Browar Elizjum w Warszawie (wspólny mikrobrowar) - spotkanie projektowe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • nonFelix
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2009.12
    • 109

Browar Elizjum w Warszawie (wspólny mikrobrowar) - spotkanie projektowe

Witam,

już jakiś czas nosiłem się z pomysłem stworzenia przestrzeni, w której wspólnymi siłami moglibyśmy stworzyć mikrobrowar. Rozmawiałem o tym parokrotnie ze Stowarzyszeniem Warszawski Hackerspace, którego członkowie są zainteresowani współpracą w tym zakresie. Mam potencjalne pomieszczenie w Centrum, z dostępem do wody i elektryczności, gdzie moglibyśmy spróbować zbudować instalację wg własnego pomysłu.

W browarze warzylibyśmy piwo na tej samej zasadzie, co w domu - na potrzeby własne, niekomercyjnie. Pomieszczenie utrzymywalibyśmy z dobrowolnych składek.

Wszystkich zainteresowanych tematem zapraszam na spotkanie projektowe, które odbędzie się w środę 11 grudnia o godzinie 19 w siedzibie Stowarzyszenia Warszawski Hackerspace (ul. Długa 44/50, wejście od strony Metra Ratusz; przy recepcji trzeba wejść do piwnicy i podążać za białym królikiem).

--
    Paweł Leszczyński
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

Pomysłodawca dalej będzie pracował nad tym projektem. Oto informacje z piwo.org, gdyby ktoś był zainteresowany:

(...) Pomysł idzie do przodu, jeśli ktoś życzy sobie więcej szczegółow, poproszę o maila na adres mazowiecki@pspd.org.pl , niedługo planujemy kolejne spotkanie (do tego czasu mam nadzieję spotkac się z przedstawicielami budynku w którym chcielibyśmy pracować). Będę dawał znać tu i na maila. PL
    Last edited by e-prezes; 2013-12-27, 17:17.

Comment

• fidoangel
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 3489

Ale tu sobie odpuścił, nawet słówka nie napisał więcej. Zajęty strasznie?
      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• e-prezes
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19260

Zapewne browar.biz jest be

Comment

• nonFelix
          • 2009.12
          • 109

Tutaj, pod wątkiem, nikt nie dodał komentarza, to i nie pisałem :-) Po wstępnych rozmowach chcę jak najszybciej porozmawiać z przedstawicielami budynku, których opinia o projekcie warunkuje jego realizację, potem mam nadzieję przejść do konkretnych konkretów :-)

Comment

• fidoangel
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛
            • 2005.07
            • 3489

Ale prawie dwieście odsłon, teraz już trzysta, coś o zainteresowaniu świadczy. Jak się powiedziało "a" to może jednak i "b" wartało by...
            "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
            Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
            Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• nonFelix
              • 2009.12
              • 109

Jeszcze nie dostawałem informacji o nowych komentarzach w wątkach b.biz, zmieniłem adres mail, może teraz będzie lepiej.

Nie martw się, będę informował o postępach, na razie jednak, do czasu wiążącej rozmowy z właścicielem budynku, wszelkie ustalenia są wewnętrzne i wolę ich nie publikować.

Comment

• e-prezes
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19260

No i jakoś informacji się nie doczekaliśmy... No chyba, że coś przeoczyłem.

Comment

• Komar_Pafnucy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.08
                  • 1114

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                  No i jakoś informacji się nie doczekaliśmy... No chyba, że coś przeoczyłem.
                  Projekt nie został zrealizowany.

Multitap Crawl
                  Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
                  Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

Przetwarzanie...
                  X