Zwiększanie wydajności

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • DanielJakubowski
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.12
    • 791

Na wydajność wpływa z tego co zauważyłem proporcja przerw w zacieraniu infuzyjnym. Największe wydajności uzyskiwałem gdy przerwa skukrzająca trwała ponad poł godziny. Przy przerwach scukrzających o długości poniżej 30 minut, bez względu na długość przerwy dekstrykcyjnej wydajność była znacznie słabsza. Ktoś podziela te spostrzeżenia w swoim doświadczeniu ?
    Pozdrawiam
    dj

Comment

• hasintus
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2006.07
      • 850

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krogo
      Filtracja nie ma bezpośredniego wpływu na wydajność. Od sposobu filtracji zależy jednak skuteczność wysładzania a oczywiste jest, że jeśli część cukrów nie zostanie wypłukana i pozostanie w młócie to końcowa wydajność będzie niższa.
      To ma czy nie ma

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Czechy, Merklín, Za školou 383, Pivovar Petr Petružálek
        dadek
        Do Merklína nie dojedziemy pociągiem, choć taka stacja kolejowa znajduje się na sieci kolejowej České Republiky. Jednak jest zupełnie gdzie indziej bo koło Karlových Varů. Ten Merklín z browarkiem znajduje się około 30 km na południe od Pilzna, dojazd zapewniają autobusy ze stacji kolejowej...
        2023-05-16, 00:44
      • dadek
        Czechy, Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
        dadek
        Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
        2023-11-17, 00:48
      • dadek
        Domaniewek, Starego Browarnika 2, Browar Jabeerwocky
        dadek
        Duuużo wody w rzece Utracie upłynęło nim Browar Jabeerwocky wreszcie podjął produkcję piwa. Różne czynniki wpłynęły na to opóźnienie, generalnie są one znane ludziom z piwnej branży, więc nie będę się nimi tu zajmował. W każdym razie dużym zaskoczeniem było dla mnie gdy we wrześniu...
        2022-09-22, 23:52
      • dadek
        Czechy, Choceň, Pernerova 95, Choceňský pivovar Splávek
        dadek
        Trend przywracania do życia dawno zamkniętych browarów w Czechach ciągle trwa. Ten w Chocni zbudowano w 1850 roku, zakończył warzenie w 1984, nie przetrwała również pracująca tu słodownia. Potem zabudowania wykorzystywały różne firmy, m.in. z branży metalowej, biura i magazyny. Niestety,...
        2022-09-11, 20:58
      • Piwowar
        Browar "Schwarzer Adler" we Wrocławiu
        Piwowar
        Pisałem już kiedyś o "Czarnej wronie" we Wrocławiu, dzisiaj trochę na temat historii karczmy pod Czarnym orłem.

Karczma z browarem przy ulicy Oławskiej 70, róg Biskupiej, powstała podobno już w 1710 roku, niektóre źródła podają nawet rok 1600. Piwowar Julius Hahn...
        2020-06-14, 11:27
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...