Mam taka prosbe, moze Szanowna Piwna Brac wyjasni mi sprawe istnienia katalogu podstawek, gdzie mozna go dostac, czy on wogole istnieje, a moze ktos sie nim podzieli. Dopiero zaczynam swoja kariere na Browarze i ta informacja bardzo by mi pomogla. Z gorz dzieki za odpowiedz.
Katalog podstawek
Collapse
X
-
Katalog polskich podstawek piwnych tworzy kolega Beny, zaglądający czasem na to forum .
Obejmuje on wszystkie znane podstawki piwne do których skanów udało się dotrzeć. Na dzień dzisiejszy jest to ponad 3000 wzorów w tym prawie 900 przedwojennych lub okupacyjnych.
Katalog można kupic bezpośrednio Benego (możesz napisać na PW), który pewnie w najbliższych dniach odezwie się w tym temacie . Jak dobrze pamiętam koszt katalogu to 30 PLN, jeżeli masz zamiar zająć się poważniej zbieraniem podstawek to zdecydowanie watro go mieć.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
-
-
chętnie się podziele katalogiem
Comment
-
-
Są dwa:
- pierwszy darmowy, który to znajduje się na tej stronie w dziale kolekcjonerstwo
- drugi komercyjny, autora Radosława Kwietnia z Gliwic (na strone browar.bizu jest jako BENY)-napisz do niego na PW pewnie się odezwie.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziSą dwa:
- pierwszy darmowy, który to znajduje się na tej stronie w dziale kolekcjonerstwo
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wismat Wyświetlenie odpowiedziNie rozumiem, gdzie w dziale kolekcjonerstwo?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment