Oj, kiedy będzie (mam nadzieję, że dopiero po świętach).
Katowice, Chorzowska 107 (Silesia City Center), Bierhalle
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DoodeckKiedy będzie ?Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.plComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DoodeckCzyli niedzielne spotkanie sekcji odbędzie się w Bierhalle.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DoodeckCzyli niedzielne spotkanie sekcji odbędzie się w Bierhalle.
W imieniu Bierhalle zapraszam serdecznie. To będzie ciekawy od strony piwnej weekend.
Cztery piwa: pils, weizen, dunkel i koźlak to naprawdę ciekawa oferta.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysztofW imieniu Bierhalle zapraszam serdecznie. To będzie ciekawy od strony piwnej weekend.
Cztery piwa: pils, weizen, dunkel i koźlak to naprawdę ciekawa oferta.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwaMoże będzie i taka oferta po świętach?Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
-
moje wrażenia ...
są bardzo pozytywne bo zanim przestąpisz próg tego lokalu to dziewczyna z uśmiechem na ustach wita cię i pyta czy dla palących a może dla niepalących, i kieruje cię na miejsce podając karte z menu - raczej książke.
A książka jest czytelna, zawiera wstęp o " Czystości Piwa " i jego produkcji tam, krótki opis piw, także dokładnie opisuje dania z cenami
i nawet proponuje - do jakiego piwa wybrać odpowiednie danie !
Wystrój lokalu z charakterem, ciekawe oświetlenie boczne /wiszące zrobione z flaszek po piwie , WC bardzo oryginalne ... ogródek letni ( taras ) lokalu będzie wykończony na wiosne.
Dużo monitorów do oglądania i sluchania programów / muzyki, choć brakowalo mi tzw " zic polki " , czy " czeskiej polki tańczącej " ( proszę nie mylić z Polką Polką ) - to jedyny minus tego lokalu który zauważyłem na dzień obecny bo walilo hip-hop !?
Piwo beczkowe dostępne dnia 18 XII, poniedziałek, 0,4l/ 5zł ,cena oficjalna to 7zł !
Dunkel ( Ciemne )
Pils Weizen ( Pszeniczne )
Pils
Bock ( Koźlak ), tu wyjątek bo za 0,4l/ 6zł, cena oficjalna to 10zł !
Piwa nalane i podane w odpowiedni sposób - właściwe szkło ! Tylko cena oficjalna budzi zgroze ale widocznie tak musi być w ramach globalizacji reszty kraju z Warszawą, jedna firma - jedna cena, przecież warzenie też z tego samego, a pracownicy zarabiają równo !?
Piwa można się napić także na parterze SCC, dokładnie piętro niżej w bufecie Bierhalle w sąsiedztwie innych restauracji i bufetów.
Szybko też tam zjesz ale tam mniejszy wybór - Pils, Pils Wiezen.
cdnLast edited by ZIOMEK2; 2006-12-22, 10:08.Comment
-
Póki jeszcze nikt nie odpowiedział - temat dlaczego 0,4 litra już gdzieś był poruszany i proszę mi go tu nie poruszać ponownie.
Idę się "poruszać", bo coś w każdy post to słowo wkładamŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Ceny "promocyjne" zdaje się zostały rozciągnięte na dowolne dni tygodnia - jak byliśmy w sobotę/niedzielę - dostępne były piwa po 5zł (0,4l) - Pils, Dunkel, Weizen. Wszystkie poprawne ale nic ponad to, raczej bez większego zachwytu smakowego.
Można zakupić piwo na wynos. Nam udało się zakupić piwo do własnej 2l butli - jednak tu cena wcale nie jest promocyjna, bo w przeliczeniu na kufel 0,4l kosztuje 6,30 PLN. Po krótkim zamieszaniu udało nam się zakupić piwo bez kaucji 2x 10 zł za butelki których nie braliśmy z Bierhalle
Generalnie politykę cenową lokali Bierhalle uważam za totalnie do bani- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
aktualnie
Taras lokalu jeszcze niewykończony, muzykę w lokalu poprawili, grzecznie i sympatycznie.
Oprócz promocyjnych poniedziałków, także codziennie coś z promocji ( np Dunkel po 5zł/ 0,4l i 12,50zł/ 1l ) i atrakcji typu karaoke.
Piwo beczkowe: o,4l/ 1l odpowiednio 7zł/ 17,50zł
- Dunkel
- Weizen
- Pils
Czyli klasyka tam warzona. Piwo dostępne także na wynos w butelkach 1l ( firmowe ) za 15,50zł, kaucja za butelkę to 10zł.
Piwo lane do własnych opakowań - obowiązują ceny wyjściowe jw !Last edited by ZIOMEK2; 2007-06-04, 12:45.Comment
-
W Katowicah widać ofensywę reklamową Bierhalle. Na dworcu PKP, nad głównym wejściem wisi wielki baner. Do tego, w regionalnym dodatku Gazety Wyborczej, także są ich reklamy.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
Comment