Wie ktoś cokolwiek więcej? Wszelkie teksty na tej stronie są dość, hm... bełkotliwe. Google znalazło mi jedynie kapitał zakładowy spółki, a istniejący już od 14 października profil na facebooku zawiera jedno polubienie i dwa zdjęcia - z daty jednego z nich można wywnioskować, że ich pierwsze piwo warzy się już prawie dwa miesiące.
Pierwsza warka właśnie się warzy... już od 17-go listopada. Będzie chyba dłużej warzone niż Dębowe!
Śpią w śpiworach pod kadzią WARZELNĄ (no bo niby jaką, jeżeli cały czas się WARZY?)!
Mamy rok 2014 , craftomania kwitnie niczym wysyp prywatnych rozlewni piwa marki PiwoPol/Piwex we wczesnych latach 90tych.
Czym tu się dziwić i nad czym zastanawiać. Chyba można założyć już im wspólny post i wrzucać do jednego worka. Jest sporo a będzie jeszcze więcej. Ot taki czas. Spora część z nich pewnie zwinie się już po "uwarzeniu" jednej, dwóch warek które jakimś cudem wbrew oczekiwaniom właścicieli nie rozejdą się na pniu i nie przyniosą oczekiwanych złotych gór
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Od dzisiaj zaczynam programowo bojkotować browary "kontraktowe". Dla mnie to lipa, oparta na modzie na wynalazki piwne. Poważnym przedsięwzięciem jest jeszcze Pinta i AleBrowar, a reszta to jakieś wybryki, coraz śmieszniejsze z upływem czasu.
Mam nadzieję, że to normalny, warzący browarek, bo jeśli nie, to nie zamierzam więcej poświęcać uwagi temu "browaru". Szpanerska etykieta to zbyt mało.
Ktoś ma chody we wrocławskim sanepidzie? Tam można się dowiedzieć, czy były legalizowane pomieszczenia do produkcji.
Na fejsie darcie łacha, na b.bizie darcie łacha. Szok i niedowierzanie - kim oni są, kim są oni??? Drwiny już poszły w sieć, choć jeszcze nikt żadnego piwa nie widział.
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich. Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
A może wcale nie kontraktują? We Wrocławiu ma otworzyć się kilka "namacalnych" browarów. Może to jeden z nich? Chociaż adres firmy to mieszkanie w starej kamienicy na przedmieściach Wrocławia.
Comment