Węgry, Budapeszt, Budapest VI, Király utca 78, Legenda Sörfözde Pub

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19261

Węgry, Budapeszt, Budapest VI, Király utca 78, Legenda Sörfözde Pub

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika duvel88 Wyświetlenie odpowiedzi
    (...) moim zdaniem warto uderzyć około 700-800 metrów z buta do nowego Legenda Pub na Kertész utca 42. Kilka nalewaków, ceny porównywalne z tymi w browarze (...)
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
    To opisz go. Ja korzystałem z letniej budy (...)
    Widzę, że jednak nie opisałeś... Chyba coś pomyliłeś z adresem, bo ten lokal (t.j. Legenda sörfözde pub) mieści się przy Dob utca 101.
  • duvel88
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2012.12
    • 134

Nie pomyliłem. Lokal został przeniesiony z Kertesz Utca na Dob Utca (około 100 metrów od poprzedniej lokalizacji).

Comment

• e-prezes
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19261

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika duvel88 Wyświetlenie odpowiedzi
      Nie wiem kto jest moderatorem tego działu, ale warto to poprawić. Nie zmienia to faktu, że to najlepszy sklep z piwem w Budapeszcie. W okolicy wiele knajp, chociaż moim zdaniem warto uderzyć około 700-800 metrów z buta do nowego Legenda Pub na Kertész utca 42. Kilka nalewaków, ceny porównywalne z tymi w browarze a do browaru dojazd jest ciężki ... no chyba, że samochodem, ale w takim wypadku kierowca cierpi bardzo.
      Jak widzisz napisałeś, że Legenda Pub jest na ulicy Kertesz 42, a ten adres to jest adres sklepu o którym w tym wątku rozmawiamy - Csak a jo sor. Więc czegoś tu nie rozumiem. Kiedy ja tam byłem nie było pod Kertesz 100 m w te i w drugą od tego sklepu pubu, których chociaż przypominałby pub Legenda. Owszem po drugiej stronie był Kandaloo a kawałek w drugą stronę dwa małe bistra.

Comment

• duvel88
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2012.12
        • 134

Ty wielu rzeczy nie rozumiesz i nie będę ci wysyłał fotek z informacją o przeniesieniu pubu Legenda w nowe miejsce, bo zwyczajnie nie chcę mi się. W kwietniu tego roku byliśmy w nowej lokalizacji a na drzwiach starej wisiało powiadomienie o przenosinach, ale oczywiście ty wiesz lepiej.

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23932

duvel88, nie napinaj się za bardzo. Wracając do wątku, sądzę że wystarczy jak zrobię przekierowanie do tego wątku w sklepach, żeby widniał tu i tu, wszak pełni z powodzeniem dwie funkcje.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Prusak
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2005.07
            • 4472

Jeśli się mogę wtrącić do tego sporu, też byłem w kwietniu i pub-sklep był pod starym adresem, pamiętam dobrze, bo w drodze do Legendy skręcałem z Dob na Kertesz utca. A, no i Legenda też jest na swoim miejscu, zgodnym z adresem podanym na forum.

Comment

• e-prezes
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19261

Mnie tylko chodziło o dwie rzeczy, które zwyczajnie zignorowales. Jak prosiłem Cię byś opisał ten lokal o którym wspomniales i uscislenie już teraz poprzedniego adresu pubu Legenda. Też tam byłem i jak możesz przeczytać powyżej z racji spóźnienia właściciela sklepu błąkalem się po okolicy szukając miejsca gdzie można by usiąść i poczekać.. Nie było tam t.j. na ulicy Kertesz niczego takiego. A ponieważ mogłem zwyczajnie coś przeoczyć sprawdziłem na google view. Tam też nie znalazłem. Zatem oswiec mnie proszę, bo mam wrażenie, że przez zacietrzewienie nie potrafisz normalnie odpowiedzieć.

Comment

• e-prezes
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19261

Ludzie, ale Legenda Pub otwarł się 18 września na Király utca 78 i taki adres podają na swoim profilu FB. Inne lokalizacje na jakie można się natknąć w internecie to Hevesi Sándor tér 1 i Dob utca 101. Na pewno nie Kertesz 42.

Comment

• Prusak
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2005.07
                  • 4472

A czy ja coś innego mówię? Na Kertesz jest "Csak..", natomiast na pewno byłem w Legendzie na Dob utca 101.
                  Może mają w dwóch lub trzech miejscach. Na Dob to jest taki lokal po prawej stronie ulicy idąc od centrum i schodzi się lekko schodkami w dół, podłużne pomieszczenie, z barem daleko od wejścia.

Comment

• e-prezes
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19261

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
                    Jeśli się mogę wtrącić do tego sporu, też byłem w kwietniu i pub-sklep był pod starym adresem, pamiętam dobrze, bo w drodze do Legendy skręcałem z Dob na Kertesz utca. A, no i Legenda też jest na swoim miejscu, zgodnym z adresem podanym na forum.
                    Jeśli skręcałeś z Dob na Kertesz to musiałeś iść z Legendy do Csak... a nie na odwrót jak piszesz.

Odniosłem się do rewelacji duvela, a że w międzyczasie się wbiłeś z postem to wyszło jak wyszło.
                    Z racji, że pierwotnie giełda miała się odbyć gdzie indziej planowałem odwiedzić firmowy pub Legendy (spodziewając się, że buda po sezonie jest pod browarem). Duvel88 zamieścił dość absurdalny tekst, więc grzecznie spytałem czy się nie pomylił. Absurdalny, bo sugerował, że od Csak... jest 700-800 m do pubu Legenda a podał adres sklepu Csak... Wiem jedno, nie było pod Kertesz 42 pubu Legenda ani w sierpniu 2014 (bo tam byłem), ani maju 2014 (z google view). A skoro ty Prusak twierdzisz, że w kwietniu 2015 wszystko było na swoim miejscu, czyli Csak... na Kertesz a Legenda na Dob to ktoś mija się z prawdą.
                    Wnioskuję, że ta nieszczęśliwa kartka o zmianie lokalizacji pubu Legenda została wywieszona dzięki uprzejmości właściciela lokalu-sklepu Csak... w jednej z jego witryn sklepowych.

Za kilka dni zapytam gościa o co kaman (co tam zaraz do niego napiszę) i sprawdzę gdzie znajduje się pub Legenda. Po tym mam nadzieję moderator albo wystrzeli ten wątek w kosmos, albo przeniesie do nowego o Legendzie.

Comment

• e-prezes
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19261

A zatem tak... Gergely Kővári (aka Armando Otchoa) wspomniał, że miała miejsce w lecie jakaś katastrofa i stąd przeniesienie pubu Legenda na ulicę Kiraly. Dob 101 jest już nieaktualnym adresem. Csak a jo sor też nie zmienił miejsca i od 2011 jest w tym samym miejscu - jak w tytule.

Comment

• Prusak
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.07
                        • 4472

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                        Jeśli skręcałeś z Dob na Kertesz to musiałeś iść z Legendy do Csak... a nie na odwrót jak piszesz.

A skoro ty Prusak twierdzisz, że w kwietniu 2015 wszystko było na swoim miejscu, czyli Csak... na Kertesz a Legenda na Dob to ktoś mija się z prawdą.
                        Wnioskuję, że ta nieszczęśliwa kartka o zmianie lokalizacji pubu Legenda została wywieszona dzięki uprzejmości właściciela lokalu-sklepu Csak... w jednej z jego witryn sklepowych.
                        I wszystko jasne. Natomiast skręcałem w lewo idąc w kierunku Legendy, więc wydaje mi się, że nic nie pokręciłem.

Comment

• e-prezes
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19261

Jasne, że w lewo, ale z Kertesz na Dob a nie na odwrót. Czyli z Csak... do Legendy. A wcześniej pisałeś inaczej. Matko! prosta rzecz a trzech facetów nie potrafi dojść do konsensusu. Faktycznie na Hevesi Sándor tér 1 też jest (sorry, na google view był w maju 2014) Pub Legenda. W tym samym czasie co na Dob.
                          Attached Files

Comment

• Pendragon
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

To tera proszę o instrukcje co z tymi postami mam uczynić

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• olie
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2011.06
                              • 777

To póki nie ma decyzji Hevesi Sándor tér 1 to (prawie) ten sam adres co Dob utca 101 (sąsiadujące budynki, powinno być Dob utca 99), więc chodzi o to samo miejsce.

Autókat ellepő víz a garázsban, tönkrement üzletek, víz alatt álló kazánházak - ez maradt a tegnapi özönvízszerű eső után Budapesten. Mi lesz ebből, ha folytatódik az esős idő?

- to się tam w sierpniu wydarzyło, na filmie wszystko widać

Szkoda, że na swojej stronie i ratebeerze nie ma jasnej informacji o zmianie adresu. Na stronie co prawda piszą coś po węgiersku o nowym adresie, ale bez usunięcia starego. Szkoda, bo poszedłem tam w tę niedzielę. Na drzwiach informacja, że w niedziele zamknięte, a w pozostałe dni czynne od 16, wszystko po węgiersku więc nie wiem czy coś o trwałym zamknięciu tam wisi.

Comment

Przetwarzanie...
                              X