Bierhalle Arkadia Warszawa - teraźniejszość

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysztof
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.04
    • 1689

    Bierhalle Arkadia Warszawa - teraźniejszość

    Chciałbym podzielić się najnowszymi informacjami dotyczącymi Browaru restauracyjnego "Bierhalle" mieszczącego się w Warszawie w Centrum Handlowym "Arkadia" przy Al. Jana Pawła II 82.
    Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
    www.twojmalybrowar.pl
  • Czes
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2001.06
    • 752

    #2
    Ależ podziel się Krzysztof!

    Skądinąd wiadomo, że w Bierhalle wykonano wczoraj pierwszą warkę
    O!Nanobrowar Domowy "PiwU"

    Comment

    • Krzysztof
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.04
      • 1689

      #3
      Na początku chciałbym przedstawić naszą chlubę: warzelnię składającą się z dwóch naczyń wykonanych w części cylindrycznej ze szkła tj. Kotła warzelnego i kadzi filtracyjnej.
      Niezmiernie miło mi Was poinformować, że jest to taka pierwsza warzelnia zamontowana w restauracji na świecie tym bardziej, że dane mi jest uczestniczyć w tym projekcie od samego początku. Tym samym podczas Waszych wizyt w Bierhalle będziecie mogli uczestniczyć w nie codziennym i nie powszechnym przedstawieniu wytwarzania piwa... Co więcej będziecie mogli zobaczyć na własne oczy to o czym czytacie w książkach przed przystąpieniem do własnych warek...

      Zdjęcie przedstawia warzelnię jeszcze u wytwórcy:
      Attached Files
      Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
      www.twojmalybrowar.pl

      Comment

      • Krzysztof
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.04
        • 1689

        #4
        Zdjęcie przedstawia warzelnię podczas montażu...
        Attached Files
        Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
        www.twojmalybrowar.pl

        Comment

        • becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

          #5
          przepraszam że się wetnę w ten arcyciekawy temat ale nie mogę się powstrzymać od pytania, jaki wpływ na produkcję będzie mieć bezpośredni dostęp światła w procesie produkcji
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

          Comment

          • Krzysztof
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.04
            • 1689

            #6
            Zdjecie przedstawia warzelnię ustawioną na miejscu
            Attached Files
            Last edited by Krzysztof; 2005-09-23, 23:54.
            Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
            www.twojmalybrowar.pl

            Comment

            • Krzysztof
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.04
              • 1689

              #7
              W tych dniach rozpoczęliśmy warzenie:

              Zdjęcie przedstawia: wsypywanie słodu do kotła
              Attached Files
              Last edited by Krzysztof; 2005-09-23, 23:57.
              Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
              www.twojmalybrowar.pl

              Comment

              • Krzysztof
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.04
                • 1689

                #8
                Zacier po zrobieniu wygląda i po przepompowaniu do kadzi filtracyjnej wygląda tak (około 5 - 10 min po zakończeniu przepompowania):
                Attached Files
                Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                www.twojmalybrowar.pl

                Comment

                • Krzysztof
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.04
                  • 1689

                  #9
                  Ale po nastepnych minutach wygląda tak:
                  Attached Files
                  Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                  www.twojmalybrowar.pl

                  Comment

                  • Krzysztof
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.04
                    • 1689

                    #10
                    a jeszcze później....
                    Last edited by Krzysztof; 2005-09-24, 00:04.
                    Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                    www.twojmalybrowar.pl

                    Comment

                    • Mistrzu
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2003.08
                      • 750

                      #11
                      Krzysztof! Zdjęcia są super! Ale padło pytanie Becika. Bądź łaskaw i odpowiedz. Please.

                      Comment

                      • Krzysztof
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2001.04
                        • 1689

                        #12
                        Po filtracji przychodzi czas na gotowanie:
                        Attached Files
                        Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                        www.twojmalybrowar.pl

                        Comment

                        • Krzysztof
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.04
                          • 1689

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
                          przepraszam że się wetnę w ten arcyciekawy temat ale nie mogę się powstrzymać od pytania, jaki wpływ na produkcję będzie mieć bezpośredni dostęp światła w procesie produkcji

                          Bezpośredni dostęp swiatła może mieć wpływ na produkcję z tytułu zadawania pytań przez klientów, którzy dotychczas nie mieli okazji na zajrzenie do kotła zaciernego/ kotła warzelnego lub kadzi filtracyjnej. Takowi klienci podekscytowani możliwością zadawania pytań z penoscia bedą je zadawać.
                          Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                          www.twojmalybrowar.pl

                          Comment

                          • becik
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🍼🍼
                            • 2002.07
                            • 14999

                            #14
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
                            Bezpośredni dostęp swiatła może mieć wpływ na produkcję z tytułu zadawania pytań przez klientów, którzy dotychczas nie mieli okazji na zajrzenie do kotła zaciernego/ kotła warzelnego lub kadzi filtracyjnej. Takowi klienci podekscytowani możliwością zadawania pytań z penoscia bedą je zadawać.
                            Wydawało mi się do tej pory logiczne, że białe butelki wycofano z przemysłu browarniczego ze względu nakrótszy okres trwałości piwa, zielone łapią "skuna", ogólnie im mniej swiatła tym lepiej. W tym przypadku cały proces jest od początku przy jego udziale. Jeśli nie ma to znaczenia oprócz pytań ciekawskich to ok choć osobiście powątpiewam. Atrakcja atrakcją ale zawsze byłem pewien,że światło "zabija" piwo.
                            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                            Comment

                            • Piwowar
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.05
                              • 2558

                              #15
                              Ale to co znajduje się w tych zbiornikach, to jeszcze nie jest piwo. Poza tym cała akcja trwa zaledwie kilka godzin.
                              Archiwum piwne

                              Poznaj
                              http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
                              Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
                              Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X