Porter bałtycki uwarzony w Belgii przez duńskich kontraktowców.
Alkohol: 7,5% obj., ekstrakt: 20 plato, 50 IBU
Piana koloru kremowego, drobna, niewysoka, średnio długa.
Kolor czarny, pod światło pokazują się rubinowe prześwity przy dnie koniakówki.
Aromat słodkiego cappuccino, mlecznej czekolady i trochę palonego słodu. W tle chmiel, raczej amerykański, żywiczny.
Smak w pierwszym i dominującym odczuciu płytki i wodnisty. Wyczuwalna czekolada (tutaj raczej gorzka), kakao, trochę kawy, delikatny, ściągający smak drewna Goryczka wysoka ale przyjemna, nie męcząca.
Wysycenie niskie.
Dobre piwo ale porter bałtycki dla mnie słaby. Ani suszonych owoców, ani lukrecji, ani orzechów, ani rozgrzewających nut porto etc.
Alkohol: 7,5% obj., ekstrakt: 20 plato, 50 IBU
Piana koloru kremowego, drobna, niewysoka, średnio długa.
Kolor czarny, pod światło pokazują się rubinowe prześwity przy dnie koniakówki.
Aromat słodkiego cappuccino, mlecznej czekolady i trochę palonego słodu. W tle chmiel, raczej amerykański, żywiczny.
Smak w pierwszym i dominującym odczuciu płytki i wodnisty. Wyczuwalna czekolada (tutaj raczej gorzka), kakao, trochę kawy, delikatny, ściągający smak drewna Goryczka wysoka ale przyjemna, nie męcząca.
Wysycenie niskie.
Dobre piwo ale porter bałtycki dla mnie słaby. Ani suszonych owoców, ani lukrecji, ani orzechów, ani rozgrzewających nut porto etc.
Comment