Doskonałego czeskiego Primatora leją w paskudnie sztywnej atmosferze w Winiarni na Placu Pocztowym. Piwo wybitne ale knajpka dla "samoobronowego" establishmentu - koszmarnie przeelegantyzowana. Charakterystyczny rys nadaje jej też wsiowy zwyczaj podawania piwa w przeróznych naczyniach, mimo że mają rózne szklanki i różne piwa - tak łatwo można by to usystematyzować...
Zielona Góra, pl. Pocztowy 17, Winnica [zamknięte]
Collapse
X
-
Potwierdzam, że wciąż tam jest podawany Primator ciemny i jasny po 5 zł za pół litra. Lokal 3 kroki od Hausta, ale mimo tego nie zdążyłem go odwiedzić, gdyż zamykają o 22, przynajmniej w niedzielę. W czwartek był otwarty jeszcze przed 23, ale wtedy miałem już dośćLast edited by Pendragon; 2008-01-29, 21:25.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
Primator wciąż dostępny, ale podrożał do 6 zł za duże (4 zł za małe). Podają w firmowych kuflach i idealnej temperaturze. Miałem czas tylko na jasnego - był przepyszny, wypiłem niemal duszkiem i szybko udałem się do Hausta. Z beczki jest też ciemny i o ile dobrze pamiętam pszeniczny z butelki.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
No proszę. Dwa tygodnie temu nie było. Chyba, bo nie przyszło do głowy spytać czy mają jeszcze coś. Ale to fajnie, że Witnica już nie tylko przy dworcu.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Od kilku dni w tym miejscu z czeskich chyba tylko PU na 4 sposoby. Witnica pewnie zniknie.
-
Od roku nie istnieje, a czy jest coś w zamian w tym miejscu?
-
Comment
Comment