Spacerując ulicą Miodową, ujrzałem nowy szyld z dość intrygującą nazwą - Domówka Cafe. W środku,faktycznie klimat jak najbardziej domowy, tapety, książki, domowe sofy. Co prawda ściany gołe. W każdym bądź razie ja nie o tym chciałem. Zamawiam piwo, bo skoro już wszedłem co mam się nie napić? I ku mojemu zaskoczeniu dostaje wybor Lany Ciechan Wyborny oraz Raciborskie. Co więcej - Za 5 zł! Radość moja się skonczyła, razem z happy hours, ale potem cena 7 zł, więc całkiem nieźle. Piwo zostało mi nalane w kufelku firmowym browaru Raciborskiego. Dotakowo do wyboru ok 10 butelkowych piw smakowych po 8 zł. Jak na początek bo knajpa ponoć tylko miesiąc jest ,calkiem niezle. Będe wracał
Miodowa 28A, Domówka Cafe
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Ciechana chyba na stałe zastąpiła 11-tka z Cernej Hory. Do tego Raciborskie, a z butelki AleBrowar czy Obołoń.
Lokal bardziej na wypicie kawy niż posiedzenie przy piwie, ale ponieważ ceny maja niewygórowane (za 0,3 Cernej Hory dałem 4 zł) to i na piwko można wpaść.
Czynne codziennie od 12 do 3 w nocy.
facebook
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Do godziny 18-tej smaczne Raciborskie w cenie 5 zł. Oprócz tego na nalewaku bodajże Holba i coś jeszcze. Jest cała paleta butelek AleBrowar oraz Pinta tylko cena troszkę zaporowa, jedyne 12 zł. Dlatego polecam poszukać w niedalekiej okolicy wersji lanej po niższej cenie.Rzeczpospolita Krakowska
jak wychodze to tylko na pole
Comment
-
-
Jest trzeci kran. Ostatnio na nim była Cerna Hora Granat.
Od 12 do 3 tylko od piątku do niedzieli. w pozostałych dniach od 15 do 3.Last edited by Pendragon; 2014-03-17, 21:52.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika toto Wyświetlenie odpowiedziNa nalewakach Cerna Hora Lezak, Ciechan Wyborne (po 8 zł) Merlin Cerny (9 zł) i Ares - red ale z Olimpu (12 zł). Ceny za 0,5 litra. Dużo butelek. W poniedziałek spory tłumek, ale był jakiś test i parę drużyn rywalizowało.
Co mają ciekawego z butelkowego rzemiosła ?Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedziDzięki za info.
Co mają ciekawego z butelkowego rzemiosła ?
Comment
-
-
Miodowa 28a, Domówka Cafe
Lokal działający od kilku już lat w miejscu dawnej Alohy. W sobotę obchodzili kolejna rocznicę. Były zniżki na piwa do 18:00, z czego skorzystaliśmy z Marcinem.
A na kranach (4-ech) AleBrowar Deep Love, DoctorBrew, jakiś czeski pils oraz coś jeszcze, ale nic odkrywczego. Do tego z butelki Pinta, Raduga, Olimp i inne rzemieślnicze oraz kontraktowe. Ceny od 8-12 zł.
Poza tym fajna atmosfera, niegłośna muza i gry planszowe. Jest możliwość podszkolenia się , bo mają własnego trenera.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziUuu... pozmieniało się! Na górze dalej 4 nalewaki, ale dla piwoszy i giercmanów otwarto dolny poziom, gdzie jest 8 dodatkowych nalewaków i miejsca do siedzenia.
Krafty ?
Polskie, zagraniczne ?
Jakie ceny ?Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedziCo mieli na kranach na dole ?
Krafty ?
Polskie, zagraniczne ?
Jakie ceny ?
Comment
-
Comment