Bardzo przyjemny lokal z dużym wyborem Ambera (także niefiltr) oraz wielu piw butelkowych (np.: Ciechany). Przestronne wnętrze, długi bar, nad barem piwne ciężarówki. Jak ktoś ma ochotę może zagrać w rzutki albo na automatach. Mozna tam spędzać bardzo przyjemne chwile Niezłe hobby ma nasz kolega
Gdańsk, Al. Zwycięstwa 8-10, Pod Kasztanami (zamknięte)
Collapse
X
-
Gdańsk, Al. Zwycięstwa 8-10, Pod Kasztanami (zamknięte)
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Tagi: brak -
Nie mogłem się oprzeć. Cytat ze strony:
"zielony tydzień
Piwiarnia Pod Kasztanami
13 Marca 2006 - 19 Marca 2006
Godzina: 12.00
Wstęp wolny
Tydzień pod patronatem Św.Patryka i browaru Jurand
Zapraszamy przez cały tydzień na piwa lepsze od guineessa!!!!!
DUBLIN i HEBAN z kija...............zapraszamy"
Oj lepsze, lepsze. Zzieleniałe. Pytanie tylko czy z zazdrości czy ze starości. -
obolon pod kasztanami
Chciałem poinformować,że POD KASZTANAMI [Gdańsk] pojawiło się piwo ukraińskie
w sile ośmiu gatunków.Także pszeniczne i niefiltrowane.Jest też kwas chlebowy.
Niebawem powróci Tucher oraz pojawią się piwa belgijskie.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robioneChciałem poinformować,że POD KASZTANAMI [Gdańsk] pojawiło się piwo ukraińskie
w sile ośmiu gatunków.Także pszeniczne i niefiltrowane.Jest też kwas chlebowy.
Niebawem powróci Tucher oraz pojawią się piwa belgijskie.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jbNo nareszcie... Juz mi się trochę te Jurandy i Hebany przepiły.
pozniej niestety nie mialem szczescia - zawsze bylem informowany 'ze wlasnie sie skonczyl'....Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jbPojawił się nalewak ze Złotym Lwem z Ambera - bardzo przyjemne jasne piwo.
a dwa - wlasnie wrocilem z wyprawy pod kasztany. wybierajac sie tam mialem nadzieje ze milo sie rozczaruje i w koncu napije sie lanego niefiltra albo kozlaka. ale niestety znowu pudlo. stare tlumaczenie ze wlasnie sie skonczyly. juranada oczywiscie tez nie bylo.szkoda, bo zapowiadalo sie w zeszlym roku ze bedzie to fajna knajpa ale niestety robione nastawil sie na klientele ze stadionu przy ulicy traugutta, a im najwidoczniej repertuar jednego piwa w zupelnosci wystarczyComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sokiwlasnie wrocilem z wyprawy pod kasztany. wybierajac sie tam mialem nadzieje ze milo sie rozczaruje i w koncu napije sie lanego niefiltra ...
Ej no sorry ale to już sie pojawia któryś raz - NIE MOŻNA SIĘ MIŁO ROZCZAROWAĆ !!!, to typowy błąd logiczny, taki jak "cofanie do tyłu" itd. Można sie miło zaskoczyć, albo mocno rozczarować -ale nie miło.(wiem że nie w temacie ale błędy w polskim to nie tylko ortografia)Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sokizloty lew jest od poczatku istnienia tej knajpy to raz.
a dwa - wlasnie wrocilem z wyprawy pod kasztany. wybierajac sie tam mialem nadzieje ze milo sie rozczaruje i w koncu napije sie lanego niefiltra albo kozlaka. ale niestety znowu pudlo. stare tlumaczenie ze wlasnie sie skonczyly. juranada oczywiscie tez nie bylo.szkoda, bo zapowiadalo sie w zeszlym roku ze bedzie to fajna knajpa ale niestety robione nastawil sie na klientele ze stadionu przy ulicy traugutta, a im najwidoczniej repertuar jednego piwa w zupelnosci wystarczyMona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański SłonecznaComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jbMijasz się z prawdą. Co najmniej od stycznia bieżącego roku Złotego Lwa nie było, pojawił się w zeszłym miesiącu. (...)
Niestety ty kolego mijasz się z prawdą! Piliśmy go u Roberta już w sierpniu tamtego oczywiście roku. Oto realacja z ów odwiedzin sierpniowych:
Last edited by abernacka; 2006-06-04, 07:06.Comment
-
... co w niczym nie zmienia faktu że go w styczniu i lutym nie było bo odwiedzałem "Kasztany" regularnie (1-2 wizyt tygodniowo) i zazwyczaj wychodziłem trzeźwy (albo prawie) więc raczej bym zobaczył. Chyba że z nalewaka Ambera nie był lany Classic a właśnie Złoty Lew - w takim wypadku zwracam honor.Last edited by Jimmy_jb; 2006-06-04, 15:52.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański SłonecznaComment
Comment