Byłem w tym sklepie jesienią. Można w nim było kupić również brew-kity John Bull.
Warszawa, Al. Jerozolimskie 179, Piotr i Paweł (C. H. Blue City)
Collapse
X
-
Warszawa, Al. Jerozolimskie 179, Piotr i Paweł (C. H. Blue City)
Chciałem dodać wpis, ale widzę, że temat nie jest uruchomiony. Trochę to dziwne, albowiem na forum można przeczytać informacje o dziesiątkach sklepików, w których w zasadzie nie ma niczego ciekawego, a taki duży market jest pomijany. Przejdźmy jednak do rzeczy. W sklepie jest sporo piw polskich i zagranicznych, w większości są to gatunki znane (oczywiście w rozumieniu forumowiczów, a nie zwykłych konsumentów piwa). Od czasu do czasu zdarzają się jednak ciekawe okazy, i chociażby po to warto ten przybytek odwiedzać. Wczoraj np. napotkałem tam GABA Stouta w półlitrowych butelkach. Kupiłem także dwa rodzaje czeskiego piwa (butelki 0,5 l) z browaru Louny: světlý ležák i tmavý ležák (jasne i ciemne), których wcześniej nigdzie nie widziałem. Tydzień temu natknąłem się na Kamasutrę z GABA (wczoraj już go nie było). Wcześniej także udawało mi się często coś ciekawego znaleźć,
Piotr i Paweł mieści się w sąsiedztwie opisywanego już na forum specjalistycznego sklepu Piwiarnia Gambrynus.
Comment
-
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CezarNie wiem czemu, ale wyszukiwarka mi tego nie znalazła. Myślę, że nie ma wielkiego problemu i moderator zrobi z tym porządek.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaggykKłopotu nie ma, ale można by było chociaż zgłosić takową potrzebę za pomoca wykrzyknika przy postach do tego służącego lub napisać PW
Comment
-
-
Obecnie jest promocja na litewski Porteris (2,99) oraz Stout Marstonsa (6,99). Poza tym dojechało sporo zestawów piw belgijskich. Dzięki temu Piotr i Paweł jest lepiej zaopatrzony niż pobliski specjalistyczny Gambrynus...Last edited by docent; 2007-01-09, 20:49.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy...i nie da się ukryć, że sporo tańszy.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docentPoza tym dojechało sporo zestawów piw belgijskich.Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą
Comment
-
-
Część dyskusji została przeniesiona tutaj.Last edited by Maggyk; 2007-01-10, 13:28.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Wziąłem dziś ostatnią butelkę promocyjnego Porterisa. Widać piwko zasmakowało klienteli. Znów jest niepasteryzowany Grudziądz w dobrej cenie 2,20. Pojawił się fajny zestaw Westmalle dubbel+trippel+pokal za 45 pln. Wg mnie o dychę za dużo...Aha, z nowości są jakieś dziwne, chyba francuskie wynalazki. Butelkowane i korkowane jak szampan. Dla snobów chyba. Cena 80 pln za butelkę nie większą niż 0,75. Można też kupić z wiaderkiem na lód. Absurd...Dawać Chimaya!Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
To nie jest francuski wynalazek! To wielki belgijski specjał - piwo-szampan Deus z browaru Dubuisson, więc to wiaderko na lód jest jak najbardziej uzasadnione. W hurtowni we Wrześni za ok. 60 zł za butelkę 0,75l. Nie próbowałem ale może jak będę miał kiedyś nagły przypływ wielkiej gotówki...Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorreTo nie jest francuski wynalazek! To wielki belgijski specjał - piwo-szampan Deus z browaru Dubuisson, więc to wiaderko na lód jest jak najbardziej uzasadnione. W hurtowni we Wrześni za ok. 60 zł za butelkę 0,75l. Nie próbowałem ale może jak będę miał kiedyś nagły przypływ wielkiej gotówki...Last edited by docent; 2007-01-26, 09:02.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
Comment