Chorzów, Mielęckiego, Euro Pub

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • piotrsh
    Porucznik Browarny Tester
    • 2003.07
    • 435

Potwierdzam Bursztynowe jest pierwsza klasa. 24.08 jak odwiedziłam tel szlachetny lokal porteta nie było...
    Pawełek 11.12.2006 godz. 14.51

Comment

• pluto
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2006.08
      • 28

Dzisiaj odwiedzilem lokal, bardzo przyjemne miejsce, okoliczna ludność całkiem przyjemna. Pewien stały bywalec tego lokalu, na widok mojego roweru, ostrzegal mnie przed jazdą po piwku bo policja strasznie kontroluje.
      Dzisiaj było dostepne bursztynowe - 2,80 za 0,5l i 2,00 za 0,3l; boner mocny i jasny cen nie pamiętam.
      Portera nie ma, ale jest bardzo zachwalany przez barmanke. Zamiast niego jest odmiana butelkowa po 4zł + butelka zwrotna 0,50zł.
      Co do pochodzenia portera lanego, jest to tajemnica handlowa dostawcy lub szefa Pubu, barmanka sama nie wie jakiego browaru. Zamiennik był Boss'a, wniosek taki, że lane też było Boss'a. Miało byc to to samo piwo. porter Boss'a stał na półce.
      Nie ma problemu z nalaniem piwa do Pet'a, podobno pewni "starsi studenci-znawcy piwa" często tak portera ze soba brali.
      Poza tym bursztynowe bardzo dobre, lecz rzadko brane przez miejscową ludność.

Comment

• adam16
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.02
        • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pluto
        ...Co do pochodzenia portera lanego, jest to tajemnica handlowa dostawcy lub szefa Pubu, barmanka sama nie wie jakiego browaru. ...
        To już ustaliliśmy dawno, dawno temu - bez dwóch zdań to był zawsze Boss
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19258

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotrsh
          Potwierdzam Bursztynowe jest pierwsza klasa. 24.08 jak odwiedziłam tel szlachetny lokal porteta nie było...
          widzę, że po tyskiej giełdzie trzeba będzie odwiedzić dwa miejsca

Comment

• Aldach
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.07
            • 1269

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pluto
            Nie ma problemu z nalaniem piwa do Pet'a, podobno pewni "starsi studenci-znawcy piwa" często tak portera ze soba brali.
            "starsi studenci"

Comment

• strzelczyk76
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2003.11
              • 823

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Aldach
              "starsi studenci"
              no a co - przyjeżdżają z daleka - na piwo za 2 zł - toż to muszą być biedni studenci - widać nadal młodo wyglądamy
              NORMALNOŚĆ

Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.

Comment

• adam16
                • 2001.02
                • 9865

No to studencka - stara braci. Trza się umówić na studenckiego portera
                Browar Hajduki.
                adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• pluto
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2006.08
                  • 28

Wczoraj portera nie było, chyba że masz dane z dzisiaj i już jest, to z checią wpadne tam ponownie.

Comment

• cyborg_marcel
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.03
                    • 3467

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
                    No to studencka - stara braci. Trza się umówić na studenckiego portera
                    To może przy okazji giełdy w Tychach (a przy okazji chwilę po rocznicy uruchomienia Cyborga ) - ale proponuję już w innym temacie, bo tu już nic dopisać nie można, poza tym, że miejsce fajne, barmanki miłe i piwo dobre
                    Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• cyborg_marcel
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.03
                      • 3467

Smutno...

No więc lanego portera nie będzie do odwołania z przyczyny nieznanej - pozostaje tylko porter butelkowany, tudzież Mocne Bursztynowe = całkiem dobre, 2,80 zł za 0,5 l.

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• ZIOMEK2
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2004.09
                        • 2523

jest tam telefon ?

jesli ktoś zna to prosze mi przekazać tem numer to tam zatelefonuje i zrobimy tam niecodzienny najazd - chodzi o Portera !

Comment

• adam16
                          • 2001.02
                          • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2
                          jesli ktoś zna to prosze mi przekazać tem numer to tam zatelefonuje i zrobimy tam niecodzienny najazd - chodzi o Portera !
                          Cyborg już ten numer w tym temacie podawała:
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcel
                          Poza wyżej opisaną przyjemnością wypicia lanego portera, w nagłych wypadkach można też sobie skonsumować żarcie, z którym się przyszło i pani barmanka nic nie powie, poza "smacznego". Ogólnie ja mam same pozytywne wrażenia z moich bytności w tymże miejscu.
                          Wygodą też jest ogólnodostępny automat telefoniczny, na który można zadzwonić do zgrupowanych Forumowiczów... Uwaga - podaję numer (pamiętajcie o kierunkowym)! 032 249 30 10
                          Ale portera nie ma.
                          Last edited by adam16; 2006-11-04, 20:42.
                          Browar Hajduki.
                          adam16@browar.biz

Comment

• Doodeck
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.05
                            • 1612

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
                            Ale portera nie ma.
                            Ale Ziomek zatelefonuje i zrobi najazd i porter będzie !
                            Wielkie dzięki, Łaskawco!
                            Dalekosiężny
                            Obserwator
                            Obiektów
                            Dynamicznie
                            Epatujących
                            Ciekawymi
                            Koncepcjami

Comment

• cyborg_marcel
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.03
                              • 3467

No więc lanego portera nie będzie do odwołania z przyczyny nieznanej - pozostaje tylko porter butelkowany, tudzież Mocne Bursztynowe = całkiem dobre, 2,80 zł za 0,5 l.
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2
                              Ziomku, jak już pisałam parę dni temu - nie ma portera do odwołania. Bardzo możliwe, że to długo potrwa. Nie wiadomo, czy w ogóle jeszcze będzie.

Comment

• ZIOMEK2
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2004.09
                                • 2523

numer telefon: 0328045247 - Euro Pub !

Ziomku, jak już pisałam parę dni temu - nie ma portera do odwołania. Bardzo możliwe, że to długo potrwa. Nie wiadomo, czy w ogóle jeszcze będzie.
                                Twój numer telefonu do Euro Pubu: 0322493010 (z roku 2005 ) jest nieaktualny, nasz adam16 pracuje tam gdzie trzeba ale sprawdzić to już nie może
                                To zamiast najazdu zrobimy może zajazd - taki pierwszy w IV RP?

Nowy nr telefonu jw i jeszcze raz przypomnę: 032 8045247 w/g PKT sprawdzone i ...

Obecnie jest Mocne i Bursztynowe ( z BNJurze ) oraz Porter Boss w butelce, kiedy będzie beczkowe nikt tam nie wie !?
                                Prawdopodobnie miało niezadawalające wzięcie wsród piwoszy, czego dowiedziałem się już wcześniej przebywając tam a teraz odsłoniłem wam całą nagą prawdę !? ( w/g rozmowy tel. )

Comment

Przetwarzanie...