Jak juz wielu uczestnikom Forum wiadomo spedzilem dosc dlugi Urlop w Polsce i mialem mozliwosc wypicia dos sporych ilosci piwa.
O Zgrozo jak mozna z tak dobrego piwa jak Zywiec,Tychy ,Krölewskie i wiele innych robic takie siki a to tylko przez glupote zeby sprzedas szybko i jak najwieksza ilosc.
Przede wszystkim nalewanie piwa to cala ceremonia i jezeli ktos idzie sie napic tego szlachetnego napoju musi troche czasu poswiecic-jest taki stary przepis ze nalewanie kufla powinno trwac 7 min-ale nie badzmy tak drobiazgowi.
w Polsce stosuje sie sposöb-nalewania bez wypuszczania gazu-dopiero w koncowej fazie robi sie pianke na 2 cm.
piwo tak nalewane wogöle nie smakuje i jest bardzo ciezkie-po wypiciu 2 szklanek nie chce sie wiecej i ma sie wrazenie ze czlowiekas rozerwie.
W kilku dyskusjach z Barmanami poruszylem ten problem i wszyscy przyznali mi racje i o dziwo tam gdzie zagladalem wzieto nauke do glowy i -przynajmniej dla mojej osoby nalewano jak nalezy.
Musze przyznac ze jedynie piwo na gieldzie w Zywcu bylo dobrze nalewane i naprawde smakowalo-ale cöz znöw inny mankament-jeszcze przed zakonczeniem gieldy piwa zabraklo-i to na terenie browaru-trzeba bylo isc do restauracji-troche to smieszne.
Radze wszystkim milosnikom Piwa zeby nalegali w Gospodach ,Restauracjach,Barach itp zeby zwracali uwage -niedoswiadczonym Barmanow8w koncu to normalni ludzie ktörzy chca pracowac i troche grosza zarobic) zeby ten wstretny nawyk szybkiego nalewania wytepic-Wtedy napewno kazde piwo zacznie inaczej smakowac i bedzie wiele pociechy z jego degustacji
O Zgrozo jak mozna z tak dobrego piwa jak Zywiec,Tychy ,Krölewskie i wiele innych robic takie siki a to tylko przez glupote zeby sprzedas szybko i jak najwieksza ilosc.
Przede wszystkim nalewanie piwa to cala ceremonia i jezeli ktos idzie sie napic tego szlachetnego napoju musi troche czasu poswiecic-jest taki stary przepis ze nalewanie kufla powinno trwac 7 min-ale nie badzmy tak drobiazgowi.
w Polsce stosuje sie sposöb-nalewania bez wypuszczania gazu-dopiero w koncowej fazie robi sie pianke na 2 cm.
piwo tak nalewane wogöle nie smakuje i jest bardzo ciezkie-po wypiciu 2 szklanek nie chce sie wiecej i ma sie wrazenie ze czlowiekas rozerwie.
W kilku dyskusjach z Barmanami poruszylem ten problem i wszyscy przyznali mi racje i o dziwo tam gdzie zagladalem wzieto nauke do glowy i -przynajmniej dla mojej osoby nalewano jak nalezy.
Musze przyznac ze jedynie piwo na gieldzie w Zywcu bylo dobrze nalewane i naprawde smakowalo-ale cöz znöw inny mankament-jeszcze przed zakonczeniem gieldy piwa zabraklo-i to na terenie browaru-trzeba bylo isc do restauracji-troche to smieszne.
Radze wszystkim milosnikom Piwa zeby nalegali w Gospodach ,Restauracjach,Barach itp zeby zwracali uwage -niedoswiadczonym Barmanow8w koncu to normalni ludzie ktörzy chca pracowac i troche grosza zarobic) zeby ten wstretny nawyk szybkiego nalewania wytepic-Wtedy napewno kazde piwo zacznie inaczej smakowac i bedzie wiele pociechy z jego degustacji
Comment