Potwierdzam Bursztynowe jest pierwsza klasa. 24.08 jak odwiedziłam tel szlachetny lokal porteta nie było...
Chorzów, Mielęckiego, Euro Pub
Collapse
X
-
Dzisiaj odwiedzilem lokal, bardzo przyjemne miejsce, okoliczna ludność całkiem przyjemna. Pewien stały bywalec tego lokalu, na widok mojego roweru, ostrzegal mnie przed jazdą po piwku bo policja strasznie kontroluje.
Dzisiaj było dostepne bursztynowe - 2,80 za 0,5l i 2,00 za 0,3l; boner mocny i jasny cen nie pamiętam.
Portera nie ma, ale jest bardzo zachwalany przez barmanke. Zamiast niego jest odmiana butelkowa po 4zł + butelka zwrotna 0,50zł.
Co do pochodzenia portera lanego, jest to tajemnica handlowa dostawcy lub szefa Pubu, barmanka sama nie wie jakiego browaru. Zamiennik był Boss'a, wniosek taki, że lane też było Boss'a. Miało byc to to samo piwo. porter Boss'a stał na półce.
Nie ma problemu z nalaniem piwa do Pet'a, podobno pewni "starsi studenci-znawcy piwa" często tak portera ze soba brali.
Poza tym bursztynowe bardzo dobre, lecz rzadko brane przez miejscową ludność.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pluto...Co do pochodzenia portera lanego, jest to tajemnica handlowa dostawcy lub szefa Pubu, barmanka sama nie wie jakiego browaru. ...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotrshPotwierdzam Bursztynowe jest pierwsza klasa. 24.08 jak odwiedziłam tel szlachetny lokal porteta nie było...Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Aldach"starsi studenci"NORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.Comment
-
No to studencka - stara braci. Trza się umówić na studenckiego porteraBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16No to studencka - stara braci. Trza się umówić na studenckiego porteraCzesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.Comment
-
Smutno...
No więc lanego portera nie będzie do odwołania z przyczyny nieznanej - pozostaje tylko porter butelkowany, tudzież Mocne Bursztynowe = całkiem dobre, 2,80 zł za 0,5 l.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2jesli ktoś zna to prosze mi przekazać tem numer to tam zatelefonuje i zrobimy tam niecodzienny najazd - chodzi o Portera !
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcelPoza wyżej opisaną przyjemnością wypicia lanego portera, w nagłych wypadkach można też sobie skonsumować żarcie, z którym się przyszło i pani barmanka nic nie powie, poza "smacznego". Ogólnie ja mam same pozytywne wrażenia z moich bytności w tymże miejscu.
Wygodą też jest ogólnodostępny automat telefoniczny, na który można zadzwonić do zgrupowanych Forumowiczów... Uwaga - podaję numer (pamiętajcie o kierunkowym)! 032 249 30 10Last edited by adam16; 2006-11-04, 20:42.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcelNo więc lanego portera nie będzie do odwołania z przyczyny nieznanej - pozostaje tylko porter butelkowany, tudzież Mocne Bursztynowe = całkiem dobre, 2,80 zł za 0,5 l.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2jesli ktoś zna to prosze mi przekazać tem numer to tam zatelefonuje i zrobimy tam niecodzienny najazd - chodzi o Portera !Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
-
numer telefon: 0328045247 - Euro Pub !
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcelZiomku, jak już pisałam parę dni temu - nie ma portera do odwołania. Bardzo możliwe, że to długo potrwa. Nie wiadomo, czy w ogóle jeszcze będzie.
To zamiast najazdu zrobimy może zajazd - taki pierwszy w IV RP?
Nowy nr telefonu jw i jeszcze raz przypomnę: 032 8045247 w/g PKT sprawdzone i ...
Obecnie jest Mocne i Bursztynowe ( z BNJurze ) oraz Porter Boss w butelce, kiedy będzie beczkowe nikt tam nie wie !?
Prawdopodobnie miało niezadawalające wzięcie wsród piwoszy, czego dowiedziałem się już wcześniej przebywając tam a teraz odsłoniłem wam całą nagą prawdę !? ( w/g rozmowy tel. )Comment
Comment