananów, cytryn, mango, ananasa i pomarańczy.

                      Oraz nowość z Browar Bojanowo - Tradycyjne!
                      Ekstrakt: 12,1%, alkohol: 4,8%.

                      Uzupełnienia:
                      - AleBrowar Rowing Jack, King of Hop, Sweet Cow,
                      - Browar Kingpin Mandarin
                      - ArcyBrowar Earl Grey,
                      - Browar na Jurze Porter Bałtycki

                      Zapraszamy!!!
                      Attached Files
                      Regionalne Alkohole Zakopane: https://www.facebook.com/pages/Smaki...9189802?ref=hl

                      Regionalne Alkohole Kraków: https://www.facebook.com/RegionalneAlkoholeMiodowa28

                      Comment

                      • plasma555
                        Senior
                        • 06-2013
                        • 608

                        Dzisiaj niewiele, ale za to same pyszności!

                        Dość ciekawa kooperacja - słowacki browar Buntavar, Tattooed Beer i krakowski sklep/hurtownia Beer Concept wypuścili Imperialnego Stouta o swojsko brzmiącej nazwie - Svitezianka.
                        Ekstrakt: 21%, alkohol: 9%, 100 IBU, chmiel: Columbus, Chinook. Dodatki: płatki owsiane, płatki jęczmienne, laktoza, płatki z beczki po bourbonie i wanilia burbońska.

                        Oraz dwie nowości z Browar Brodacz:
                        - Grano (American Weizen). Ekstrakt: 13%, alkohol: 5,5%, 35 IBU, chmiel: Equinox.
                        - Dla Paskudnych Pijaków (New-Wave German Pale Ale).
                        Ekstrakt: 12%, alkohol: 5%, 35 IBU, chmiele: Huell Melon, Mandarina Bavaria, Yellow Sub. Dodatki: skórki słodkiej i gorzkiej pomarańczy. Piwo uwarzone we współpracy z Food Emperor.

                        Zapraszamy!
                        Attached Files
                        Regionalne Alkohole Zakopane: https://www.facebook.com/pages/Smaki...9189802?ref=hl

                        Regionalne Alkohole Kraków: https://www.facebook.com/RegionalneAlkoholeMiodowa28

                        Comment

                        • plasma555
                          Senior
                          • 06-2013
                          • 608

                          Wracamy do piwnych nowości.

                          Przyjechało najnowsze piwo z Doctor Brew, a mianowicie Amber Ale. Ekstrakt: 13%, alkohol: 5,3%, 42 IBU, chmiele: Amarillo, Sorachi Ace, Enigma.

                          Fabryka Piwa wypuściła dwie nowości.
                          Pierwszą z nich jest Wheatodon, czyli Imperial American Wheat.
                          Ekstrakt: 19%, alkohol: 7%, 100+ IBU, chmiele: Chinook, Tomahawk, Mosaic, Centennial, Citra, Willamette.
                          Drugą zaś Chickorius, czyli Chickory Dry Stout.
                          Ekstrakt: 12%, alkohol: 5%, 35 IBU, chmiel: Tomahawk, Lubelski.

                          Oraz najnowsze "dziecko" z Browar Węgrzce Wielkie - Dymione (Smoked Pale Ale). Ekstrakt: 12%, alkohol: 5,3%. Piwo wędzone bukiem i torfem.

                          Zapraszamy!!!
                          Attached Files
                          Regionalne Alkohole Zakopane: https://www.facebook.com/pages/Smaki...9189802?ref=hl

                          Regionalne Alkohole Kraków: https://www.facebook.com/RegionalneAlkoholeMiodowa28

                          Comment

                          • plasma555
                            Senior
                            • 06-2013
                            • 608

                            Meteogramy nie zapowiadają ulewnych deszczy, ale za oknem zrobiło się trochę ponuro. Aby umilić Wam sobotnie popołudnie, mamy dla Was kilka piwnych nowości!

                            Piwojad zaszalał i na naszą półkę wjechały od nich aż trzy piwa!
                            Brasserie to klasyczny Belgian Pale Ale, orzeźwiający, sesyjny idealny na wieczór. Ekstrakt: 12%, alkohol: 4,8%.
                            Citrus Rosemary (Sweet Saison) zaskoczy Was miłym połączeniem zestu grejpfrutowego i rozmarynu. Ekstrakt: 14%, alkohol: 5,3%.
                            Bizon Grass Peppermint (Sweet Saison) czyli zupełne szaleństwo jakim jest połączenie trawy żubrowej i mięty pieprzowej. Ekstrakt: 14%, alkohol 5,3%.

                            Browar w Grodzisku również stanął na wysokości zadania w walce z upałami, dzięki temu możemy zasmakować w edycji specjalnej piwa piwa grodziskiego - uwarzonej specjalnie z okazji Piwobrania 2016. Ekstrakt: 7,7%, alkohol: 3,1%, chmiele: Magnum, Citra, Lubelski, dodatki: zielona herbata Sencha Earl Grey.

                            Na kolejne urodziny Browar Artezan uwarzył Session IPA o dumnej nazwie - 4 LATKA. Ekstrakt: 11%, alkohol: 4,5%, 45 IBU, chmiele: Mosaic, Chinook, Cascade).

                            Kolejny raz Browar Gościszewo proponuje nam znakomity lager, tym razem w stylu kolońskim. Ekstrakt: 11,6%, alkohol: 4,4%.

                            I jeszcze uzupełnienia:
                            - Pinta: Kwas Gamma, Hopus Jumbo,
                            - Trzech Kumpli: Pan IPANI,
                            - Browar na Jurze: Kwas Pruski.

                            Zapraszamy!
                            Attached Files
                            Regionalne Alkohole Zakopane: https://www.facebook.com/pages/Smaki...9189802?ref=hl

                            Regionalne Alkohole Kraków: https://www.facebook.com/RegionalneAlkoholeMiodowa28

                            Comment

                            • plasma555
                              Senior
                              • 06-2013
                              • 608

                              Gorrrąco! Gdy temperatura zbliża się niebezpiecznie do granicy klęski żywiołowej, najlepiej jest zaszyć się w cieniu i delektować pysznym piwem!

                              Trzy nowości oferuje Browar Staropolski:
                              - Coffee Stout chmielony odmianami Magnum, Sybilla oraz Hallertauer Tradition. Ekstrakt: 5,6%, alkohol: 14%.
                              - Klasyczny Pils; zastosowane chmiele: Magnum, Saaz. Ekstrakt: 12%, alkohol: 5,3%.
                              - Ałtajski Raj - ciemne piwo z dodatkiem miodu gryczanego. Chmiele: Herkules, Hallertauer Tradition. Ekstrakt: 12,6%, alkohol: 5,2%.

                              Szaleństwo ogarnęło Browar Jana! Vato Loco to West Coast IPA chmielone odmianami Chinook, Palisade, Simcoe, Citra oraz Cascade. Ekstrakt: 16,5%, alkohol: 6,5% IBU: 60.

                              Na koniec Browar Amber i Po Godzinach Apple Wheat (edycja limitowana) z dodatkiem tłoczonego soku jabłkowego. Ekstrakt: 12,1%, alkohol: 5,0%.

                              Do tego aktualne promocje:
                              - Browar Kraftwerk Rage Machine
                              - Browar Hopkins Nightcall
                              - Browar Stu Mostów ART+6 (orkiszowe z marchwią)

                              Serdecznie zapraszamy!
                              Attached Files
                              Regionalne Alkohole Zakopane: https://www.facebook.com/pages/Smaki...9189802?ref=hl

                              Regionalne Alkohole Kraków: https://www.facebook.com/RegionalneAlkoholeMiodowa28

                              Comment

                              • plasma555
                                Senior
                                • 06-2013
                                • 608

                                Chmury, które uraczyły nas porannym deszczem przeszły już do historii. Czas stawić czoła nadchodzącym wyzwaniom jakie może przynieść środek tygodnia!
                                Aby ułatwić Wam zadanie, mamy dla Was kilka nowości!

                                Browar Stu Mostów proponuje kolejne piwo z serii ART+. Tym razem pod numerem 8 kryje się Strawberry Berliner Weisse! Ekstrakt: 9,0%, alkohol: 3,8%, 5 IBU, chmiele: Comet, Hull Melon, dodatki: truskawki!

                                Browar Faktoria przedstawia nam historię Siedzącego Byka, aresztowanego za udział w nielegalnym Tańcu Ducha. Przed Wami Sitting Bull czyli Imperial Red Ale. Ekstrakt: 18,8%, alkohol: 7,7%, 75 IBU, chmiele: Columbus, Simcoe, Cascade, Mosaic.

                                Jeśli chodzi o ciekawą współpracę, to Beer City oraz Browar Spirifer uwarzyli Sztamę (American Wheat). Nowy poczatek w relacjach Krakusów z Warszawiakami?
                                Ekstrakt: 12%, alkohol: 5,2%, 28 IBU, chmiele: Amarillo, Citra, Simcoe, Cascade, Summit.

                                Na koniec, prosto z Pomorza, Browar Amber i ich wersja American Pale Ale. Ekstrakt: 12,1%, alkohol: 5,2%, 35-40 IBU, chmiele: Chinook, Cascade, Citra, Simcoe.

                                Serdecznie zapraszamy!
                                Attached Files
                                Regionalne Alkohole Zakopane: https://www.facebook.com/pages/Smaki...9189802?ref=hl

                                Regionalne Alkohole Kraków: https://www.facebook.com/RegionalneAlkoholeMiodowa28

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎