Piwo pszeniczne z osadem drożdży w stylu bawarskiego Hefe Weizen.
5 % obj. alkoholu, brak danych o ekstrakcie
pasteryzowane
To najbliżej naszych granic produkowany pszeniczniak!
I jakże rasowy: nagazowany jak należy czyli dużo bardziej niż normalne piwo, z wszelkimi atrybutami smakowymi Weizena, wyraźnymi i dobrze zharmonizowanymi.
Mogę tylko przez porównanie orzec, że dużo bardziej mi smakował niż oryginalny, bądź co bądź, Erdinger!
Okazuje się, że Czesi nie boją sie użyć w browarze
drugiego, niezbędnego do produkcji Weizena, szczepu drożdży. A nasi piwowarzy boją się tego okrutnie
5 % obj. alkoholu, brak danych o ekstrakcie
pasteryzowane
To najbliżej naszych granic produkowany pszeniczniak!
I jakże rasowy: nagazowany jak należy czyli dużo bardziej niż normalne piwo, z wszelkimi atrybutami smakowymi Weizena, wyraźnymi i dobrze zharmonizowanymi.
Mogę tylko przez porównanie orzec, że dużo bardziej mi smakował niż oryginalny, bądź co bądź, Erdinger!
Okazuje się, że Czesi nie boją sie użyć w browarze
drugiego, niezbędnego do produkcji Weizena, szczepu drożdży. A nasi piwowarzy boją się tego okrutnie
Comment