Browar.biz
Nazwa Użytkownika Hasło
Wyszukiwarka Forum Browaru Pomoc Poczta Zarejestruj się!

Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach

Brak obrazka!Gościszewo: Naturalne Niefiltrowane
Ekstrakt: 12.5% wag. | Alkohol: 6.0% obj. / 4.5% wag.
__
Ocena redakcji:
Ocena Użytkowników: 4.078
__
Dodaj opis i ocenę tego piwa!Dodaj komentarz (bez oceniania)!Dodaj to piwo do ulubionych!
Dotychczas 9 osob/y dodalo/y to piwo do ulubionych
Odpowiedz

Narzędzia Sposób wyświetlania
Stare 30-09-2009, 09:46
Fotka Użytkownika: Sokół83
Sokół83 Sokół83 is offline
pıwny antyglobalista

Miejscowość: Bałuty
Standardowy

Cytat:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedzi
Większość piw niepasteryzowanych jest filtrowana przez mikrofiltry tak, że nie zostaje w nich prawie nic drożdży ani innych drobnoustrojów.
w Czechach tak, ale w Polsce nie wydaje mi się

ja jakoś widać mam pecha do Gościszewa - wg dziennika wypiłem 8 piw od nich z czego raz trafiłem na dobrego Rycerza i raz dobre Niefiltrowane - reszty nie dało się w ogóle wypić
na dziecięcym rowerku" © Dziennik Łódzki
Odpowiedz cytując
Stare 30-09-2009, 10:33
Fotka Użytkownika: falcon
falcon falcon is offline
Member

Miejscowość: białystok
Standardowy

Na podstawie mojego doświadczenia z Gościszewem nasunął mi sie prosty wniosek.Piwo musi być TRANSPORTOWANE i PRZECHOWYWANE w warunkach chłodniczych. Inaczej jest pewne że po 5 ciu dniach będzie kwaśne. Wniosek jest taki, że nie słyszałem o takim sklepie, którego stać jest na takie operacje. Więc niestety prawdopodobnie najlepsze polskie piwo będzie znikało z półek sklepów specjalistycznych. Ja już wylałem ok 200 butelek naturalnego. Właściciel browaru jest profesjonalistą. Jednak nie jest w stanie zapewnić transportu i przechowywania w odpowiedniej temperaturze.
Odpowiedz cytując
Stare 30-09-2009, 11:22
Fotka Użytkownika: Seta
Seta Seta is offline
Niania piwowarska

Miejscowość: Biłgoraj
Standardowy

Cytat:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika falcon Wyświetlenie odpowiedzi
Na podstawie ...
Wow! Jak zrobiłeś że nie jesteś zielony, a masz autorski status?
Stare 30-09-2009, 11:50
Fotka Użytkownika: kopyr
kopyr kopyr is offline
kopyr.wordpress.pl

Miejscowość: Oborniki Śl.
Standardowy

Cytat:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika falcon Wyświetlenie odpowiedzi
Na podstawie mojego doświadczenia z Gościszewem nasunął mi sie prosty wniosek.Piwo musi być TRANSPORTOWANE i PRZECHOWYWANE w warunkach chłodniczych. Inaczej jest pewne że po 5 ciu dniach będzie kwaśne. Wniosek jest taki, że nie słyszałem o takim sklepie, którego stać jest na takie operacje. Więc niestety prawdopodobnie najlepsze polskie piwo będzie znikało z półek sklepów specjalistycznych. Ja już wylałem ok 200 butelek naturalnego. Właściciel browaru jest profesjonalistą. Jednak nie jest w stanie zapewnić transportu i przechowywania w odpowiedniej temperaturze.
Moim zdaniem piwo jest zakażone już w browarze. Tak czy tak będzie się psuć. Warunki chłodnicze tylko maksymalnie spowalniają ten proces.

Najnowszy wpis:
Kyritzer Mord und Totschlag z Neuzelle - 01.09.10
Odpowiedz cytując
Stare 03-11-2009, 21:45
Fotka Użytkownika: Twilight_Alehouse
Twilight_Alehouse Twilight_Alehouse is offline
Twilight Member

Miejscowość: Warszawa koło Łodzi :)
Standardowy Ocena z ARTomatu

Kolor: Śliczne bursztynowe błotko [5]
Piana: Wysoka, drobnoziarnista. Opada niestety dość szybko do dziurawej kołderki i nie osiada na ściankach. [3.5]
Zapach: Silny, słodowo-chlebowy. Jak w wersji filtrowanej. [5]
Smak: Bardzo silna chlebowość znana z wersji filtrowanej. Niestety czuć niezbyt przyjemną goryczkę, której w filtrowanym nie było (mam dobre porównanie, bo filtrowane powtórzyłem sobie raptem godzinę wcześniej). Owszem, jest treściwsze od filtrowanego, ale muszę ocenić je niżej. [4]
Wysycenie: Jak w Weizenie, przesadzone. [4]
Opakowanie: Podobnie jak w testowanej przed paroma miesiącami wersji filtrowanej, etykieta dość spartańska, ale czytelna i pasująca do piwa. [4]
Uwagi: Kupione w łódzkim Zofmarze. Sporo sobie obiecywałem po tym piwie, a okazało się gorsze niż wersja filtrowana...

Moja ocena: [4.35]
Stare 21-11-2009, 20:32
Fotka Użytkownika: Tapir
Tapir Tapir is offline
Senior

Miejscowość: Warszawa

Kolor: Złoto pomarańczowy, mętny [5]
Piana: Wysoka choć nieregularna na początku, bardzo szybko opada do dziurawego dywanika [2.5]
Zapach: Intensywny, słodowy z silnym chlebowym akcentem, gdzieś w tle leciutka nuta cytrusowa. [4]
Smak: Pełny i treściwy. Mocno słodowy z bardzo wyraźnie zaznaczoną chlebowością. Jest delikatna kwasowość, chciałoby się nieco wyraźniejszej goryczki. W finiszu wyczułem ciężką do zidentyfikowania kwaśno-gorzkawą nutę, najbardziej kojarzy mi się z... ogórkiem małosolnym, który jeszcze trochę musi w zalewie poleżeć (brzmi co najmniej dziwnie, prawda?). Nie przeszkadza mi to, wręcz czyni smak ciekawszym. [4]
Wysycenie: Dobre, pod koniec trochę za niskie. [4]
Opakowanie: Etykieta nie jest dziełem sztuki ale do samego piwa pasuje, informacje czytelne. Goły kapsel. [4]
Uwagi: Kupione w Zofmarze za ok 2.80 (chyba za tyle, mam dużo pozycji na paragonie, nie pamiętam co dokładnie ile kosztowało:P)

data spożycia 10.12.2009

Moja ocena: [3.9]
Stare 09-12-2009, 20:50
Fotka Użytkownika: hasintus
hasintus hasintus is offline
Senior

Miejscowość: Komorów
Standardowy

Czekałem na to piwo do następnego sezonu ( latem do Warszawy nie dowozili) ale rozczarowałem się. to zupełnie coś innego niż degustowane poprzednio:
Zapach: lekko kwaskowy, słodowy, podobny do zapachu skórki świeżego chleba.
Piana: było coś na początku, co zaraz, zniknęło.
Barwa: jasny bursztyn, lekko zamglone, opalizujące.
Smak: słodowy, chlebowy, ale zarazem wodnisty. Lekko słodkawy, kwaskowy, goryczka bardzo niska.
Wysycenie raczej małe ale przyjemnie wyczuwalne w smaku.
Mało ciała, dużo wody, prawie brak goryczki. Nie ma też jakiejkolwiek nutki drożdżowej, jakby mniej "naturalne".
Odpowiedz cytując
Stare 09-12-2009, 22:40
j_Q j_Q is offline
Member

Miejscowość: Piaseczno

Kolor: złoto - słomkowy, stosunkowo jasny [4]
Piana: Z początku nawet całkiem, całkiem się trzymała. Po chwili opadła, ale na jakieś 5 mm się trzyma [4]
Zapach: Mocno słodowy, słodki, chlebowy. W tle odrobina kwasku i goryczki [4]
Smak: Toż to istny chleb w płynie! Z chlebowym posmakiem miałem już do czynienia, ale raczej jako coś, co smak psuło. Tu gra on pierwsze skrzypce, i to całkiem ciekawie. Pozostałe smaki gdzieś tam w tle majaczą, nie wtrącając się do "wątku przewodniego" trunku [4.5]
Wysycenie: Troszkę w smaku czuć, ale praktycznie nic nie widać [2.5]
Opakowanie: Etykieta stylizowana na szare płótno. Troszkę zbyt skromna. [3.5]
Uwagi: Warka z datą przydatności 25 XII 2009

Moja ocena: [4.1]
Odpowiedz cytując
Stare 15-01-2010, 21:44
Rzeszowiak Rzeszowiak is offline
Piwny Antyglobalista

Miejscowość: Rzeszów
Standardowy

Warka do 15 II 2010 bardzo przeciętna. Gdybym nie wiedział co to za piwo obstawiałbym Grybów. Rózni się od pilsweisera nieco lepiej zaznaczoną goryczką, poza tym kompletny brak piany, piwo wcale nie bąbelkuje.
Stare 23-01-2010, 23:07
Fotka Użytkownika: TomX
TomX TomX is offline
Senior

Miejscowość: Kraków/Siemianowice

Kolor: Jasny bursztyn, taki żółtawy, oczywiście porządnie mętne. [4.5]
Piana: Obfita, leciutko przybrudzona, grubopęcheżykowa. Opada zdecydowanie za szybko zostawiając trochę śladów na szkle, na bieżąco odtwarza się cienki, dziurawy dywanik. [4]
Zapach: Dość mało intensywny, kwaskowo - drożdżowy, przyjemnie orzeźwia. [4]
Smak: Wyraźnie drożdżowy, orzeźwiająco kwaskowaty. Goryczka silna, ale szybko przemija, na finiszu dominują zbożowe akcenty. Bardzo treściwe. [4]
Wysycenie: Zdecydowanie za duże - nieprzyjemnie szypie w ustach i strasznie sie odbija. [2.5]
Opakowanie: Poniekąd ładne, ale aż do bólu proste etykiety. Są wszystkie dane o piwie, ale podane w suchej formie, zero inwencji. Goły kapsel. [3.5]
Uwagi: Dobre piwo, może nie zachwyca ale warto spróbować. Tylko po kiego czorta sypią do niego cukier?! Data do 15.02.

Moja ocena: [3.925]

Czarny Browar Chorzowsko-Siemianowicki- już 9 warek!

TomX edytował/a post 23-01-2010 o godz. 23:08.
Odpowiedz cytując
Stare 05-02-2010, 23:17
funky83 funky83 is offline
Member

Kolor: nieprzejrzysty, piwno-brązowawy [4]
Piana: trochę było na początku - do 2 cm potem szybko zniknęła... Tylko jakieś szczątki zostały na ściankach [2]
Zapach: Zionie dobrym naturalnym piwkiem, czuć chmiel głównie i trochę jakby mokrego chlebka [4.5]
Smak: Zostaje na podniebieniu, a z drugiej strony niezbyt nachalny, dobrze zbalansowany. Czuć mineralną piekarnianość z gładką goryczką, bardzo fajnie się komponującą. [4.5]
Wysycenie: oj ubogo w tej materii, tylko trochę na początku [2]
Opakowanie: Browarze Gościszewo!!! za 2-3 kraty waszych produktów zrobię wam lepszą Pod względem informacyjnym ok ale czytelność i ekspozycja do bani, choć przyznać trzeba że obrana kolorystyka pasuje do charakteru piwka [3]
Uwagi: Moja 1 ocena. Kupione w rodzince, Warka do 16.03.2009. Zdecydowanie do powtórzenia

Moja ocena: [4.025]
Odpowiedz cytując
Stare 08-02-2010, 23:07
Member

Standardowy

Dziś miałem okazję poraz kolejny skosztować piwka i muszę przyznać że zaniżyłem ocenę w kategorii piana i wysycenie... Tu należy sie 3 w przypadku wysycenia i przynajmiej 3,5 w pianie. Piwo z tej warki baaaaardzo mi smakuje
Odpowiedz cytując
Stare 11-02-2010, 20:16
Cannabee776i99 Cannabee776i99 is offline
Senior

Miejscowość: Wołomin

Kolor: Ciemny, bursztyn. Mętne jak przystało ma piwo niefiltrowane. [5]
Piana: Śnieżnoiała i drobnoziarnista, tworzy wysoką czapę i długo sie utrzymuje. [5]
Zapach: Słodowo-chlebowy. Przyjemny. [4]
Smak: Podobnie jak w zapachu dominują słodowo-zbożowe posmaki. Czuć świeżość piwa. Goryczka mało wyczuwalna. [4]
Wysycenie: Średnio-wysokie. Odpowiednie dla pilsa. [4.5]
Opakowanie: Z jednej strony przyjemne i stonowane, podkreślające naturalność piwa, z drugiej trąci leka amatorszczyzną. [3.5]
Uwagi: Kupione za 4 złote w Rodzinc Bis. Partia z datą przydatności do ~16.03.2010.

Moja ocena: [4.15]
Odpowiedz cytując
Stare 11-02-2010, 23:14
Member

Standardowy

Cytat:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedzi
Piana: Śnieżnoiała i drobnoziarnista, tworzy wysoką czapę i długo sie utrzymuje. [5]
Uwagi: Kupione za 4 złote w Rodzinc Bis. Partia z datą przydatności do ~16.03.2010.

Moja ocena: [4.15]
Po raz 3 piję te piwo w ciągu tygodnia i stwierdzam że z ono autentycznie żyje co widać choćby po pianie. Pite dziś i widać niezły progres w kategoriach wysycenie i piana. Kupione zaraz po dostawie wyraźnie brakowało nagazowania, gdy teraz po tygodniu jest prawie idealnie... Boję się trochę co może być w lato z tym piwem gdy ciepła dostanie, ale aktualnie pychota, delicje i palce lizać
Odpowiedz cytując
Stare 28-02-2010, 15:33
drewniak drewniak is offline
Junior

Miejscowość: Kraków

Kolor: Ładny, słomkowy, mętny. [4.5]
Piana: Nie jestem znawcą piany, nie interesuje mnie to, jednak przyzwoicie jak dla mnie. [3.5]
Zapach: W pierwszej chwili bardzo ładny zapach. Kilka różnych nut zapachowych się przedziera. [4.5]
Smak: Dobre piwko. Czuć trochę takiej goryczki, której nie lubię aż tak, jednak zbożowe smaki ładnie wchodzą. Subtelne. Niektórzy mogą się przyczepić, że wodniste, jednak zależy od upodobań w danym dniu. Dzsiaj 4. [4]
Wysycenie: Dla mnie ok. Nie lubię mega gazowanych. [4]
Opakowanie: Etykieta średnia, prosta, bez zbędnych bajerów. [2.5]
Uwagi: Plus. Jednak wolę Noteckie niep.

Moja ocena: [4.075]
Odpowiedz cytując
Stare 14-04-2010, 22:22
Fotka Użytkownika: Gringo-sl
Gringo-sl Gringo-sl is offline
Senior

Miejscowość: Chorzów
Standardowy

Kolor: mętny, ciemno-żółty [4,5]
Piana: gęsta, 3mm kożuszek utrzymuje się długo, idealna do tego typu piwa [5]
Zapach: zboże, wyrazisty, niebo w nosie [5]
Smak: zbożowy, lekka goryczka, doskonały [5]
Wysycenie: jak najbardziej dopasowane [5]
Opakowanie: proste aczkowlwiek oryginalne, przykuwa uwagę, zachęca do spróbowania, szkoda że nie ma firmowego kapsla [4]
Uwagi: Piwo doskonałe, jedno z najlepszych jakie piłem w życiu, póki nie wyczerpię zapasów u dostawcy będę spożywał. Jedyne co czuję nieprzyjemnego to fakt ze to piwo ginie wśród koncerniaków. Chciałoby się spożywać tego typu piwka w piwnych ogródkach pod parasolkami, ech.....
Odpowiedz cytując
Stare 01-05-2010, 21:29
Fotka Użytkownika: chitos
chitos chitos is offline
Senior

Miejscowość: Cisiec

Kolor: Bursztynowy, bardzo mętny. [5]
Piana: Na początku bardzo ładna, można podczas nalewania stworzyć ładną "czapę" niestety potem odpada do kilkumilimetrowej warstewki. [3.5]
Zapach: Słodowo-chmielowy z dodatkiem aromatu chlebowego. [4]
Smak: Pełne w smaku. Mocno słodowe ze słabą goryczką. Wyczuć można również słabą kwasowość oraz chlebowość. [4]
Wysycenie: Podobne jak w pszeniczniakach, czyli za duże w tym wypadku. [3]
Opakowanie: Prosta a zarazem bardzo ładna etykieta. Wszystkie parametry podane. [5]
Uwagi:

Moja ocena: [4]
Odpowiedz cytując
Stare 27-05-2010, 20:02
Fotka Użytkownika: maniek_pl
maniek_pl maniek_pl is offline
Junior

Miejscowość: Wrocław

Kolor: kolor przyzwoity, ja osobiscie preferuje nieco jasniejsze barwy ale nie jest zle, prawie złoto [4]
Piana: piana słaba, a na poczatku wyglada okazale, szybko opada [2.5]
Zapach: nie wyroznia sie specjalnie. jak dla mnie za duzo troche goryczki czuc, a slod powinien byc bardziej wyrazisty [4]
Smak: jak dla mnie ciut za gorzkie. [3.5]
Wysycenie: co tu wiecej opisywac, przyzwoite. babelki pracuja calkiem przyjemnie [4.5]
Opakowanie: opakowanie dosyc slabe, nie przylozyli sie producenci. Ledwo je zauwazylem na sklepowej półce [2]
Uwagi: Powiem tak. Mimo tego, że jak dla mnie to piwo w smaku nie jest jakąś rewolucją, a cena jest zdecydowanie za wysoka (aż 3,70), to bylo dla mnie pożyteczne doświadczenie, gdyż nigdy wcześniej nie miałem okazji pić piwa niefiltrowanego tylko dlatego nie załuje ze je kupiłem

Moja ocena: [3.575]
Stare 27-05-2010, 21:19
Fotka Użytkownika: Twilight_Alehouse
Twilight_Alehouse Twilight_Alehouse is offline
Twilight Member

Miejscowość: Warszawa koło Łodzi :)
Standardowy

Cytat:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maniek_pl Wyświetlenie odpowiedzi
Zapach: nie wyroznia sie specjalnie. jak dla mnie za duzo troche goryczki czuc, a slod powinien byc bardziej wyrazisty
Mógłbyś wyjaśnić, w jaki sposób wyczuwasz goryczkę nosem?
Stare 27-05-2010, 22:35
Fotka Użytkownika: żąleną
żąleną żąleną is offline
Sojowe Oddziały Bojowe

Miejscowość: mniasto Warszawa
Standardowy

Mnie bardziej ciekawi, skąd ją wytrzasnął w smaku. Ale w sumie dawno niefiltrowanego Gościszewa nie piłem, bo zraziłem się po kilku kwasach.
Odpowiedz cytując
Stare 19-06-2010, 06:55
Fotka Użytkownika: krasnal45
krasnal45 krasnal45 is offline
Senior

Miejscowość: Tychy
Standardowy

Niestety, kolejna beznadziejna warka....sorry ale nie spojrzałem na datę... nie dopiłem nawet do połowy bo było po prostu kwaśne, reszta poszła w zlew
Odpowiedz cytując
Stare 19-06-2010, 09:52
Fotka Użytkownika: Pendragon
Pendragon Pendragon is offline
Browarek Camelot AD 2010

Miejscowość: Starogard Gdański
Standardowy

Zapewne to nie była beznadziejna warka, tylko beznadziejny transport i (lub) przechowywanie... A na datę w przypadku Gościszewa to trzeba patrzeć, a zwłaszcza w przypadku Niefiltrowanego. Wypić co najmniej tydzień przed terminem, a najlepiej dwa.
Odpowiedz cytując
Stare 19-06-2010, 11:33
Fotka Użytkownika: krasnal45
krasnal45 krasnal45 is offline
Senior

Miejscowość: Tychy
Standardowy

Cytat:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
Zapewne to nie była beznadziejna warka, tylko beznadziejny transport i (lub) przechowywanie... A na datę w przypadku Gościszewa to trzeba patrzeć, a zwłaszcza w przypadku Niefiltrowanego. Wypić co najmniej tydzień przed terminem, a najlepiej dwa.
No fakt, masz rację, ostatnio było jednak kilka naprawdę upalnych dni a i sklep niestety mały i nieklimatyzowany...... co do daty...... mea culpa, pretensje mogę mieć tylko do siebie ale póki co, na razie omijam niefiltrowane....
Odpowiedz cytując
Stare 20-06-2010, 10:05
Fotka Użytkownika: kopyr
kopyr kopyr is offline
kopyr.wordpress.pl

Miejscowość: Oborniki Śl.
Standardowy

Cytat:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krasnal45 Wyświetlenie odpowiedzi
No fakt, masz rację, ostatnio było jednak kilka naprawdę upalnych dni a i sklep niestety mały i nieklimatyzowany...... co do daty...... mea culpa, pretensje mogę mieć tylko do siebie ale póki co, na razie omijam niefiltrowane....
Pretensje do siebie, że sprzedali ci kwacha??? Pretensje powinieneś mieć do sklepu i browaru.
Rada, że piwo należy wypić 2 tygodnie przed terminem jest cokolwiek śmieszna. Niech browar skróci datę przydatności.

IMO takie postawy browarów należy piętnować, a nie patrzeć na nie przez palce i usprawiedliwiać dziadostwo i nabijanie klienta w but. Takie praktyki psują reputację wszystkim małym browarom.

Najnowszy wpis:
Kyritzer Mord und Totschlag z Neuzelle - 01.09.10
Odpowiedz cytując
Stare 20-06-2010, 23:13
Cannabee776i99 Cannabee776i99 is offline
Senior

Miejscowość: Wołomin
Standardowy

Ja tego typu piwa staram się zawsze pić jedynie ze świeżej dostawy. I muszę przyznać, iż jest to najbardziej udany produkt gościszewskiego browaru.
Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Narzędzia
Sposób wyświetlania

Zasady
Zakładać nowe dyskusje: Nie możesz
Odpowiadać: Nie możesz
Dodawać załączniki: Nie możesz
Edytować własne wiadomości: Nie możesz

Kod vB: Tak
Mordki: Tak
Kod [IMG]: Nie