2013.09.06-08 - XII Wielki Zlot Forumowiczów-[Czarne Piątkowo]- giełda rzeczy różnych

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sergioP
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.09
    • 1271

2013.09.06-08 - XII Wielki Zlot Forumowiczów-[Czarne Piątkowo]- giełda rzeczy różnych

Mam do zaoferowania ok. 30 brązowych krachli. Kilka zielonych.
    Większość o poj. 0,5l, kilka 0,33l i kilka większych.
    Każda z inną etykietą (ale to chyba nie ma większego znaczenia )
    - Wiesz Luciu, co ci powiem?
    - ???
    - ...napiłbym się piwa.

------------------------------------------
    Dzień dobry panu.
    Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
  • zgoda
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 3516

Kilka półlitrowych z zamknięciem patentowym i kilka niewymiarowych butelek 330ml oddam.
    A chętnie łyknę litrowe i większe.
    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• Mason
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2010.02
      • 3280

A ja w temacie piwnym:
      Będę dozgonnie wdzięczny za każdy możliwy porter/stout z browarów restauracyjnych.
      JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• pirackamuza
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.12
        • 1908

Jakby nie było chętnych, to przygarnę chętnie te butelki, z których etykiety będę chciał. Wsio ryba, czy krachle, czy jakoweś inne.

Za to będę miał kilka piw prawdopodobnie niedostępnych (lub trudno dostępnych) w innych rejonach kraju.
        Toruń przeprasza za Radio Maryja
        www.bobofruty.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
          Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
          dadek
          W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
          Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
          2023-09-07, 00:42
        • ART
          Piwoteka, Czarne jest czarne
          ART
          Oatmeal stout, 13 ekstr. 5,2.

No dobra. Po wielu próbach piwotekowych miałem obiekcje do tego tworu. Ale niepotrzebnie. Piwo całkiem stylowe, może trochę za bardzo alkoholowe i za mało palone jeśli człek miałby się czepiać. Ale jest dobrze smakowo. Wizualnie bardzo dobrze....
          2024-02-16, 20:08
        • dadek
          Belgia, Antwerpen, Indiëstraat 21, Antwerpse Brouw Campagnie
          dadek
          Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
          2024-10-04, 23:49
        • pebejot
          Szwecja, Sztokholm, Lilla Nygatan 2, Bryggeri Munkbron
          pebejot
          Dość świeży browar restauracyjny w centrum Sztokholmu, blisko dworca kolejowego i historycznej starówki.
          Minibrowar mieści się w zabytkowej kamienicy hojnie zdobionej sztukaterią.
          Przy wejściu wita kaseton z ciekawym logotypem browaru, przedstawiającym jegomościa raptownie opóźniającego...
          2024-08-05, 05:56
        • bastion
          Bułgaria, Triavna, Pencho Raikov 5, Biraria Triavna Luc's.
          bastion
          Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
          Centrum...
          2025-02-02, 20:53
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...