Znalazłaem w sieci recepturę piwa z browaru Chimay i postanowiłem uwarzyć coś takiego w domu.
Składniki:
słód pilźnieński 2,5 kg
słód monachijski 0,45 kg
brązowy cukier kandyzowany 0,25 kg
słód karmelowy 120 EBC 0,16 kg
chmiel 5,2% 15g (Hallertau hop)
chmiel 4,6% 2g (Goldings hop)
zacieranie w 9l wody
50 st 10 min
63 st 40 min
74 st 25 min
78 st 1 min
gotowanie 90 min z chmielem, chmiel aromatyczny (Goldings hop) na 10 min przed końcem gotowania.
I jeszcze przepis w oryginale, gdybym coś żle przetłumaczył to proszę poprawiać
Chimay
De Chimay behoort tot één van de zes trappisten brouwerijen. Dit is een recept van een Chimay blauw. De gist die je kan gebruiken is van de gistbank, of natuurlijk uit een flesje Chimay. Om de Chimay-smaak te benaderen kan je de eerste 5 dagen de vergistingstemperatuur op 28°C zetten en daarna op 22°C. Wat je ook nog kunt doen is een gedeelte van de suiker te vervangen door klaverhoning, of een extra 5 % gerstevlokken toe te voegen. Het recept is voor 10 liter en 20 EBU:
Ingrediënten :
- 2500 gr. Pilsmout
- 450 gr. Munchener
- 250 gr. bruine kandij
- 160 gr. Caramel mout 120 EBC
- 32 gr. Chocolade mout
- 15 gr. Hallertau hop 5,2%
- 2 gr. Goldings hop 4,6%
- 9 l. Maischwater
- 9 l. Spoelwater
Maischschema :
10 minuten op 50°C
40 minuten op 63°C
25 minuten op 74°C
1 minuut op 78°C
Kooktijd 90 minuten. De Hallertau hop 90 minuten mee laten koken, de overige hop 10 minuten.
Składniki:
słód pilźnieński 2,5 kg
słód monachijski 0,45 kg
brązowy cukier kandyzowany 0,25 kg
słód karmelowy 120 EBC 0,16 kg
chmiel 5,2% 15g (Hallertau hop)
chmiel 4,6% 2g (Goldings hop)
zacieranie w 9l wody
50 st 10 min
63 st 40 min
74 st 25 min
78 st 1 min
gotowanie 90 min z chmielem, chmiel aromatyczny (Goldings hop) na 10 min przed końcem gotowania.
I jeszcze przepis w oryginale, gdybym coś żle przetłumaczył to proszę poprawiać
Chimay
De Chimay behoort tot één van de zes trappisten brouwerijen. Dit is een recept van een Chimay blauw. De gist die je kan gebruiken is van de gistbank, of natuurlijk uit een flesje Chimay. Om de Chimay-smaak te benaderen kan je de eerste 5 dagen de vergistingstemperatuur op 28°C zetten en daarna op 22°C. Wat je ook nog kunt doen is een gedeelte van de suiker te vervangen door klaverhoning, of een extra 5 % gerstevlokken toe te voegen. Het recept is voor 10 liter en 20 EBU:
Ingrediënten :
- 2500 gr. Pilsmout
- 450 gr. Munchener
- 250 gr. bruine kandij
- 160 gr. Caramel mout 120 EBC
- 32 gr. Chocolade mout
- 15 gr. Hallertau hop 5,2%
- 2 gr. Goldings hop 4,6%
- 9 l. Maischwater
- 9 l. Spoelwater
Maischschema :
10 minuten op 50°C
40 minuten op 63°C
25 minuten op 74°C
1 minuut op 78°C
Kooktijd 90 minuten. De Hallertau hop 90 minuten mee laten koken, de overige hop 10 minuten.
Comment